Babiš možná bude nejslabší premiér v historii. Vykládá pohádky, vystoupil místopředseda ČSSD a hejtman Netolický

28.08.2018 13:10 | Zprávy

ROZHOVOR Andrej Babiš má nakročeno k tomu, aby se stal nejslabším premiérem v české historii. ParlamentnímListům.cz to řekl místopředseda ČSSD a pardubický hejtman Martin Netolický. Sociální demokraté podle něj budou trvat na jmenování Miroslava Pocheho ministrem zahraničí. Jiná alternativa prý neexistuje. Babišovu knihu „O čem sním, když náhodou spím“ označil Netolický za pohádky, na které v české politice nejsme zvědaví.

Babiš možná bude nejslabší premiér v historii. Vykládá pohádky, vystoupil místopředseda ČSSD a hejtman Netolický
Foto: Archiv MN
Popisek: Martin Netolický, místopředseda ČSSD a hejtman Pardubického kraje

Před měsícem a půl získala vláda hnutí ANO a ČSSD s podporou KSČM důvěru Poslanecké sněmovny. Jakkoli je zatím brzo na hodnocení, co byste k dosavadnímu fungování kabinetu řekl?

Situace se po získání důvěry výrazně uklidnila, bylo vidět, že pro koaliční strany, spolupracující subjekty nebo opozici bylo těch devět měsíců velmi dlouhých a ukázalo se, že česká politická scéna čekala na jakékoli řešení. Vynechávám tím složení stávající vlády, ale jakékoli řešení, které bude znamenat stabilitu.

Očekávám, že určité emoce se opět na politické scéně objeví počátkem září, protože se blíží komunální a senátní volby, od kterých řada subjektů očekává, jak si stojí mezi voliči a berou to jako test podpory. Nejedná se pochopitelně o volby centrální, ale volby jsou důležité především pro regionální základ jednotlivých stran. Myslím, že lidé budou spíš vnímat osobnosti jako takové, a ne, kdo je z jaké strany.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…