Realita je totiž dost chmurná: podle údajů Evropské komise je roční produkce potravinového odpadu v sedmadvaceti členských státech zhruba 89 milionů tun, což představuje 179 kg na obyvatele! Potraviny vyhozené v zemích EU by přitom dokázaly bezpečně nasytit všechny hladovějící a podvyživené na světě!
Statistiky ukazují, že ztráty na jídle neustále narůstají. Od roku 1974 se podle Organizace OSN pro výživu a zemědělství zdvojnásobily. Vinu nenesou jen spotřebitelé, kteří nakoupí zbytečně mnoho a zkažené potraviny nakonec vyhodí. Značné ztráty vznikají už i při sklizni a skladování, při transportu, v obchodech, o nadměrné produkci ani nemluvě.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Pavelpoc.cz