Novotný (ČSSD): Vládní politika - je to bezpečné?

19.06.2012 8:19

Nedávno běžel v televizi vynikající film Maratónec s Dustinem Hoffmanem v hlavní roli.

Novotný (ČSSD): Vládní politika - je to bezpečné?
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Ve známé scéně se ho zubař během vrtání ptá, zda je to bezpečné. Vrtaný Hoffman vůbec neví, na co se ho zubař ptá, o co jde, o čem mluví. Ale jednoznačně ví, že ho ten vrtaný zub bolí.

Když čtu denní tisk nebo se dívám na zprávy v televizi, občas si na tuto scénu vzpomenu. Mnozí vládní politici se k občanům chovají podobně. Zastrašují nás, aniž by použili relevantní argumenty a otevřeným způsobem prostě vyložili karty na stůl.

A občané?

 Ti vědí i bez politiků, co je pálí, co je bolí, nebo co se jejich problémem stane. Stačí jim na to zdravý, český selský rozum.

Zda je něco (často v podstatě cokoliv) nebezpečné, o tom nás nutí přemýšlet kromě politiků pořád a všechna média okolo nás na všechny možné způsoby.

Není bezpečné nosit těsné slipy, není bezpečné jíst nekvalitní nebo levné potraviny, není bezpečné pouštět dětí na školní výlet, nemáme se slunit, není bezpečné mít v parlamentu extrémistické strany, není bezpečné jezdit rychle.

Jsem přesvědčen o tom, že naše současná vláda často pomocí zaplacených a ovlivňovaných nebo spřízněných ovládaných médií podsouvá ovládanému davu hloupých voličů náhradní témata, aby se dav zabavil a nevnímal skutečně zásadní, současné nebo budoucí problémy tak důsledně. Je to urážející a já doufám, že si to občané – voliči nenechají v budoucích volbách líbit.

Zároveň si myslím, že by lidé měli využívat každou příležitost a dávat důrazně najevo nespokojenost se současným způsobem řízení či spíše likvidací našeho státu. Například účastí na akcích pořádaných odbory.

Mám-li vypíchnout základní témata, která se týkají omílaného pojmu bezpečnost, tak jsou to dle mého v současnosti následující.

Jsme součástí Schoengenského prostoru, který není řádně chráněn, takže nám hrozí nechtěné osidlování i našeho území nepřizpůsobivými skupinami různých národností, které se hlásí k islámu. Upřímně mě děsí, že právo volného pohybu dostanou občané Rumunska. Již nyní si naše policie neumí poradit s několika desítkami Rumunů tmavé pleti, kteří ohrožují řidiče zejména na dálnicích. Těch nepřizpůsobivých přece máme už teď až až!

Nemusíme tento parametr vylepšovat nuceným dovozem.

Až bude dokončeno rozkrádání našeho státu, „finále“ budou zřejmě restituce církevního majetku tak, jak navrhuje tato vláda a hlídá si jako církevní úkol dřívější černokabátník Kalousek, tak na ty propírané důchody opravdu nebude, cesta nových fondů je cesta do pekel, bez záruky vyplacení vložených peněz. O možné katastrofě takového systému se již přesvědčili v Maďarsku, kde museli fondy zestátnit, ale také v USA, kde byly důchodové fondy postiženy propadem akcií vlivem krize, či krachem firem garantujících důchody formou firemních fondů.

Podfinancovaná energetika, možný blackout, nedostatek elektrické energie, nedostatek ropy pro Evropu, protože jsme psi bez víry a nerespektujeme korán, to nejsou nereálné situace, příkladem je chování Iránu. Politický nátlak Ruska spojený s dodávkami plynu? To také není nereálná situace, vzpomeňte si na zimu před několika roky zpátky.  Co se mi jeví ale aktuálně nejnebezpečnější, je zelený extremismus spojený s modrým politikařením podporované převlečenými černokabátníky z bývalé KDU. Máme pod zemí kvalitní uhlí, které je součástí národního nerostného bohatství. Je naší povinností řešit využití tohoto uhlí s cílem snížit závislost našeho státu na dovozech energetických surovin a umožnit zajištění dodávek tepla našim občanům za přijatelnou cenu.

Úplně nejnebezpečnější je politická blbost, která teď na jaře kvete jak luční kvítí po dešti, letos nějak víc, než jiné roky.  Bude méně hasičů, bude méně policistů, bude méně nemocnic, na sanitku budeme čekat déle. Neumíme zvládnout ani organizaci maturit. Přestože si platíme nemocenské pojištění, tak na něj první tři dny nemoci nemáme nárok. Opravdu se máme ještě divit, že část obyvatelstva vzpomíná na dobu, jak to „fungovalo“ za komunistů?

Co si myslí tato vláda, co je ještě bezpečné udělat, než občané vezmou spravedlnost do svých rukou a vyrazí do ulic? Vládo, páni ministři, poslanci koalice, ptám se skoro jako ten zubař, je to ještě bezpečné?

Myslím, že ne.  Ani pro občany, ani pro vládní garnituru. Co se asi v nejbližší době stane?

Karel Novotný

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: cssd.cz

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.