Škárka: Školství vede člověk, který lže, kudy chodí. Doufám, že jen dočasně

13.09.2011 9:57

Bývaly doby, kdy jsem si současného ministra školství Josefa Dobeše vážil. Nicméně jeho poslední výroky ukazují, že se rozhodl lhát ve prospěch Víta Bárty za jidášský peníz a za každou cenu.

Škárka: Školství vede člověk, který lže, kudy chodí. Doufám, že jen dočasně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Škárka

Parlamentní listy zveřejnily jeho výroky k ABL v článku, z čehož je vidět Dobešův postoj. Zvlášť u člověka, který si hraje na věřícího, bych čekal alespoň dodržování základních morálních pravidel.

Ale postupně. Josef Dobeš samozřejmě věděl o sledování politiků v Praze 1 a Praze 11 a sám vše dokonce organizoval pro Bártu jako nadřízený detektivů v ABL. Dokonce obě, mnou popisované historky dobře zná, protože je s detektivy v rámci personálních pohovorů řešil, tedy byli kvůli tomu u Dobeše na koberečku. Ale asi za tučné obálky na uvedené zapomněl.

V této souvislosti bych rád Dobešovi připomněl, že pokud bude vypovídat v kauze úplatků Víta Bárty, bylo by lepší, aby říkal pravdu. Křivá svědectví jsou trestná. Ale doufám, že si to uvědomuje a velmi rychle přestane hovořit o půjčkách a řekne pravdu o úplatcích.

Související:
Škárka rozčílil exmanažera ABL Dobeše: Nula, loutka kmotrů ODS

Josef Dobeš je vůbec zajímavá figurka. O jeho působení v roli personálního čističe ABL i Věcí veřejných se všeobecně ví a tyto zkušenosti a praktiky nyní může velmi dobře předávat mladé generaci prostřednictvím školství. A že jeho praktiky nebyly vybíravé, o tom by mohli hovořit někteří bývalí zastupitelé Věcí veřejných v Praze 1. Například Jiří Vladyka, proti kterému Dobeš zorganizoval prostřednictvím ABL a detektiva Pavla Pertlíčka nátlakovou akci (krycí název byl „Bílá paní", protože Pertlíček se měl Vladykovi neustále zjevovat a tlačit na něj), aby hlasoval podle přání Bárty. A také jeho vztah k rodině je příkladný. Jeho milenka Jana Machálková, bývala šéfka jeho kabinetu, která se proslavila především stotisícovou odměnou za měsíc práce na ministerstvu školství, je zářným příkladem. Možná si i někteří spolustraníci vzpomenou, jak na loňské listopadové ideové konferenci VV, hledala těhotná paní Dobešová svého manžela po hotelu, zatímco ostatní solidárně Dobeše varovali, protože zrovna byl na pokoji Machálkové. Asi tehdy řešili výši její odměny na ministerstvu.

Dobeše si budu znovu vážit, až se stane svobodným a nezávislým na Bártovi. Přestane ho krýt. Až najde sám sebe a přestane být jeho rukojmím. K tomu mu držím palce. A teď se Bártova gerillo ukaž, například ty, pragmatiku, xyz a další placení přispivatelé...

Více:
Škárka: ABL by si zasloužila, aby Al-Káida vyhodila do vzduchu její sídlo

##PROFIL 3478##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Škárka

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.