Vacek (LIDEM): Záměr MPSV pomoci umisťování dětí do mimoústavní péče vítám

17.05.2012 18:19

Vyjádření Martina Vacka k jednání Výboru pro sociální politiku PS PČR.

Vacek (LIDEM): Záměr MPSV pomoci umisťování dětí do mimoústavní péče vítám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matka s novorozencem

Dnes proběhla druhá část přerušeného jednání Výboru pro sociální politiku Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Jednání bylo přerušeno včera u bodu, který se týkal vládního návrhu zákona č. 359 o sociálně - právní ochraně dětí.

Na základě tohoto přerušení proběhlo včera pracovní jednání s ředitelem odboru rodiny a ochrany práv dětí MPSV, panem Miloslavem Macelou. Při jednání byly zdůrazněny často diskutované pozměňovací návrhy. Prodiskutován byl jejich obsah a záměr. Po téměř dvouhodinovém jednání byly vysvětleny všechny sporné body vládního návrhu a tudíž nic nebránilo, aby vládní návrh byl doprojednán ve Výboru pro sociální politiku a doporučen k projednání ve Sněmovně. Při dnešním pokračovaní přerušeného jednaní sociálního výboru již nebyl předložen žádný nový pozměňovací návrh a předložené usnesení bylo většinově schváleno.
„Osobně jsem rád, že jsem byl ujištěn zástupci MPSV o primárním záměru tohoto návrhu, tedy pomoci umístění dětí z ústavní péče do mimoústavní, tedy rodinné,“ dodal předseda Výboru pro sociální politiku Martin Vacek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LIDEM

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…