Rusnok (LIDEM): Konopí pro nemocné je třeba co nejvíce zlevnit

03.02.2013 8:19

Senát schválil novelu zákona o léčivech.

Rusnok (LIDEM): Konopí pro nemocné je třeba co nejvíce zlevnit
Foto: Věci veřejné
Popisek: Poslanec Jiří Rusnok

Těší mě, že Senát přistoupil k novele zákona věcně a umožnil jeho rychlejší aplikaci v praxi. Věřím, že ve stejném duchu bude postupovat i prezident.

Doufám, že se nepotvrdí obavy z nedostupnosti konopí pro pacienty z důvodů vysoké ceny, k čemuž by měl přispět i můj pozměňovací návrh. Cílem návrhu je konopí pro nemocné co nejvíce zlevnit. Výběr dodavatele bude dvoukolový. Do druhého kola postoupí jen ti výrobci, kteří garantují vypěstování konopí s daným obsahem účinných látek a stálou kvalitou. Ve druhém kole je pak hlavním kritériem cena a můj pozměňovací návrh její váhu při rozhodování oproti původnímu návrhu zvyšuje. Bude rozhodovat minimálně ze 75 procent. Léčivé konopí se bude zpočátku dovážet ze zahraničí. Věřím, že se brzy objeví i domácí producenti, schopní vyrobit kvalitní přípravky, a že konkurence vytvoří dostatečný tlak na cenu, aby byly skutečně dostupné pro všechny, kteří je potřebují, přestože zatím nebudou hrazeny ze zdravotního pojištění.

Jiří Rusnok

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LIDEM

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích