Navrátilová (LIDEM): Bývalý náměstek hejtmana Ratha inovuje školství

26.02.2013 16:30

Vyjádření první místopředsedkyně strany LIDEM – liberální demokraté Dagmar Navrátilové k návrhům senátora Chládka.

Navrátilová (LIDEM): Bývalý náměstek hejtmana Ratha inovuje školství
Foto: LIDEM
Popisek: Dagmar Navrátilová

Marcel Chládek z ČSSD zřejmě svoji razantnost pochytil od bývalého hejtmana Ratha. Být za každou cenu v médiích, poskytovat nové nápady bez většího uvážení, měnit systém základních škol.

Stínový ministr školství Chládek se inspiroval zřejmě školami ve Finsku, kde se mnohem později rozednívá, a tak děti budou chodit do školy podle něj až na devátou. Jak pan Chládek vyřeší problémy rodičů, které tím vzniknou, když např. musí do zaměstnání nejpozději na osmou či sedmou ráno, to už pan senátor neřeší. Možná by bylo lepší napřed debatovat napříč politickým spektrem, nežli tyto nové postřehy hlásat na tiskové konferenci. Stejně tak patrně stínový ministr nezaregistroval, že děti jsou dnes mnohem vyspělejší než před pár lety a odsunout jim školní docházku povinně až od sedmi let u mnohých způsobí jen neskonalé problémy. Samozřejmě pokud o odkladu školní docházky rozhodne psycholog, nic proti tomu. Ale pokud jsou děti zvídavé a zdravé, nevidím důvod, abychom odkládali začátek školní docházky. Není vždy dobré měnit zavedené způsoby a za každou cenu chtít dosáhnout popularity, která však je pouze výkřikem do tmy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LIDEM

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…