„Nechce se věřit, že je to náhoda.“ Vyoral temně ke Kanadě a tleskání Waffen-SS

29.09.2023 16:15 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Komentátor se zastavil u případu tleskání Jaroslavu Hunkovi, 98letému veteránovi první ukrajinské divize. „Člověku s hlavou na krku se ani nechce věřit, že náhodou,“ míní o incidentu. Ale zhodnotil i výkon Jakuba Železného z minulého pátku. „Viděl jsem část záznamu a opět mám pocit, že medikace pana Železného není optimálně nastavena,“ usuzuje. Poněkud skeptický je pak u nákupu stíhaček F-35, kde mluví o pocitu bezmoci.

„Nechce se věřit, že je to náhoda.“ Vyoral temně ke Kanadě a tleskání Waffen-SS
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

V Kanadě se podařilo nevídané. Nejen že našli žijícího veterána Waffen-SS, ještě ho dovezli až do kanadského parlamentu, a protože „bojoval proti Rusům“, byl tamním předsedou prohlášen za ukrajinského a kanadského hrdinu. A asi se i setkal s prezidentem Zelenským a premiérem Trudeauem. Jak myslíte, že takový skandál vznikne?

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí
Člověku s hlavou na krku se ani nechce věřit, že náhodou. Spíše to podle mého vypovídá o skutečné podstatě války vedené proti Rusku – opět a zase – zástupně takzvaným Západem. Že by nakonec ta denacifikace, o níž mluví ruští představitelé, nakonec přece jen nebyla zase takovým fejkňůsem, jak nám pologramoti hlavního mediálního a politického proudu tvrdí?

Na ČT minulý pátek „řádil“ Jakub Železný kvůli docentu Ševčíkovi. Dokonce za ním i vyběhl kvůli zmínce o jeho otci a padly i výhrůžky. Neměl by si Železný dát na chvíli od moderování pauzu a třeba krmit kachny v parku? Pro dobro všech diváků, kteří nechtějí sledovat čtyřminutové diskuse mimo téma?

Pan Železný má dlouhodobě problémy s adekvátním chováním vůči příslušníkům policie a hostům ve studiu – nutno dodat z určité části názorového spektra. Což je u moderátora závislé, nevyvážené a neobjektivní bruselsko-berlínsko-washingtonské ČT na pováženou. Viděl jsem část záznamu a opět mám pocit, že medikace pana Železného není optimálně nastavena. O psychickém stavu ani nemluvě. Jinak co se týká pauzy od moderování, myslím, že by Železnému i všem divákům prospělo, kdyby byla definitivní.

Ředitel BIS Michal Koudelka zveřejnil, že se jim podařilo odhalit ruského agenta, který používal veřejné osobnosti a nabízel „tisíce eur“ za propagandu o válce. Tedy částky, které jsou v reklamě běžné. Jména osobností zveřejněna nebyla, agent také ne. A celá věc byla načasovaná zrovna v době, kdy se řeší kauza šifrovaného telefonu ministra Rakušana. Co si o Koudelkově odhalení myslíte?

To samé, co jsem si myslel při narychlo zpunktovaném „odhalení“ Vrbětic nebo při kauze ricin. Koudelka je bohužel parodií na šéfa BIS a jeho pofidérní konstrukce bez jakýchkoliv konkrétních důkazů jsou hodny tak aktivistů z Bakalových či Šafrových médií. Dokladem jeho lokajství budiž ocenění medailí od CIA – svých velících důstojníků. Načasování oné nejnovější bezdůkazové hurá akce pak zavání oním podezřením spojitosti s Rakušanovou kauzou, které zcela nenápadně naznačujete.

Vedle Tomia Okamury se objevila nečekaná, ale známá tvář. Radit mu bude Petr Mach, bývalý europoslanec za Svobodné. Jste překvapen, že Mach bude radit SPD? Není to známka toho, že SPD už je v podstatě mainstreamová strana a pomalu přestává být „chucpe“ být s ní spojen?

