Co tvrdili kolem covidu? Fraška! A teď budou mít patent na rozum? Vyoral utnul vládní boj s dezinformacemi

30.12.2022 13:56 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA V posledním zúčtování tohoto roku se komentátor věnuje zejména uniklé strategii na boj proti dezinformacím. Zcela jasně ji pojmenovává jako cenzuru. „Fašisti, nacisti, komunisti, liberální demokraté… Mění se jen názvy, některé praktiky bohužel zůstávají podobné,“ shledává a dodává, že komentátoři, kteří tento plán začali hájit, by se s klidem uživili v Rusku nebo v Číně. Kromě toho se obul také do vánočních pohádek ČT, Petra Fialy a Víta Rakušana.

Co tvrdili kolem covidu? Fraška! A teď budou mít patent na rozum? Vyoral utnul vládní boj s dezinformacemi
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Podle Deníku N vláda hodlá zavést strategii pro boj s dezinformacemi. Což v podstatě znamená, že Michal Klíma bude mít větší pravomoci, vláda hodlá vytvořit zákon, dle kterého by se měly dát blokovat dezinformační weby trvale a nezávislá média a neziskovky by si měly přijít na 150 milionů korun. Na sítích už premiérův mluvčí Václav Smolka uklidňuje, že se jednalo jen o pracovní verzi, ale i tak. Co si myslíte o takové strategii?

V demokracii se proti dezinformacím bojuje informovaností, v totalitě cenzurou. Asi tak. Jakkoliv bohulibě budou tuto činnost politruci nahoře hájit, jde vždy a jen o cenzuru. Fašisti, nacisti, komunisti, liberální demokraté… Mění se jen názvy, některé praktiky bohužel zůstávají podobné. Kdo určí, který je ten jediný povolený názor a „pravda“? Strana, vláda a pošahaní mediální negramoti středního proudu? To už tu bylo.

Lidé mají právo říkat, psát a poslouchat vše, co není v rozporu s ústavou a zákony. Mají svou hlavu, svůj rozum, dokáží si udělat úsudek. Ano, taky se můžeme zmýlit, ale máme na to právo. A svůj chybný úsudek máme posléze možnost napravit. Ale v čem je úsudek politruků, neziskovek, potentátů, kvazi novinářů přesnější, bystřejší, pravdivější, objektivnější než náš? Stačí se podívat na nedávnou informovanost médií, politiků a „expertů“ ohledně Hry na covid. Jedna velká fraška. A teď budou mít najednou patent na rozum?

Vláda tu není a nikdy nebyla od toho, aby lidem říkala pravdu. Ba naopak. A bohužel stejně tak mainstreamová média, což léta prověřila, jsou jen hlásnou troubou vždy stávajícího režimu. Stejně tak řada prominentních umělců, sportovců, jakože filantropů, jakože ekonomů a jakože expertů a odborníků protežovaných právě mainstreamem. Jakákoliv cenzura a selektování informací – samozřejmě ve jménu dobra, pravdy, lásky a národní bezpečnosti – jsou cestou do pekel. Třeba soudruh Petr Honzejk z Bakalových Hospodářek to nazývá „obranou“. V Rusku a Číně by udělal perfektní kariéru, jakkoliv jim za našeho režimu pokrytecky nemůže přijít na jméno. Jen si říkám, zda jsou novináři a komentátoři tohoto typu takovými idioty, nebo jen dostávají slušné všimné.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nebojsy si musíme hýčkat, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseopdns , 30.12.2022 15:23:33
ti za nás většinové poseroutky kteří se nechají zastrašit bojují. Boj proti dezinformacím pod režií ortodoxního lháře Fialy a jeho ministrů je podpásovka na slušné občany kdy je skutečná pravda vydavána za dezinformaci. Ono je třeba .si poslechnout nejen názor Bidena a Zelenského ale i Putina aby se z toho dala sestavit posouzením informace která je skutečně pravdivá. Zásadně nesleduji jednostranně orientované komentáře o válce na Ukrajině kdy se nikdo nezmíní o významném podílu USA a Banderovců na Ukrajinské tragédií ale ze všeho se obviňují Rusové, tak jednoduché to není mělo to nějaký časový vývoj .Cílem bylo vlákat Rusko do Ukrajinské pasti a pak ho drtit sankcemi na které tvrdě doplácí Evropa prosperitou a Američani na tom vydělávají . V podstatě tak udělili Evropanům pořádný podpásový úder.

|  13 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…