Biden 18 měsíců v úřadu a... svět na pokraji světové války, v USA nárůst vražd, menšiny, ilegální migrace. Josef Mašín bez servítků

26.05.2022 16:28 | Rozhovor

Po patnácti měsících Bidenovy vlády stojí svět na pokraji třetí světové války. Nezávislost na dovozu energie se změnila v závislost. To v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz prohlašuje poslední žijící z antikomunistické skupiny bratří Mašínů Josef. Hovoří také velmi zajímavě o válce na Ukrajině. S některými Josefem Mašínem uváděnými fakty se však redakce ParlamentníchListů.cz neshoduje.

Biden 18 měsíců v úřadu a... svět na pokraji světové války, v USA nárůst vražd, menšiny, ilegální migrace. Josef Mašín bez servítků
Foto: bojovnici.cz
Popisek: Josef Mašín

Na webových stránkách Militaria jste napsal: "Nejen Stalin, Hitler, Saddám Husajn, Mao, Pol Pot, ajatoláhové, Kim Čong-un, Si Ťin-pching a další mu předcházeli nebo jej budou následovat. Je úkolem vůdců civilizovaného světa, aby jejich činům předešli anebo zabránili. Současní se tomuto úkolu zpronevěřili." Psal jste to o Putinovi. Ale jak jste to přesně myslel?

Je to důvěrou voličů, kteří si zvolili své vůdce v očekávání, že jim a jejich rodinám zajistí mír a spokojený život. Doufají, že tito vůdci mají životní zkušenost, inteligenci, znalost světa a historie, prozíravost a integritu. Tito vůdci však v Americe, ale prevážně v Evropě, i přes mnohá varování ze strany prezidentů Ronalda Reagana i Donalda Trumpa zklamali vybudováním totální závislosti na očividných despotech ražení Vladimira Putina a ruských zdrojích energie či Si Ťin-pchinga v Číně. Západní "civilizovaný" svět, který bloudí v ideologiích reprezentovaných Pařížskou smlouvou a přednášených na každoročním sjezdu "vyvolených" v Davosu, ztratil vůli k sebezáchově, která se dá udržet pouze rozpoznáním potenciálního nebezpečí a získáním síly nutné k sebeobraně.

Je "vývoz demokracie" do celého světa v pořádku. Má to tak být?

Anketa

Jste pro razantní navýšení výdajů na obranu?

3%
95%
hlasovalo: 45150 lidí
Demokracie je "state of mind", tedy duševní rozpoložení, kterýžto stav je v různých částech světa chápán jiným způsobem. Demokracie se, dosáhne-li svého vrcholu, změní v diktaturu proletariátu. Například není možné srovnávat "demokracii", kterou pěstuje v Palestině teroristická organizace Hamás, s ústavní demokracií, která donedávna vládla v Americe. I ta u nás ale podléhá změnám způsobeným demografickou výměnou obyvatelstva v posledních letech.

Vývoz demokracie se ukázal jako "mission impossible" třeba v nedávné minulosti v Iráku a Afghánistánu. Tento pokus stál Ameriku během nejdéle trvajícího vojenského konfliktu Spojených států amerických přes osm bilionů dolarů, sedm tisíc mrtvých vojáků, osm tisíc privátních amerických vojenských složek, třicet tisíc sebevražd veteránů a sto tisíc zraněných vojáků. (Tato čísla uvádí Josef Mašín. Redakce ParlamentníchListů.cz s nimi nesouhlasí. Ověřovala je z několika zdrojů.) Skončil debaklem před očima světa. Vedla ho stejná tři individua, která jsou dnes v čele amerického tažení na Ukrajině.  

Co, jako syn svého táty, jednoho z odbojářské skupiny Tři králové, člen zelených baretů a pěší divize Airborne, soudíte o současném vývoji konfliktu na Ukrajině?

Kořeny tohoto konfliktu nemají nic společného s bojem proti fašistickému Německu během druhé světové války anebo se situací, která panovala mezi západním a východním blokem během studené války. Toto ztotožňování a volání po zostření konfliktu, jeho prodloužení ke konečnému vítězství, je pouze výmluvou těch samých politiků ohledně chyb minulosti bez řešení budoucnosti. Nevěřím, že kterýkoliv z dnes tak bojovných evropských politiků i občanů je připraven s okamžitou platností zastavit dovoz plynu a ropy z Ruska. Válka nemůže být vyhrána na válečném poli. Jediné možné a smysluplné řešení je diplomatická dohoda.

Jak berete Američany, kteří vnímají konflikt na Ukrajině jinak. Například historik Francis Gary Powers junior ho bere jako zástupnou válku mezi Ruskou federací a USA. Souhlasíte?

S Garym jsem se před lety setkal a s jeho názorem na pohled většiny Američanů na konflikt na Ukrajině z osmdesáti procent souhlasím.

Co si myslíte o současné vládě Spojených států amerických?

Americké volby v roce 2020 znamenaly pro Ameriku v mnohém smyslu to, co rok 1917 znamenal pro Rusko, rok 1933 pro Německo a rok 1948 pro Československo.

Trumpova administrativa přinesla Americe čtyři roky rekordního hospodářského růstu, odstranění mnoha průmyslu bránících předpisů, návrat průmyslu ze zahraničí zpět do Ameriky, rekordní zaměstnanost, nezávislost na zahraničních zdrojích energie, obnovení Obamou zdecimovaného vojenského potenciálu, zrušení smlouvy týkající se možnosti vývoje jaderných zbraní Iránem, vystoupení z nesmyslné Pařížske smlouvy a tak dále. Trump byl první, kdo upozornil na nebezpečí Číny pro světové hospodářství a mír. Ukončil řádění Islámského státu na Středním východě. Během Trumpova volebního období nedošlo k žádnému vojenskému konfliktu. Byl to Donald Trump, který svým rozhodnutím jako první na světě umožnil vývoj ne pouze jedné, ale tří vakcín pro boj proti pandemii virové choroby covid-19.

