A „Topol“ řekl: „Dost.“ Babiš a minulost. To z ODS ještě nepadlo

20.09.2022 12:04 | Rozhovor

Sprosťárna, když Babiš říká, že ho ničí „polistopadový“ kartel, prohlásil právník, publicista a člen ODS Ondřej Šimíček. „Babiš tento systém zneužíval od začátku, pásl si politiky ČSSD, a v okamžiku, kdy mu vláda Mirka Topolánka řekla: ‚Dost, tady už mafii budovat přes stát nebudeš,‘ přišel zničit český politický systém se svým profikorupčním hnutím. Pamatujete na film Kmotr Mrázek? Tak pokud by místo Ondry Vetchého hrál hlavní roli slovenský herec, je to film o Babišovi,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz. Má vzkazy pro ty, kteří chtějí vyměnit starosty měst jen proto, že zastupují vládní koalici.

A „Topol“ řekl: „Dost.“ Babiš a minulost. To z ODS ještě nepadlo
Foto: archiv
Popisek: Ondřej Šimíček

Ondřeji, posledně jsme se bavili o vládním plánu na zastropování energií. Nyní se premiér Fiala pokusil tento plán „prodat“ lidem v TV projevu. Podařilo se to? Prý to bylo o ničem, stejně jinde budou platit míň a premiér prý působil jak naprogramovaný panák, zní od oponentů.

Já dokážu pochopit, že pokud jsou někteří lidé zvyklí na nesrozumitelné blekotání a lži estébáckého hokynáře z holdingu Agrofert, který piští, lže a kňučí, musí být pro ně standardní projev česky mluvícího politika jako z jiného světa. Pan premiér pronesl velmi pokorné, ale jasné a srozumitelné sdělení. Jeho projevu nemohu vytknout opravdu nic. Výtky oponentů jsou směšné. Jinde nevědí, kolik budou platit. Denně recyklovaná lež holdingových zaměstnanců a protičeské fronty o slovenském zastropování, které neexistuje a naopak, Slovensko se chce inspirovat u nás, neberu vážně. Kritikové Fialy se uchylují k tak stupidním lžím, že tomu můžou věřit jen opravdoví hlupáci.

Položte Ondřeji Šimíčkovi dotaz:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jaroslav Polanský

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…