V souvislosti s Petrem Machem bych mainstreamovost SPD úplně nedával. Navíc dlouhodobé preference SPD ukazují, že jde o variantu v rámci našeho politického spektra akceptovatelnou pro řadu lidí. Jinak vzhledem k řadě postojů, které se podle mého u SPD a Petra Macha protínají, překvapen nejsem, jakkoliv by mě jejich spojení jen tak nenapadlo.

A když už jsme to nakousli, jaký máte názor na výmluvy ministra vnitra Rakušana ohledně šifrovaného telefonu? Je šifrovaný telefon, zvláště s ohledem na to, kdo ve STAN a jeho okolí ho měl také, podezřelý? Měl by kvůli tomu Vít Rakušan rezignovat?

Vzhledem ke kontextu a kauzám poslední doby je Rakušanův šifrovaný telefon rozhodně podezřelý. Rakušan měl na svou funkci rezignovat už ve chvíli, kdy se řešila kauza Dozimetr spojená se STAN, neb onen vykulený svazák z Aspen Institutu mohl zcela bezprecedentně ze své pozice vyšetřování ovlivňovat. Jakkoliv samozřejmě nemusel.

Stíhačky F-35 byly definitivně odklepnuty. Koaliční politiky neodradily ani nedávné incidenty v USA, ani to, že se zrovna jednalo o rozpočtu s obrovským schodkem. Máme se smířit s tím, že budeme prostě platit desátky do USA za ochranu?

Jeden z nejbezvýchodnějších stavů je bezmoc. A tu bohužel řada z nás často v souvislosti s těmi u kormidla cítí. Je evidentní, že tato kolaborantská vláda konající v hojné míře v neprospěch zájmů občanů České republiky pouze poklonkuje velkému bratru ze zámoří. USA proti vůli nemalé části občanů budeme posílat peníze nejen za stíhačky, ale štědře sponzorujeme jejich vojensko-průmyslový komplex v rámci jejich války s Ruskem, která je hybridně a zástupně vedena skrze Zelenského juntu na Ukrajině. Neb část peněz zasílaných na Ukrajinu pohltí tamní zkorumpovaný režim a část putuje americkým zbrojařům za jejich dodávky.

Premiér Petr Fiala u příležitosti dne české státnosti řekl: „Připomínáme si naši národní identitu, své kořeny a hrdost na naši zemi. Je to dobrá příležitost, abychom si uvědomili, že bychom měli být sebevědomou zemí sebevědomých občanů. Pokud si totiž budeme věřit, můžeme patřit mezi nejúspěšnější země Evropy.“ Myslíte, že těmto cílům jeho vláda spíše pomáhá, nebo škodí?

Když o sebevědomí mluví nesebevědomý vazal, je to vždy úsměvné a nevěrohodné. Petr Fiala je pouze maňáskem, který opakuje rádoby líbivé, ale nic neříkající prefabrikované fráze a gesta, které ho učí bůhvíkdo. Komunističtí předáci za minulého režimu byli proti němu intelektuální giganti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

časy se mění ( k horšímu), Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBer La , 29.09.2023 16:56:38
......Mezinárodní vojenský tribunál v Norimberku prohlásil Waffen-SS za zločineckou organizaci. Vyvinuly se z dvousetčlenné jednotky Hitlerovy osobní ochranky ... Ti, kteří v letech 1945-1946 v Norimberku odsoudili esesáky za jejich bestiální zločiny, dobře věděli proč tak učinili. Dnes je člen Waffen-SS oslavován. Svět se opět řítí do maléru.

|  24 |  0

Další články z rubriky

Pochopte, senioři, vy také musíte přispívat na zbraně. Profesor Keller a vládní nesmysly

18:59 Pochopte, senioři, vy také musíte přispívat na zbraně. Profesor Keller a vládní nesmysly

„Pokus o logickou argumentaci se stává pro příslušné orgány indicií, že možná pracujete pro cizí záj…