Česká televize má problém. Toto nám po vítězství Čuby řekl šéf SPO Veleba

18.10.2014 21:57

ROZHOVOR Strana práv občanů získala cenné vítězství v boji o Senát ve Zlíně, kde místní legenda František Čuba porazil dosavadní místopředsedkyni Senátu Alenu Gajdůškovou (ČSSD). "Přesto jsem v České televizi nedostal ani vteřinu času," postěžoval si předseda SPO Jan Veleba a sdělil proč Čuba vyhrál."Něco dokázal, je fenomén regionu, hluboce vážen. Snažil se transformovat Baťův podnikatelský systém do podmínek zemědělství. Dával práci mnoha lidem, je to symbol. V podmínkách socialismu se pokoušel vybudovat ostrůvek kapitalismu," vysvětlil v rozhovoru pro ParlamentniListy.cz

Česká televize má problém. Toto nám po vítězství Čuby řekl šéf SPO Veleba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Veleba

Česká televize vám nedala prostor k vyjádření narozdíl od poražené Aleny Gajdůškové. Je to pravda?
 
Ano, je to pravda. Určitě nejsem já ani Strana práv občanů středobodem těchto senátních voleb. Podařil se nám ale s Františkem Čubou velmi dobrý výsledek. Porazili jsme Alenu Gajdůškovou, první místopředsedkyni Senátu a místopředsedkyni ČSSD ve volebním obvodu Zlín. Když jsem dnes sledoval mnohahodinovou televizní debatu k senátním volbám na veřejnoprávní televizi moderovanou Václavem Moravcem, tak musím konstatovat, že jsem nedostal jedinou vteřinu času. A mnoho i desítek minut dostávali ti, kteří neuspěli. Třeba TOP 09. Veřejnoprávní televize je placená z daní mých i voličů Františka Čuby. Česká televize nekonala, jak měla, není objektivní a zvažujeme nějaké kroky, například dopis Radě pro televizní vysílání. Rád bych se sám sešel s ředitelem zpravodajství Šámalem. Velice mě to udivuje. Přitom vítězství Františka Čuby vzbudilo veliké odezvy - chodí nám množství sms, mailů, telefonátů. V tomto případě se to asi nehodí do krámu. A naopak pokládám za vrchol, že poražená Alena Gajdůšková v televizi prostor dostala. 
 
 
Proč František Čuba porazil Alenu Gajdůškovou?
 
Vidím to jednoznačně. Jsem zemědělec a kdysi jsem do Slušovic jezdil. Tam za hluboké totality jste dostal informace z celého světa, které jste u nás nikde jinde nemohl získat. Vyhrál proto, že František Čuba něco dokázal, je fenomén regionu, hluboce vážen. Snažil se transformovat Baťův podnikatelský systém do podmínek zemědělství, i když to bylo za komunistického režimu. Alena Gajdůšková žádnými takovými skutky neoplývá. Čuba dával práci mnoha lidem, je to symbol. V žádném případě to není žádný marketingový tah, jak se Alena Gajdůšková vyjádřila. Volili ho obyčejní lidé, zemědělci i jiní. Velmi si to zaslouží. V podmínkách socialismu se pokoušel vybudovat ostrůvek kapitalismu. Paradoxně po změně režimu, kde měl mít plný prostor, se stal štvancem. Měl přes 50 soudů, kde se mu odměnili někteří lidé, třeba disidenti, které zachránil.  
 

 
Pomohla podpora prezidenta Zemana či cestovatele Zikmunda, jak odůvodňovala svoji prohru Alena Gajdůšková?
 
Cestovatel Zikmund je ještě větší fenomén než Čuba. Zná ho celý svět. Takže podpořil člověka podobného charismatu jako má sám. Co se týče prezidenta zvoleného více než 50 procenty občanů - jeho podpora samozřejmě vliv má. Když přijmu krokodýlí slzy Aleny Gajdůškové, tak musím říci, že ona zase měla podporu premiéra Sobotky. Podpora je věc dobrá, ale neplatí v případě, kdy někdo podporuje člověka, který tu úroveň nemá. Velmi mě mrzí, že se Alena Gajdůšková uchýlila k nepěkným věcem. Kdy její asistent psal na facebooku, že František Čuba je nemocný, starý a stojí za ním ruské peníze. Její funkce, kterou měla, předstihuje její skutečné schopnosti. 

PaedDr. Alena Gajdůšková

  • SOCDEM
  • Vždy na Vaší straně!
  • krajská zastupitelka
 
Jak celkově hodnotíte senátní volby? Většinu mandátů získala vládní koalice...
 
Vládní koalice až dojde k lámání chleba kompaktní nebude. Velmi solidní výsledek udělala ČSSD. Posílí pozice premiéra. Neúspěch vidím u ANO. Projevilo se, že ne všechno se dá rozhodovat penězi a marketingem. Velmi výrazný nástup vidím u KDU-ČSL. Dosáhli lepšího výsledku než předpokládali oni i odborníci. Potvrdil se propad TOP 09. Řekl bych, že ten projekt spěje ke svému konci. Pak je tam několik senátorů, kteří nejsou pod křídly žádné strany. Před dvěma lety jsme byli s Okamurou jediní nezávislí. Tento proces pokračuje. V Senátu jsou jiné zvyklosti než ve sněmovně. Je tam větší kolegialita, menší řevnivost. Není tam až tak natvrdo stranická disciplína.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…