KDU-ČSL: Průzkumy nejsou spolehlivé vodítko

19.10.2012 7:31

KDU-ČSL vítá, že se Český rozhlas oficiálně vyjádřil k vysoké míře rozdílu mezi předvolebními průzkumy a reálným volebním výsledkem.

KDU-ČSL: Průzkumy nejsou spolehlivé vodítko
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Považuje za důležité, že Český rozhlas nepřešel tento lapsus mlčením, ale zareagoval, rozdíly uznal a požádal o oficiální analýzu firmu, která pro ČRo průzkumy dodávala:  ppmfactum. Možná by bylo i v zájmu věci zadat analýzu ještě druhému, nezainteresovanému subjektu.
 
KDU-ČSL kladně hodnotí fakt,  že Český rozhlas zvažuje pro příští předvolební vysílání použití jiného modelu výběru hostů předvolebních debat, než je ten současný. Model, který byl použit pro selekci kandidátů před volbami, se ukázal jako silně diskriminační pro malé strany a politické subjekty. KDU-ČSL připomíná, že v průzkumech obdrželi její kandidáti často jen polovinu procent hlasů, které pak získali ve skutečnosti.  "Opakované užití kombinace nepřesných průzkumů a omezeného výběru kandidátů by pak bylo i opakovaným poškozováním menších politických stran a uskupení, " řekl dnes předseda strany Pavel Bělobrádek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…