Němcová Tejcovi: Opět tady říkáte něco, co není pravda

14.03.2012 16:46

Projev na 36. schůzi PS PČR ze dne 14. 3. 2012.

Němcová Tejcovi: Opět tady říkáte něco, co není pravda
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předsedkyně sněmovny a první místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová

Dámy a pánové, je nepříjemné, že tuto otázku řešíme, ale otevřel ji pan předseda poslaneckého klubu ČSSD uprostřed projednávaného bodu. Nezbývá tedy než zareagovat.

Škoda, že jste, pane předsedo, prostřednictvím paní řídící, se nepřišel mě zeptat, jak se celá ta věc odehrála, protože potom tady říkáte něco, stejně jako včera na tiskové konferenci, co vůbec není pravda. Já jsem zaregistrovala, že v předsálí u stolku sedí nějací lidé. Šla jsem se zeptat, zda jsou organizačními pracovníky Sněmovny, tedy přispívají k tomu, aby se organizovala práce Sněmovny. Oni se na mě chvíli usmívali a neříkali nic. Říkali něco o semináři, který tam byl minulý týden. Já jsem říkala: To tady sedíte od minulého týdne u tohoto stolku? A oni říkali: No, to jistě ne. My tady sedíme pravidelně. Já jsem říkala: No, ale, co děláte, když tady pravidelně sedíte? Vy jste zaměstnanci Sněmovny a vy tady organizujete nějak průběh poslanecké schůze? No, a oni mě na to nebyli schopni odpovědět.

Tak jsem šla zjišťovat, co to vlastně je za stolek a kdo tam u něj sedí. Potom jsem se dozvěděla, že jsou to - znovu jsem se k nim vrátila a říkala jsem: Tak mi, prosím vás, řekněte, koho tady zastupujete a co tady děláte. Oni mi řekli, že jsou pracovníci vašeho poslaneckého klubu a sedí tam proto, protože to máte daleko. A jedinou mojí reakcí bylo, že jsem řekla: To není jediný klub, který to má daleko, protože jsou ostatní kluby, mohla bych je jmenovat, které to mají podobně daleko.

A to bylo všechno, co jsem udělala. Žádné rozhodnutí, žádný krok jsem neučinila. A vy tady z toho děláte něco, co se vůbec nestalo. Jestli máte zájem hřešit na to, že tady nemáte dostatečný prostor, abyste si organizovali práci vašeho klubu ... Je vaším úkolem, abyste přišli na organizační výbor nebo za mnou a pokoušeli se to řešit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.