„Mnohé překvapí, co řeknu o Rakušanovi.“ A pak Šimíček z ODS doplnil věc „Fiala a kampelička“

08.02.2024 19:40 | Rozhovor

Ministr vnitra Vít Rakušan naskočil na předvolební vlnu a stále častěji se kriticky vyhraňuje proti zbytku vládní koalice. Právník, člen ODS a publicista Ondřej Šimíček jeho výstupy chápe, „jede pro svoje voliče“. Přesto by si přál adekvátní reakci ze strany ODS. Předsedu Fialu ale chválí za to, že dokáže pět stran udržet v nebývalé jednotě. A kauza „Fiala a kampelička“, kterou vypustil novinář Janek Kroupa? O tom ví Šimíček své i z minulosti.

„Mnohé překvapí, co řeknu o Rakušanovi.“ A pak Šimíček z ODS doplnil věc „Fiala a kampelička“
Foto: archiv
Popisek: Právník, člen ODS a publicista Ondřej Šimíček.

Ondro, i u nás budou protestovat zemědělci. Indikují, že traktory vyjedou do centra Prahy. Kdybyste je, budete-li v Praze, potkal a oni si chtěli povídat, co byste jim řekl? Vždyť vy sám jste z venkova, z Moravy, tak byste si mohli porozumět?

Hele, já jako demokrat všem přiznávám právo na libovolný protest. Co je však smutné – a pro zemědělce reputačně určitě ne dobré, že se na jejich demonstraci opět přivařily odporné kreatury protičeských sil, páté kolony masových vrahů z Kremlu. Jeden ubohý sedmilhář, co v době energetické krize strašil lidi, že ČEZ obchází jižní Moravu a odpojuje elektroměry přesto, že na jižní Moravě působí EON – takže jako úplně ve všem, co píše, tupě lhal – říká si Vidlák nebo tak nějak, já moc ty bezcenné ubožáky a deprivanty neznám – tak ten o demonstraci psal na síti X. Beru to jen jako signál, že protičeští deprivanti zneužijí cokoliv. Nezávidím zemědělcům, že se kolem nich ometá tenhle šašek. Nedávno zneužil i odborářskou demonstraci a pan Středula nebyl rád, že se na pódiu objevuje takové dno.

Ať tak či onak, vypadá to, že Vít Rakušan a STAN stále jedou na vlně upozorňování na sebe sama. Ministr Dvořák jmenoval „svého“ zmocněnce pro přijetí eura s tím, že vás, tedy Fialu a celou ODS, o tom předem INFORMOVAL, tudíž neví, kde je problém. Pro ODS to byl problém. A teď si to Dvořák zase „rozmyslel“ a zmocněnce nechce. Co to má být, prosím vás?

Já možná mnohé překvapím, ale nijak jim to nevyčítám. STAN jede pro svoje voliče a jen bych si přál, abychom na jejich maškarády dokázali adekvátně odpovědět. Ministr bez opory v kompetenčním zákoně se v podstatě pokusil obejít zákon, a to by měl být STOP stav. Ale já velmi obdivuji pana premiéra Fialu, jak dokáže pět stran udržet v nebývalé jednotě. Od začátku vládnutí je jasné, že my jako ODS neseme největší náklady a děláme největší kompromisy. Proto je trošku úsměvné, že ostatní partneři říkají „už žádný kompromis“. Kdybychom to dělali my, měly by mediální spojky STAN „rotačky“ na plný kotel a „nezávislá“ média by nám to dávala sežrat. Jakožto homo politicus jsem pobavený sledující. A otevřeně – vzhledem ke skutečnosti, že ODS udělala pro návrat do režimu plnění Maastrichtských kritérií ze všech vládních stran nejvíce, udělala také pro přijetí eura násobně víc než na sítích exhibující mudrlanti.

Řekněme to tak: politická nabídka ODS a politická nabídka hnutí STAN. V čem je rozdíl? Liberálové hýkají na Pavla Blažka, Marka Bendu a Jana Zahradila a velebí osobnosti jako Danuše Nerudová, Jan Farský nebo ostatně Víta Rakušana. Jak to vnímáte?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hona, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJan Fišer , 09.02.2024 11:44:54
Šimíček je typickým příkladem politika, který české a protičeské postoje vidí přesně naopak než je tomu ve skutečnosti. Tihle Šimíčkové jsou ti, kteří napomáhají globální moci k likvidaci českého národa a českého státu. Tihle Šimíčkové patří mezi fialové hrobaře kdysi konzervativní ODS.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…