Petrů (ČSSD): Pseudodůvody nemůžou zastřít nezvládnutí amnestie

06.01.2013 20:06

Odpověď na dotaz čtenářky: Dobrý den, jako strana jste vyslovili nesouhlas s rozsahem amnestie, pro kterou se rozhodl prezident. Co si ale o ni myslíte vy osobně? A především, prý kvůli tomu chcete opět vyvolat hlasování o nedůvěře? Prý proto, že to premiér podepsal. Ale měl jinou možnost? A kdyby to nepodepsal, byla by amnestie platná, či ne? A v souvislosti s hlasováním o nedůvěře, které musí nudit snad již všechny, neuvažujete v PS o tom, že byste zákon změnili, třeba tak, aby u nás fungovalo konstruktivní vyjádření nedůvěry? Děkuji za odpovědi.

Petrů (ČSSD): Pseudodůvody nemůžou zastřít nezvládnutí amnestie
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Pěkný den.

Děkuji za Váš e-mail. O amnestii jsem se dozvěděl, jako většina spoluobčanů, až z médií. Rozsah, ale především skutečnost, že amnestovány budou i osoby, které způsobily obrovské finanční újmy jiným občanům tím, že jejich  celoživotní úspory zpronevěřily, mě zcela konsternovalo. Následné pseudodůvody, které jí obhajovaly už nemohou zastřít nezvládnutí amnestie. To jestli měl možnost premiér amnestii nepodepsat je irelevantní. Když s něčim nesouhlasím, nepodepíši to i kdyby to bylo pouze symbolické gesto. Vyjadřuje to alespoň nečí názor. Pokud se týká hlasování o nedůvěře vládě z důvodu amnestie, bude o tom teprve Poslanecký klub ČSSD jednat v úterý 8.ledna t.r. Teprve pak budu moci potvrdit, že ČSSD vyvolá mimořádnou schůzi k vyslovení nedůvěry vládě. Že Vás hlasování o nedůvěře už nudí, je mně líto. Bohužel je to jeden z mála nástrojů, kterým můžeme jako opozice razantně upozornit na kroky této vlády, které způsobují obrovskou ztrátu důvěry občanů ve fungování tohoto státu. K vaší poslední otázce mohu sdělit, že uzákonění konstruktivního vyjádření nedůvěry je, dle mých povědomostí, již připravováno ze strany stávajích koaličních stran.

Jiří Petrů

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Petrů - profil

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šmarda (SOCDEM): Jsem rád, že prevence a léčba rakoviny je v naší zemi garantovaná zdarma

17:04 Šmarda (SOCDEM): Jsem rád, že prevence a léčba rakoviny je v naší zemi garantovaná zdarma

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rakovině.