John: Pro vydání Vlasty Parkanové by měl hlasovat každý poslanec

10.07.2012 14:17

Věci veřejné se na dnešním hlasování Sněmovny vysloví jednoznačně pro vydání Vlasty Parkanové. „Jsem přesvědčen, že každý poslanec by měl hlasovat pro vydání paní Parkanové, neboť státu vznikla škoda ve výši téměř tři čtvrtě miliardy v resortu za který byla odpovědná. Pokud by nebyla vydána znemožní se jednou provždy vyšetření této velice závažné kauzy,“ říká Radek John, předseda strany VV.

John: Pro vydání Vlasty Parkanové by měl hlasovat každý poslanec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Věcí veřejných Radek John

Je s podivem, jak mnoho energie věnuje ministr Kalousek kauze CASA a protestům proti vydání Vlasty Parkanové. Je také s podivem, jak každý den mediálně mlží, dezinformuje občany této země, opakovaně zastrašuje policii a se sobě vlastní taktikou odvrací pozornost k nedůležitým detailům celé kauzy. To jen potvrzuje domněnku, že cílem všech jeho kroků je zakrytí skutečnosti, že státu vznikla škoda velkého rozsahu , a že tím o koho v celé kauze jde, není jen paní Parkanová, ale také on sám a jeho okolí.

Je na místě otázka proč TOP 09 v čele s pány Kalouskem a Schwarzenbergem dnes a denně tvrdí, že Vlasta Parkanová by neměla být vydána a to přesto, že státu prokazatelně vznikla škoda ve výši 658 miliónů korun z kapes daňových poplatníků? Vlasta Parkanová měla jako řádný hospodář zajistit profesionální nákup letounů CASA všemi možnými prostředky a tak se nestalo. Je důležité si uvědomit, že nebude-li Vlasta Parkanová vydána, pak toto bezostyšné okrádání státu a daňových poplatníků nebude nikdy vyšetřeno. Je jednoznačně v zájmu samotné Vlasty Parkanové, aby vydána byla, neboť pokud je nevinná, pak je třeba, aby celá kauza byla prošetřena a všechna fakta odkryta! Rozhodně není na politicích, aby interpretovali či hodnotili jednotlivé důkazy policie, nebo dokonce rozhodovali, která právní interpretace je správná. To je výhradní práce soudu!

„ Připomínám, že již několikrát jsme vyzvali vládu, aby bezodkladně jednala a vymáhala rozdíl vy výši 658 milionů Kč ve smyslu zákona O majetku ČR paragrafu 12 odst. 5, který říká, že pokud sjednaná cena překročí výši dle ocenění, je dohoda o ceně neplatná v rozsahu rozdílu o který sjednaná cena přípustnou výši překročila. Zákon mluví jasně. Vláda musí konat a vymáhat neoprávněný zisk ve výši 658 milionů korun! Pokud tak neučiní, pak se sama dopouští trestných činů Zneužití pravomocí úřední osoby a Porušení povinnosti při zprávě cizího majetku,“ ukončil své prohlášení na tiskové konferenci Radek John.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…