Štěch (ČSSD): Dobeš školství zničil a Kalousek bere učitelům poslední peníze

22.03.2012 15:30

Vyjádření předsedy Senátu Milana Štěcha k rezignaci Josefa Dobeše na funkci ministra školství a údajným výrokům ministra financí Miroslava Kalouska.

Štěch (ČSSD): Dobeš školství zničil a Kalousek bere učitelům poslední peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Štěch

"Plně kvituji rozhodnutí ministra školství Josefa Dobeše rezignovat na svou funkci. Vše, na co se jako ministr školství zaměřil, totiž dopadlo katastrofálně. Zvláště regionální a vysoké školství utrpělo těžké újmy, ze kterých se už nemusí vzpamatovat. Navíc v podmínkách, kdy si budou muset české školy poradit díky panu Dobešovi bez evropských dotací.

V jedné věci však přeci jen musím s ministrem Dobešem souhlasit. Je naprosto nepřijatelné, aby ministr financí Miroslav Kalousek bral školství další miliardy a ještě kopal do učitelů, že jsou nejlínější v Evropě. Sráží tím autoritu učitelů u jejich žáků i respekt rodičů a veřejnosti k učitelské profesi.
 Pokud tento výrok ministr Kalousek na úterní K6, jak uvedl Josef Dobeš, skutečně pronesl, měl by rovněž okamžitě rezignovat. Dopustil se bezprecedentního opovrhování prácí učitelů, kteří i přes jejich nedostatečné platové ohodnocení odvádějí, jak ukazují mezinárodní průzkumy, srovnatelné výkony s ostatními evropskými zeměmi."

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Milan Štěch

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

23:07 Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nástupu do funkce ministra pro vědu, vývoj a inovac…