Onderka (ČSSD): Brno navýšilo kapacitu azylového domu

31.10.2012 6:41

Město Brno rozšířilo ubytovací kapacitu pro sociálně slabé občany v Azylovém domě na Křenové ulici v Brně.

Onderka (ČSSD): Brno navýšilo kapacitu azylového domu
Foto: Archiv
Popisek: Primátor Brna Roman Onderka při projevu v Moravské národní galerii

Slavnostního otevření nově přebudovaného centra se  uskuteční v  úterý 30. října 2012. Provozovatelem bude Centrum sociálních služeb, příspěvková organizace města Brna. Náklady na rekonstrukci objektu dosáhly 20,5 mil. Kč.

„Nový azylový dům splňuje všechny předpoklady k tomu, aby se stal plnohodnotným přechodným domovem pro osoby v sociální tíži. Podařilo se nám za přispění evropských fondů rozšířit kapacitu a tím zvýšit pomoc lidem v nouzi,“ řekl primátor města Brna Roman Onderka.

Více o přestavbě

Jedná se o pětipodlažní dům v majetku města, kde jsou v 1., 2., 3. podlaží vyčleněny prostory pro sociální kurátory Magistrátu města Brna a ve 4. a 5. podlaží se nachází azylový dům. Díky přestavbě podkroví bude mít nyní služba 36 lůžek (dříve měla 18 lůžek, ale už v prostorách na Cejlu, kam bylo centrum dočasně přestěhováno, došlo k navýšení na daných 36).

Nově vzniklo 9 ubytovacích jednotek s 18 lůžky pro muže a ženy starší 18 let, a to jedna jednotka čtyřlůžková, dvě jednolůžkové a šest dvoulůžkových. V každé jednotce je k dispozici kuchyňský kout s lednicí a sociální zařízení s pračkou. Jedna jednolůžková jednotka je navíc uzpůsobena pro osobu tělesně postiženou pohybující se na invalidním vozíku. V budově byl nově vybudován výtah.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Roman Onderka - profil

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

4:32 Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Rusku.