Sobotka (ODS): Bez plné podpory ODS do prezidentské volby nepůjdu

18.06.2012 22:24

Pražská ODS začala vybírat kandidáta na hlavu státu.

Sobotka (ODS): Bez plné podpory ODS do prezidentské volby nepůjdu
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

Prezidentské primárky ODS se přesunuly do Prahy. Občanští demokraté z regionálního sdružení ODS Praha dnes začali volit kandidáta ODS na Hrad. Vybírají mezi dvěma kandidáty, 1. místopředsedou Senátu PČR Přemyslem Sobotkou a poslancem Evropského parlamentu Evženem Tošenovským. Výsledky voleb budou známé ve čtvrtek.

Na pondělní volební shromáždění dorazilo diskutovat s oběma kandidáty na prezidenta na 260 členů pražské ODS. V rámci zhruba dvouhodinové debaty, která se zaměřila zejména na otázky zahraniční politiky, prezidentských milostí či postoje obou kandidátů k zavedení eura, padl i dotaz na představu o samotné prezidentské volební kampani: „V prvé řadě musím nejprve zvítězit v primárkách. Aniž bych ale prozrazoval detaily z budoucí kampaně, na prvním místě očekávám plnou podporu ODS, protože bez ní bych do volby nešel,“ zdůraznil Přemysl Sobotka.

Bývalý hejtman Moravskoslezského kraje a primátor Ostravy Evžen Tošenovský zdůraznil potřebu komunikovat s lidmi. „Kandidát na prezidenta musí mluvit s lidmi na ulicích, na setkáních, na školách a všude tam, kde bude příležitost, tak jak už to dělám dvacet let. Ta druhá fáze kampaně bude mediální. Ta ale nebude jednoduchá, protože bude formovaná médii,“ odpověděl Evžen Tošenovský.

V regionech, kde už primárky proběhly, hlasovalo téměř 5 000 občanských demokratů. 2 899 (59 %) členů ODS hlasovalo pro Přemysla Sobotku, 2 027 (41 %) pro Evžena Tošenovského.

Volbu kandidáta ODS na prezidenta ČR uzavřou příští týden občanští demokraté v Jihomoravském kraji.

Zúčastnit se volebního shromáždění a právo volit v prezidentských primárkách mají všichni členové ODS, jejichž členství trvá nepřetržitě od 1. března 2012 až do dne, kdy půjdou hlasovat. Aktuální výsledky a veškeré informace k primárkám je možné sledovat na  www.ods.cz/primarky nebo na Facebooku  www.facebook.com/ods.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…