KSČM: Požadujeme okamžitou demisi vlády Petra Nečase

17.09.2012 6:42

Informace z jednání 3. zasedání ÚV KSČM.

KSČM: Požadujeme okamžitou demisi vlády Petra Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Současná politická situace je podle názoru KSČM stále vážnější. Vládní koalice složená z ODS, TOP 09 a LIDEM už dospěla do stadia, kdy přestává být schopna vládnout. Ztrácí i podporu vlastních poslanců pro schválení zákonů, které sama prezentuje jako klíčové. Jde zejména o zvýšení DPH a tzv. církevní „restituce“. Metylalkoholová aféra, jež stála již téměř dvacet životů a v jejímž důsledku jsou další desítky občanů v kritickém stavu, je vyústěním neschopnosti neoliberální pravicové vládní většiny řídit tento stát, plnit jeho kontrolní funkci a bojovat proti černé ekonomice a korupci.

KSČM považuje předložený balíček daňových změn jak za asociální, tak celkově nekoncepční. V žádném případě ho proto nepodpoří ani při opakovaném hlasování, které chce premiér Nečas spojit s hlasováním o důvěře vládě. KSČM naopak předloží alternativní, koncepční návrhy, vycházející z reálné situace a možností ČR. Bude i nadále prosazovat opatření vedoucí k hospodářskému růstu. Jde jak o strategická proexportní opatření cílená i na rostoucí trhy zemí BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jihoafrická republika), tak o opatření vedoucí ke zvýšení tuzemské poptávky a vytváření investic. KSČM proto požaduje věcnou debatu. Odmítá dosavadní slepou snahu vládní koalice o prosazení balíčku bez podstatných změn, za každou cenu, bez ohledu na názory veřejnosti i ekonomů, i zlomením odporu vlastních rebelujících poslanců.

Komunisté dlouhodobě odmítají i přijetí vládního návrhu zákona o majetkovém vyrovnání státu s církvemi. Jde o dar státu církvím, který není morálně ani právně odůvodněný a v podmínkách špatné hospodářské situace povede k dalšímu snižování životní úrovně většiny občanů ČR.   

KSČM vládu premiéra Nečase a ministra financí Kalouska kritizuje již od jejího vzniku. Tato vláda nedělá žádné kroky vedoucí ke zlepšení hospodářské situace ČR, zvýšení životní úrovně občanů a vyvedení země z dluhové pasti. Naopak, výsledkem její neoliberální politiky je další zadlužování státu a zhoršování sociální i hospodářské situace v zemi. Jediným hmatatelným výsledkem jejího vládnutí je vyvádění veřejných prostředků korupčními kanály. Cílem tzv. vládních reforem je privatizace posledních zbytků veřejného majetku, likvidace pozůstatků tzv. sociálního státu. Podporu většiny občanů ČR už tato vládní koalice ztratila dávno, nyní dochází k jejímu vnitřnímu rozkladu i v Poslanecké sněmovně. Stále více se soustřeďuje jen na vlastní partikulární zájmy a nekoná ve prospěch této země. Proto KSČM znovu, opakovaně, požaduje bezpodmínečné a okamžité odstoupení vlády P. Nečase a vypsání předčasných voleb. Jenom tak bude možné zastavit prorůstání korupce do všech sfér života občanů České republiky i propad životní úrovně většiny obyvatel a nastartovat hospodářský růst. Ukažme svou vůli odmítnout politiku vládních stran již nyní v krajských a senátních volbách.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL