Kalousek: Policie v ruce nemá znalecký posudek, ale jen subjektivní názor

15.06.2012 18:45

Komentář k žádosti policie o vydání Vlasty Parkanové.

Kalousek: Policie v ruce nemá znalecký posudek, ale jen subjektivní názor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí a 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Ministr financí Miroslav Kalousek se ve videoblogu zveřejněném na oficiálním kanále MF na Youtube vyjadřuje k podle jeho názoru nesmyslnému obvinění bývalé ministryně Vlasty Parkanové.

"Jak vyplývá z korespondence mezi bývalými ministry Sobotkou a Kühnlem, na speciální vojenskou techniku se ocenění podle zákona o majetku státu nevztahuje," vysvětluje ministr financí Miroslav Kalousek. "Oba dva ministři financí napříč politickým spektrem jsou přesvědčeni, že policie nemůže mít v ruce znalecký posudek, pouze subjektivní názor znalce. Tudíž z toho vůbec nelze vyvozovat, že došlo k nějaké škodě, to za prvé. A za druhé, že je nesmyslné vůbec znalecký posudek na vojenskou techniku požadovat," uvedl Miroslav Kalousek. "O stanovení ceny mohou ujistit ministryni pouze vlastní odborné kapacity přímo v armádě a na ministerstvu obrany" dodal ve svém prohlášení ministr.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.