Další posila Rajchlovy strany PRO. „Má odvahu mluvit nahlas,“ vysvětluje přestup exposlankyně Hyťhová

16.02.2024 13:55 | Rozhovor

Další přestup na mimoparlamentní scéně. Exposlankyně Tereza Hyťhová tento týden oznámila, že posiluje řady strany PRO Jindřicha Rajchla. V Ústeckém kraji, odkud pochází, se hodlá zapojit do řešení otázek školství. „Ve straně jsou lidé, kterým na této zemi záleží  a nebojí se své názory říkat nahlas, což je v této době až vzácnost,“ míní Hyťhová v rozhovoru pro PL.

Další posila Rajchlovy strany PRO. „Má odvahu mluvit nahlas,“ vysvětluje přestup exposlankyně Hyťhová
Foto: Archiv Terezy Hyťhové
Popisek: Tereza Hyťhová

Před pár dny jste na sociálních sítích oznámila svůj vstup do strany PRO Jindřicha Rajchla. Co bylo impulzem k takovému rozhodnutí? Jinými slovy, šlo o vaši iniciativu, anebo jste byla oslovena k možné spolupráci?

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45988 lidí

Hlavní příčinou mého odchodu z Trikolory bylo spojení s SPD, se stranou, z které jsem odešla před několika lety. Respektovala jsem, že se Trikolora rozhodla jít cestou spojení s jinou a úspěšnější politickou stranou, ale také jsem cítila, že pro mě bude nejlepší, když z Trikolory odejdu.

Ke spolupráci se stranou PRO jsem byla oslovena místopředsedou strany Ing. Matějem Drbohlavem. Jsem nesmírně ráda za to, že mohu aktivně pokračovat v politické práci.

V čem vidíte ve straně PRO větší potenciál pro politickou realizaci a úspěch programových myšlenek ve volbách proti Trikoloře?

Strana PRO má ve svých řadách skutečné odborníky na jednotlivá odvětví, což je pro politickou stranu nesmírně důležité. Dále jsou ve straně lidé, kterým na této zemi záleží a nebojí se své názory říkat nahlas, což je v této době až vzácnost. To znamená stát si tvrdě za svým názorem, i když ten názor nepatří zrovna mezi „populární“. Věřím, že se strana PRO s podporou lidí dokáže probojovat v nadcházejících volbách, které jsou nesmírně pro nás pro všechny důležité.

Po skončení svého poslaneckého angažmá na podzim 2021 jste se z aktivní politické funkce vrátila k učitelské profesi. Máte v plánu se otázce českého školství věnovat i ve straně PRO? 

Ano, budu mít na starosti otázku školství pro Ústecký kraj. České školství zažívá katastrofální období, jelikož školy nemají dostatek peněz na provoz a na nepedagogické pracovníky. Sliby, které vláda dala, nejsou splněny a naopak hrozí masivní propouštění pedagogických pracovníků. Myslím, že je stávka škol zcela na místě, jelikož je tohle celé jedním velkým podrazem od našich vládních činitelů na celé české školství. Neustálé opakování frází, jak je pro ně školství prioritou, je ta tam.

Jaké jsou hlavní faktory, které vás přesvědčily, že politický subjekt založený doktorem Rajchlem je ten správný? Nevadí vám četné mediální útoky například ze strany vládních činitelů, že jde o partu lidí, kteří souzní se „zájmy Kremlu“ a podobné výroky?

S panem předsedou Rajchlem jsem spolupracovala již před několika lety a musím říct, že to byla skvělá spolupráce. Bylo to v době, kdy hlavním tématem byl covid a všemožné zákazy, příkazy a nařízení. Už tehdy se mi líbilo, s jakým odhodláním proti nesmyslným nařízením pan Rajchl bojoval. Z hloupých řečí si již dávno nic nedělám a upřímně se tomu směji. Ono se s tím snad ani nic jiného dělat nedá. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Radim Panenka

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nevypadá to , že se stranou PRO, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusechlestakov , 16.02.2024 14:06:19
dojdeš ke korýtku v PS jako s SPD děvčico nešťastná. Ne každý politický turista se dostane ke kýženému cíli.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Pochopte, senioři, vy také musíte přispívat na zbraně. Profesor Keller a vládní nesmysly

18:59 Pochopte, senioři, vy také musíte přispívat na zbraně. Profesor Keller a vládní nesmysly

„Pokus o logickou argumentaci se stává pro příslušné orgány indicií, že možná pracujete pro cizí záj…