KSČM: NE asociálním „reformám“ Nečasovy vlády

11.09.2011 11:17

KSČM odmítá takzvané vládní reformy jako celek. Vládní koalice je protlačila poslaneckou sněmovnou bez ohledu na protesty občanů ČR.

KSČM: NE asociálním „reformám“ Nečasovy vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

Pravicovým stranám je úplně jedno, že se její vinou dostane do sociálních potíží většina obyvatel naší země a že tento zrůdný experiment bude mít drtivé důsledky i pro naši ekonomiku. Toto naše varování se potvrzuje již nyní. V posledních měsících se zpomaluje růst ekonomiky. Dochází k dosud nevídanému snižování tržeb u potravin, jejichž cena roste již dnes. A to ještě na občany nedolehly nově plánované důsledky reforem, které vstoupí v platnost v roce 2012.

Bezprostředně po nových volbách, kdy se dá předpokládat změna poměru sil v Parlamentu ČR, KSČM předloží návrhy na zrušení těchto zákonů. Tak jako navrhovala nyní jejich zamítnutí.

Místo zbídačování většiny lidí rušením snížené sazby DPH na zboží základní potřeby chce KSČM prosadit tři sazby DPH, včetně nulové sazby např. na základní potraviny a léky. Budeme prosazovat progresivní zdanění příjmů a odstranění všech „stropů" zvýhodňujících ty nejbohatší. Za překonání krize by měli solidárně platit nejvíce ti, kteří na to mají, a nikoli ti, kteří již dnes žijí, žel, od výplaty k výplatě a stávají se tak snadnou kořistí lichvářů a exekutorů.

Místo dalšího zvyšování poplatků ve zdravotnictví chceme prosadit jejich úplné zrušení. Poplatky měly údajně regulovat návštěvy u lékaře a nákupy léků. Ale tato vláda z nich udělala běžný příjem zdravotnictví a jednoznačně tím porušila ústavní právo občanů na bezplatnou zdravotní péči na základě povinného veřejného zdravotního pojištění. Odmítáme dělení zdravotní péče na standardní a nadstandardní, neboť likviduje rovný přístup občanů k potřebné kvalitní zdravotní péči. Péči o zdraví nelze brát jako jakoukoli běžně poskytovanou službu. O její míře nesmí rozhodovat objem peněženky pacienta, ale jeho zdravotní stav. Je nutné zrušit i prodloužení dojezdové doby rychlé záchranné služby z 15 na 20 minut. Při záchraně zdraví a života hraje roli každá minuta.

Dalším cílem KSČM je zrušení tzv. důchodové reformy. Považujeme za nepřijatelné opuštění solidárního důchodového systému, neúměrné prodlužování věku pro odchod do důchodu a zavedení tzv. druhého pilíře, na němž vydělají na úkor většiny jen banky, soukromé fondy a nejbohatší střadatelé. Další zdroje pro zajištění penzijního systému je nutné hledat především ve zvyšování zaměstnanosti.

Místo snižování sociálních dávek a podpor, včetně rodičovského příspěvku a příspěvků handicapovaným občanům, budeme prosazovat jejich opětovné navýšení. Vedle důsledné kontroly bránící zneužívání sociálních dávek však musí úřady práce plnit všechny své role, včetně pomoci občanům při hledání zaměstnání.

Místo oslabování práv zaměstnanců, včetně jejich snadnějšího propouštění, budeme prosazovat rozšíření práv zaměstnanců i odborů.

KSČM se obrací na občany ČR, aby podpořili všechny aktivity vedoucí k demisi prokorupční Nečasovy vlády a k vypsání předčasných voleb. Zastavme společně další devastaci naší země!

Více:
Rozezlený občan v pasti: Utrácej, spoř a plať vyšší daně. Vždyt to nejde


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…