Po osmnácti měsících Bidenovy vlády stojí svět na pokraji třetí světové války. Nezávislost na dovozu energie se změnila v závislost. Biden zrušil stavbu ropného potrubí z Kanady do jižní části USA, zastavil nové vrty, zrušil existující vrtné smlouvy, nařídil odběr milionu barelů ropy denně ze strategických zásob naplněných Trumpem, aniž by tyto byly až do voleb v druhé polovině tohoto roku znovu doplňovány. A nejhorší je, že povolil Němcům otevřít Nord Stream 2 a Evropa tleskala.

Udávaná inflace u nás je 8,5 procent. Jestliže do toho však započítáme ubytování a dopravu, inflace se pohybuje kolem 17,2  procent. Politicky motivovaný rasový konflikt přináší nikdy před tím nevídanou zločinnost všeho druhu. Loupeže, vraždy, přepadení či žhářství dosáhly nevídaných rozměrů. Pětaosmdesát procent těchto zločinů jde na účet menšiny tvořící pouze 12,5 procenta obyvatelstva. Během Obamovy vlády bylo v Chicagu zavražděno během osmi let více lidí než padlo amerických vojáků v Iráku a Afghánistánu dohromady. Většinou se vraždí černoši mezi sebou. Již první třetina Bidenovy vlády spěje k tomu, že tento rekord bude překonán.

Pohraniční kontroly na hranicích s Mexikem od počátku Bidenovy vlády se naprosto zhroutily. Jenom v dubnu bylo zachyceno více než 234 000 ilegálních imigrantů. Ti, kteří se vyhnuli případným kontrolám, nebyli započítáni. Celkový počet od ledna minulého roku se blíží počtu uprchlíků z války na Ukrajině, na jejíž obranu hranic se zdejší vláda rozhodla vydat dalších čtyřicet miliard dolarů, které Amerika nemá a teoreticky je musí teprve vytisknout. Osud těchto dolarů je, zrovna jako těch vydaných dříve prezidenty Bushem a Obamou v Iráku či Afghánistánu, nejistý.

Byl jste vždy republikán. Jak jste vnímal napojení bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa na nejvyšší kruhy moskevského Kremlu?

Zrovna v době, kdy stojí před soudem právník a konfident Hillary Clintonové Michael Sussmann, zajímavá otázka. Právě on zastupoval její prezidentskou kampaň kvůli tomuto tématu. Pátého května 2017 Obama shromáždil spolu s Bidenem ve své kanceláři jím jmenované hlavy FBI, CIA a ministerstva spravedlnosti. Jamese Comeyho, bývalého smýšlícího komunistu Johna Brennana, Jamese Clappera, Sally Yatesovou a Susane Riceovou. Při této schůzce bylo dohodnuto sabotovat nadcházející Trumpovu administraci informacemi o Trumpově korupci a spojení s Moskvou. Tak se stalo!

Clintonové kampaň zaplatila americké poradenské kanceláři Fusion GPS osm milionů dolarů, aby tato stvořila "fake dossier", tedy zfalšovaný spis o Trumpových spojeních s Moskvou vytvořených po tom, kdy měl Trump být údajně filmován v posteli moskevského hotelu, do níž prý na Trumpův rozkaz čůraly jím najaté prostitutky na postel, ve které měl kdysi při své návštěvě Moskvy spát Obama. Tuto pro kampaň důležitou zprávu dodal bývalý britský špion MI5 přes své kontakty z CIA. Poté byla po čtyři roky Trumpova prezidentství používána k sabotáži jeho administrace. Tyto zprávy byly také potom se souhlasem Hillary Clintonové zveřejněny.

Kampaň Clintonové se též postarala o to, aby se tento zfalšovaný spis přes senátora Johna McCaina, který nebyl Trumpovým přítelem, dostal k zesílení dojmu do rukou Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). Ten ovšem vše již věděl, poněvadž FBI, kterou vedly Comey, na vývoji tohoto podrazu s CIA spolupracovala. Za falšování dokumentů nutných k uskutečnění tohoto podrazu byl již Bidenovým soudcem odsouzen další advokát FBI Kevin Clinesmith. Avšak pouze k podmíněnému trestu.

Nezávislý vyšetřovatel John Durham, který byl jmenován ještě za Trumpovy administrace, pracuje na odhalení těchto podrazů. Nemá to však lehké. FBI zrovna jako CIA stále ještě obsazené Obamovými lidmi totiž odmítají spolupráci. Potrestán, ovšem, nebude nikdo.

Měla by být Amerika stále "světovým četníkem”?

Amerika oslabená obzvláště Obamovou a Bidenovou administrací a vnitřními rozpory zůstává stále tou nejsilnější mocí světa, které však chybí vedení, co by tuto funkci mohlo vykonávat. Vidím však i v Demokratické straně osobnosti, které bych dnes volil do jakékoliv funkce v USA. Například bývalá kandidátka Demokratické strany na prezidentský úřad Tulsi Gabbardová. Bez asistence skutečných spojenců, počítaje i Asii, není udržení míru na celém světě možné. K tomuto účelu jsou nutné zásadní obnova NATO a znovuzrození Organizace jihoasijské smlouvy (SEATO). Není důležitý počet členů, nýbrž jejich kvalita.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jan Rychetský

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…