Jarolím (VV): Kolik zbývá Kalouskovi času? Žádný

07.07.2012 19:33

A ministr financí to bezesporu ví, proto je ho poslední dobou v médiích plno, s rétorikou obranné agrese a také obviňování. Pochybujete o tom, že osobně volal policejnímu vyšetřovateli a vyhrožoval mu? Já nepochybuji ani na okamžik.

Jarolím (VV): Kolik zbývá Kalouskovi času? Žádný
Foto: tan
Popisek: Tomáš Jarolím

Ti, kdo mají s ministrem financí nějakou zkušenost vědí své. Je mu vlastní slovník nejsprostšího kalibru, zejména pak, pokud se Vám rozhodne zavolat ve večerních hodinách ve veselejším rozmaru. Zeptejte se třeba Petra Skokana z VV. Říká se tomu obranná agresivita a aplikuji jí povětšinou nervově slabší jedinci pod nějakým emocionálním tlakem, nejčastěji strachem.

Jaký je vyvíjen tlak na Miroslava Kalouska a čeho se bojí? Myslím, že je toho mnoho, ale on se bojí zejména toho, že se odkryje pravda. Začíná to kauzou Parkanová a CASA, která je ve skutečnosti kauzou Kalousek a Háva z Omnipolu, přes mnoho dalších zakázek za miliardy na ministerstvu obrany, v režii šikovného politika a konče třeba povolením internetového sázení, které policie šetří. Má strach, že přichází doba a lidé, kteří nebudou respektovat jeho postavení a moc a peníze okolo něj.

Ta doba je tady. Končí doba Kalousků a Langerů a Grossů. Končí dokonce doba Nečasů, Paroubků, Sobotků, Topolánků a všech dalších politiků minulých dvaceti let. Konečně si národ začíná uvědomovat,že tohle je naše země, naše zodpovědnost a naše svoboda rozhodování, které dává prostor pro lumpárny a zlodějiny.To co je nyní nutné od společnosti, je důkladně sledovat ty staré matadory, kteří se budou zuby nehty bránit a nedovolit jim, aby nenechali dělat svou práci policii, státní zastupitelství a soudy.

Zapomeňme na všechny fundované názory všech těchto přechytralých politiků ohledně relevantnosti důkazů, či domnělé politické šikany a jejich detailních a amatérských právních rozborů bez relevantních podkladů. Tohle všechno jim vůbec nepřísluší již proto, že se to dotýká jich osobně a nebo jejich kolegů. Na tohle tu máme a musíme mít instituce a orgány, které pracují v rámci nastaveného demokratického systému. Tak ho nechme konečně fungovat.  A aby fungoval, musí ho přestat ovlivňovat politici formou zastrašování tak, jak to tak rád a často dělá vystrašený ministr financí Kalousek!

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Jarolím

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Šalomoun: Odbouráváme zatěžující povinnosti, které ubírají čas i energii

14:04 Ministr Šalomoun: Odbouráváme zatěžující povinnosti, které ubírají čas i energii

Ministr pro legislativu a předseda Legislativní rady vlády Michal Šalomoun na vládě představil již t…