Zaorálek: Postoj k Palestině jen potvrzuje nekompetentnost vládní politiky

01.12.2012 19:34

ČSSD nesouhlasí se záporným postojem Vlády ČR k udělení statusu nečlenského pozorovatelského státu OSN Palestině.

Zaorálek: Postoj k Palestině jen potvrzuje nekompetentnost vládní politiky
Foto: ČSSD
Popisek: Stínový ministr zahraničních věc za ČSSD Lubomír Zaorálek

ČSSD vítá udělení statusu nečlenského pozorovatelského státu OSN Palestině jasnou většinou členských zemí OSN jako pozitivní krok na cestě k mírovému řešení izraelsko-palestinského konfliktu.
 
Tento krok je v souladu s dlouhodobým plánem mezinárodního společenství, tzv. „cestovní mapou“ (road map) na trvalé a spravedlivé řešení izraelsko-palestinského konfliktu.
 
ČSSD nesouhlasí s postojem Vlády ČR, vyjádřeného hlasováním ČR jako jediné členské země EU proti udělení tohoto statusu Palestině. Chování českých zástupců potvrzuje již dlouhodobější jednostrannou, krátkozrakou a neperspektivní politiku nynější české vlády. Fakticky popírá formát dvou nezávislých entit jako rovnoprávných partnerů v mírovém procesu – popírá základní myšlenku řešení tohoto konfliktu vznikem dvou států – Izrael a Palestina.
 
Pokládáme za chybu, že česká vláda nevyužila možnosti se při hlasování zdržet. Je politováníhodné, že tento důležitý krok v zahraniční politice vládní koalice nijak nekonzultovala s opozicí a bere tak na sebe odpovědnost za pokračující izolaci a nesrozumitelnost české zahraniční politiky.
 
Lubomír Zaorálek, místopředseda ČSSD a stínový ministr zahraničí

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lubomír Zaorálek

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gawlas (ČSSD): Kam až to necháme zajít?

9:02 Gawlas (ČSSD): Kam až to necháme zajít?

Tzv. liberálně demokratičtí politici podporovaní médii se nezastaví před ničím.