Konečná (KSČM): Nečasova zoufalá nezodpovědnost

23.09.2012 19:25

Vyjádření poslankyně K. Konečné k roli premiéra Nečase při projednávání horního zákona.

Konečná (KSČM): Nečasova zoufalá nezodpovědnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Konečná

Jak vlastně poznáme zodpovědného politika? Těžko, chce se mi říct. Nemožné to ale určitě není. Každopádně si občané České republiky zaslouží, aby vládu této země vedli lidé, kteří nepovyšují své osobní zájmy nad prospěch a bezpečnost současných i budoucích generací. Premiér Petr Nečas nás bohužel opakovaně přesvědčuje, že jej jiné než osobní zájmy nezajímají a že je za každý den, kdy se udrží u moci, ochoten obětovat cokoli.

V souvislosti s projednávaným "horním zákonem" jsme mohli v přímém přenosu vidět nejenom komedii v podání předsedy poslaneckého klubu ODS hraničící s pohrdáním parlamentem, ale především další díl arogantního a cynického politického kšeftování, ve kterém hrají hlavní roli premiér Nečas a poslanec Milan Šťovíček.

„Uslintaně“ zoufalá snaha schválit špatnou novelu horního zákona pouze a jenom proto, aby vládě loajální poslanec Šťovíček získal několik voličů v Horním Jiřetíně, je další smutnou ukázkou nezodpovědně kšeftařského pojetí politiky premiéra Nečase.

Osobně přeji panu Šťovíčkovi hodně spokojených voličů. Nemohu ale souhlasit, když je prospěch jednoho politika vykoupen rizikem, že o využívání strategických surovin této země budou neomezeně rozhodovat vlastníci malých pozemků bez jakéhokoliv ohledu na surovinovou a energetickou bezpečnost všech obyvatel našeho státu.

Výsledkem dnešního politického kšeftu premiéra Nečase tak neni pouze další důkaz jeho politické krátkozrakosti a nezodpovědnosti. Výsledkem je reálné nebezpečí, že v příštích letech, a pravděpodobně i desetiletích, ztratí vláda této země reálnou možnost ovlivňovat využívání surovinových a energetických zdrojů České republiky. Dopady tohoto kroku na celé ekonomické sektory a především na energetickou soběstačnost, a tedy i bezpečnost České republiky, mohou být fatální.

Chápu, když je premiér Nečas v situaci psa zatlačeného do kouta, ochoten udělat cokoliv, co jej ještě chvíli udrží u moci. Nechápu ale další politiky, kteří odmítají slyšet odborně podložená varování a kteří se svojí "poslaneckou zodpovědností" nezodpovědně kšeftují.

Kateřina Konečná, poslankyně PČR a stínová ministryně KSČM pro resort životního prostředí

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…