„Nechce se věřit, že je to náhoda.“ Vyoral temně ke Kanadě a tleskání Waffen-SS

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
29.09.2023 16:15 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Komentátor se zastavil u případu tleskání Jaroslavu Hunkovi, 98letému veteránovi první ukrajinské divize. „Člověku s hlavou na krku se ani nechce věřit, že náhodou,“ míní o incidentu. Ale zhodnotil i výkon Jakuba Železného z minulého pátku. „Viděl jsem část záznamu a opět mám pocit, že medikace pana Železného není optimálně nastavena,“ usuzuje. Poněkud skeptický je pak u nákupu stíhaček F-35, kde mluví o pocitu bezmoci.

„Nechce se věřit, že je to náhoda.“ Vyoral temně ke Kanadě a tleskání Waffen-SS
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

V Kanadě se podařilo nevídané. Nejen že našli žijícího veterána Waffen-SS, ještě ho dovezli až do kanadského parlamentu, a protože „bojoval proti Rusům“, byl tamním předsedou prohlášen za ukrajinského a kanadského hrdinu. A asi se i setkal s prezidentem Zelenským a premiérem Trudeauem. Jak myslíte, že takový skandál vznikne?

Člověku s hlavou na krku se ani nechce věřit, že náhodou. Spíše to podle mého vypovídá o skutečné podstatě války vedené proti Rusku – opět a zase – zástupně takzvaným Západem. Že by nakonec ta denacifikace, o níž mluví ruští představitelé, nakonec přece jen nebyla zase takovým fejkňůsem, jak nám pologramoti hlavního mediálního a politického proudu tvrdí?

Na ČT minulý pátek „řádil“ Jakub Železný kvůli docentu Ševčíkovi. Dokonce za ním i vyběhl kvůli zmínce o jeho otci a padly i výhrůžky. Neměl by si Železný dát na chvíli od moderování pauzu a třeba krmit kachny v parku? Pro dobro všech diváků, kteří nechtějí sledovat čtyřminutové diskuse mimo téma?

Pan Železný má dlouhodobě problémy s adekvátním chováním vůči příslušníkům policie a hostům ve studiu – nutno dodat z určité části názorového spektra. Což je u moderátora závislé, nevyvážené a neobjektivní bruselsko-berlínsko-washingtonské ČT na pováženou. Viděl jsem část záznamu a opět mám pocit, že medikace pana Železného není optimálně nastavena. O psychickém stavu ani nemluvě. Jinak co se týká pauzy od moderování, myslím, že by Železnému i všem divákům prospělo, kdyby byla definitivní.

Ředitel BIS Michal Koudelka zveřejnil, že se jim podařilo odhalit ruského agenta, který používal veřejné osobnosti a nabízel „tisíce eur“ za propagandu o válce. Tedy částky, které jsou v reklamě běžné. Jména osobností zveřejněna nebyla, agent také ne. A celá věc byla načasovaná zrovna v době, kdy se řeší kauza šifrovaného telefonu ministra Rakušana. Co si o Koudelkově odhalení myslíte?

To samé, co jsem si myslel při narychlo zpunktovaném „odhalení“ Vrbětic nebo při kauze ricin. Koudelka je bohužel parodií na šéfa BIS a jeho pofidérní konstrukce bez jakýchkoliv konkrétních důkazů jsou hodny tak aktivistů z Bakalových či Šafrových médií. Dokladem jeho lokajství budiž ocenění medailí od CIA – svých velících důstojníků. Načasování oné nejnovější bezdůkazové hurá akce pak zavání oním podezřením spojitosti s Rakušanovou kauzou, které zcela nenápadně naznačujete.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

časy se mění ( k horšímu), Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBer La , 29.09.2023 16:56:38
......Mezinárodní vojenský tribunál v Norimberku prohlásil Waffen-SS za zločineckou organizaci. Vyvinuly se z dvousetčlenné jednotky Hitlerovy osobní ochranky ... Ti, kteří v letech 1945-1946 v Norimberku odsoudili esesáky za jejich bestiální zločiny, dobře věděli proč tak učinili. Dnes je člen Waffen-SS oslavován. Svět se opět řítí do maléru.

|  24 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…