Schwarzenberg: Jsem pro rovnou soutěž

02.12.2012 15:32

Situace ohledně vyřazení třech kandidátů z možnosti vstoupit do přímé volby Prezidenta České Republiky v roce 2013 je politováníhodná.

Schwarzenberg: Jsem pro rovnou soutěž
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg

“Bytostně nesouhlasím s tím, aby byli vyřazováni kandidáti na základě pochybných matematických výpočtů. Jsem pro rovnou soutěž, ” říká Karel Schwarzenberg v reakci na vyřazení svých tří protikandidátů.

“Bohužel i dobře navržený zákon se může kutilskými úpravami v poslanecké sněmovně zpotvořit, což je i případ tohoto zákona. Byl bych velice nešťastný, kdyby ne zcela bezpečným sčítáním hlasů byli vyřazeni kandidáti, kteří by jinak měli šanci se podílet na volebním procesu. Je mi to líto i z tohoto důvodu, protože by to mohlo zpochybnit výsledky důležité volby,“ dodává.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Schwarzenberg

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: EU uvalí sankce proti čtyřem médiím. Děláme, co je třeba

8:01 Premiér Fiala: EU uvalí sankce proti čtyřem médiím. Děláme, co je třeba

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k sankcím proti vybraným médiím.