MD: Spuštění nového Centrálního registru vozidel se blíží

19.06.2012 7:35

Ministerstvo dopravy zprovozní nový Centrální registr vozidel, který bude sloužit jako centralizovaný informační systém veřejné správy ČR, v pondělí 9. července 2012 v 7.00 hodin.

MD: Spuštění nového Centrálního registru vozidel se blíží
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Pavel Dobeš

V rámci přechodu ze stávajícího systému na nový CRV rozhodlo Ministerstvo dopravy, že obecní úřady obcí s rozšířenou působností (ORP), do jejichž gesce výkon agendy vozidel spadá, ukončí vkládání dat do stávajícího registru vozidel v pátek dne 29. června 2012 v 15.00 hodin. Během odstávky úřady ORP zajistí dokončení přípravy pracovišť evidence registru vozidel na zahájení provozu nového CRV a dokončí vyškolení svých zaměstnanců pro práci s novým CRV. O případném uzavření přepážek v tomto období budou úřady místní veřejnost v předstihu informovat.

„Ministerstvo dopravy průběžně komunikuje se zástupci ORP a informuje je o aktuálním stavu vývoje CRV, požadavcích v oblasti hardwarového a softwarového vybavení, přesunu a čištění stávajících dat a poskytuje konkrétní návod pro zajištění přechodu na nový CRV a pro zajištění jeho provozu po stránce zabezpečení a dalších otázek IT,“ uvedl k tomu náměstek ministra dopravy Ivo Toman s tím, že dneškem odstartovalo školení koncových uživatelů úřadů ORP, které v průběhu dvou týdnů proběhne na několika místech České republiky. Současně bude v příštích dnech dokončena distribuce účelové dotace určené k zajištění bezporuchového chodu a spolehlivého provozu registračních míst ORP v souvislosti s přechodem na nový CRV.

Nový CRV je vyvíjen jednak na základě nutnosti zajistit komunikaci CRV s Informačním systémem základních registrů dané zákonem č. 111/2008 Sb. o základních registrech v platném znění, a dále z důvodu provedení změn vyplývajících z připravované právní úpravy zákona č. 56/2001 Sb.

V případě dotazů ohledně nového CRV může veřejnost využít Zelenou linku Ministerstva dopravy nebo získat informace přímo na webových stránkách ministerstva v sekci Média a tiskové zprávy – Informace a dotazy k CRV (http://www.mdcr.cz/cs/Media/Faq2/ ).

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo dopravy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.