Kalousek: Policii nikdo nenapadal, pouze nepochybujeme o nevině

27.03.2013 11:42

Projev na 52. schůzi Poslanecké sněmovny dne 27. 3. 2013.

Kalousek: Policii nikdo nenapadal, pouze nepochybujeme o nevině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

 

Děkuji za slovo. Tak pan poslanec Tejc řekl před chvílí zajímavou věc, že od sociálních demokratů jsme nikdy neslyšeli, že by snad zpochybňovali nezávislost a nestrannost policie. Já nevím, jestli je to úmyslná lež nebo skutečně krátká paměť. Ale já myslím, že řada z nás si tady pamatuje, co jste konkrétně vy, pane předsedo Tejci, váš předseda a řada vašich kolegů říkali na adresu policie po zatčení pana doktora Ratha. Jak jste explicitně obviňovali z účelové kriminalizace pouze jedné části politického spektra a říkali jste: Jak to, že nejsou vyšetřováni a zatčeni ti a ti a ti. Já myslím, že to dokážeme najít v otevřených zdrojích. To, co jste říkali tenkrát na adresu policie, a všichni si to pamatujeme. Ale to není to, co jsem chtěl říct. To je jenom reakce na mého předřečníka. 
 
Já jsem chtěl učinit pouze poznámku, že Poslanecká sněmovna, jako veřejná budova určená politickým klubům a politickým stranám, se zcela běžně používá k tiskovým konferencím politických stran. Doufám, že o tom nikdo nebude polemizovat. A na této tiskové konferenci nikdo nenapadl policii. My jsme pouze jednoznačně garantovali, jako vedení TOP 09, jsme garantovali veřejnosti bezúhonnost našich zástupců v Radě hlavního města Prahy. Stejně tak jsme přesvědčeni o bezúhonnosti pana primátora Svobody a jeho kolegů v této věci, a nepochybujeme o tom, že vyšetřování prokáže, že jsou nevinní. Pokud budeme zcela zbytečně o tom diskutovat ještě ve zvlášť zařazeném bodu Poslanecké sněmovny, tak to ještě zopakujeme. Ano, nepochybujeme, říkáme to jako vedení strany, jako autorita, jejíž členové jsou členové Rady hlavního města Prahy. Nepochybujeme o jejich bezúhonnosti v této věci, nepochybujeme ani o bezúhonnosti pana primátora Svobody i jeho kolegů a jsme hluboce přesvědčeni, že jsou nevinní, a že to vyšetřování prokáže tak, jako vy si asi hluboce přejete opak. Ale to je zase otázka vašeho vkusu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…