MMR: Zpráva o uplatňování Politiky územního rozvoje je v připomínkovém řízení

25.02.2013 20:15

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) rozeslalo Zprávu o uplatňování Politiky územního rozvoje České republiky 2008 (dále též „Zpráva“) do vnějšího připomínkového řízení a současně umožnilo podávat k ní připomínky ze strany obcí a veřejnosti na základě § 35 odst. 3 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů.

MMR: Zpráva o uplatňování Politiky územního rozvoje je v připomínkovém řízení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský

Zpráva vyhodnocuje uplatňování Politiky územního rozvoje České republiky 2008 (dále též „PÚR ČR“) schválené usnesením vlády č. 929 ze dne 20. 7. 2009 a obsahuje návrhy na její aktualizaci. Obsah Zprávy o uplatňování PÚR ČR se řídí ustanovením stavebního zákona.
 
Zpráva byla zpracována Ministerstvem pro místní rozvoj ve spolupráci s ostatními ministerstvy, jinými ústředními správními úřady a kraji. Po projednání má být zpráva předložena ke schválení vládě v termínu do 20. července 2013. Vláda na základě této Zprávy rozhodne o pořízení aktualizace nebo o zpracování nového návrhu PÚR ČR. Podle návrhu MMR by měla být zpracována aktualizace a v termínu do 31. května 2014 předložena vládě ke schválení.
 
Stavební zákon umožňuje podání písemných připomínek ke Zprávě i ze strany obcí a veřejnosti. Připomínky ke Zprávě lze uplatnit v termínu do 29. března 2013 těmito způsoby:
 
1) Elektronicky na emailovou adresu: zpravapur@mmr.cz
(do předmětu prosím uvádějte: Zpráva o uplatňování PÚR ČR 2008)
 
2) Písemně na adresu:
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Odbor územního plánování
Staroměstské náměstí 6
110 15 Praha 1
 
Kompletní materiál k připomínkování a více informací naleznete na webových stránkách MMR, na internetové adrese: http://www.mmr.cz/politika-uzemniho-rozvoje-cr-2008 .

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…