Vyjádření Zuzany Roithové k článku “Zaplatíme seniorům i dražší vakcínu proti pneumokokům, ohlásila VZP. Ale zkoumá, zda se vyplatí”

27.01.2016 17:13

V úterním článku publikovaném na Aktuálně.cz je mylně interperetováno mé vyjádření, které jsem poskytla autorce článku na telefonický dotaz.

Vyjádření Zuzany Roithové k článku “Zaplatíme seniorům i dražší vakcínu proti pneumokokům, ohlásila VZP. Ale zkoumá, zda se vyplatí”
Foto: roithova.cz
Popisek: Europoslankyně za KDU-ČSL Zuzana Roithová

Na žádost autorky článku jsem sdělila, že Správní rada VZP nerozhodla o žádné změně úhrady vakcinace proti pneumokokům. A naopak jsem se podivila nad touto informací, kterou autorce údajně poskytla jiná členka Spravní rady. Sdělila jsem, že šlo jen o krátkou diskusi v bodě různé k tématu vakcinace, a to bez podkladů a bez jakéhokoli rohodnutí.

Dále jsem po pravdě sdělila, že jsem jako předsedkyně pracovní skupiny pro prevenci navrhla, že tuto debatu na základě analytického podkladu povedeme na některém z jednání naší pracovní skupiny, která pak může o závěrech informovat Správní radu.  Sdělila jsem autorce článku svůj také osobní názor, že mne již v loňském roce zarazilo veřejné vyjádření předsedy vakcinologické společnosti, neboť nekorepspondovalo s tehdejším oficiálním doporučením odborníků k vakcíně Pneumo 23 v době, kdy se o zavedení vakcinace rozhodovalo. 

Výše zmíněný článek publikovaný na Aktuálně.cz vychází z mylných informací a rovněž chybně interpretuje mé vyjádření uvedené jako citace. Není rozlišen rozdíl mezi tím, o čem se vůbec nerozhodovalo na Správní radě VZP, a logicky projevenou vůlí mou a mých kolegů odpovědně ověřit efektivitu vakcinačních programů z medicínského i ekonomického pohledu do budoucnosti.

MUDr. Zuzana Roithová,

předsedkyně Pracovní skupiny pro prevenci Správní rady VZP

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích