Doubrava se neudržel: Razantně odmítám názory, že by Zeman neměl kandidovat. A Drahoš? Přečtěte si, co o něm koluje na internetu. Horáček? To nemyslíte vážně

13.11.2017 20:47

ROZHOVOR „Já mám s Topolánkem spojený pocit mafiána. To z doby jeho kamarádství a objímání se s jistým Dalíkem,“ říká senátor Jaroslav Doubrava. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz nešetřil ani Topolánka, ani Babiše. „Topolánek a Babiš jsou jako z jedné mafiánské albánské vesnice, kam se přistěhovali z Ameriky přes Palermo. Jejich velkou ctností je, že jsou schopni úplně všeho,“ říká senátor. Ostře promluvil i ohledně České televize.

Doubrava se neudržel: Razantně odmítám názory, že by Zeman neměl kandidovat. A Drahoš? Přečtěte si, co o něm koluje na internetu. Horáček? To nemyslíte vážně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Doubrava

Mirek Topolánek se rozhodl na poslední chvíli ohlásit svou kandidaturu na prezidenta. Co na to říkáte?

Jediné vysvětlení je, že se nudí, nebo má málo peněz a plat prezidenta by se mu šikl. Jiný důvod mě u tohoto podivného neotesance nenapadá. Vlastně napadá. Možnost zviditelnění se. Čím účinnějším by se zviditelnit mohl.

Jaké jsou podle vás jeho šance? Myslíte, že by mohl zvítězit i nad Milošem Zemanem? Nebo mu naopak pomůže třeba tím, že zastíní Jiřího Drahoše? Či je nutné bát se toho, kdo „Topola“ do boje vyslal?

Topolánka mohou volit jenom ti, kterým se líbil čas machinací a superpravicového jánabráchysmu. Topolánek je svým způsobem dvojče Kalouska. Je tak trochu obhroublým podnikatelem, který jede zbrkle s vytřeštěnýma očima na plný plyn i z kopce. Vzpomeňme na jeho „chlapa s gulema“. K. je pistolník, kterého je nutné se bát, i když je k vám otočený zády. Obávám se, že jeho kauzy z minulosti (citované i A. Babišem ve sněmovně) dokazují, že je to člověk bez valné morálky, dá-li se u něho o morálce hovořit. Záliba v bumbání je také všeobecně známá. To, že se vrátil do sněmovny, je nejen pro mě těžko pochopitelné. Ale s tím se musejí vyrovnat ti, kteří ho tam svými hlasy poslali.

Topolánkovo oznámení kandidatury vyvolalo obrovské emoce. Řada lidí ho podporuje, naopak mnozí mu nemohou doslova „přijít na jméno“. Jaký vy na něj máte názor? Jak s odstupem času hodnotíte jeho politické působení?

Já mám s Topolánkem spojený pocit mafiána. To z doby jeho kamarádství a objímání se s jistým Dalíkem. Jinak se s Mirkem Topolánkem znám ještě z doby, kdy jsme spolu byli v Senátu. V té době jsme se respektovali a dokázali spolupracovat. Samozřejmě spolupráci vylučovaly případy diametrálně odlišných názorů. Ale to jsme si dokázali i dopředu říci.

Anketa

Podpořili byste svým hlasem Mirka Topolánka v boji o Hrad?

14%
86%
hlasovalo: 14576 lidí

Zatímco někteří politici jako například předseda ODS Petr Fiala pronesli vůči Topolánkovi slova podpory, Andrej Babiš se do něj naopak ostře pustil a prohlásil ho za nejzkorumpovanějšího premiéra Česka. Co ho k tomu podle vás vede?

Topolánek a Babiš jsou jako z jedné mafiánské albánské vesnice, kam se přistěhovali z Ameriky přes Palermo. Jejich velkou ctností je, že jsou schopni úplně všeho. Pusinky jim jedou jako kafemlejnek a tváří se tak hrdě, jako by chtěli zamaskovat, že se právě pokakali. Fiala je u mafiánské vesnice ODS boss, tak proč by svého bratrance nepodpořil. Až ale lidé poznají, co je zač, budou svých hlasů pro ně litovat. Už dokázali, že umějí. Rozkrást republiku, zničit fungující zemědělství atd. Však to víte stejně jako já.

Prezidentské volby se blíží a i přes mnohá překvapení je jasným kandidátem zatím Miloš Zeman. Jak vy ho v poslední době vidíte? Je v kondici vyhrát prezidentské volby? A měl by je vůbec vyhrát, když se podíváme na to, jakým způsobem řeší povolební situaci?

Povolební situaci, myslím, řeší rozumně. Co proti tomu máte? Nechává tomu volný průběh a preferuje menšinovou školní třídu s řídícím učitelem Babišem, protože s tou rozhádanou svoločí nic jiného dělat nejde. Věřte, že během prosince se ukáže. Jisté je, že čeští, moravští a slezští občané volili Babiše v naději, že jeho styl vládnutí nad našim protektorátem řízeným tupci z Bruselu skýtá určitou naději. Slibuje jiný styl vládnutí. Voliči si slibují, že vytáhne kostlivce ze skříní, že dokáže zařídit znovuotevření podivností kolem např. OKD, Kalouskovy tajemnosti a podobně. Pro voliče to je rozhodnutí typu učení pomoci omylu. Na konci Babišovlády zjistí, že není o nic lepší než jiné, před ním vládnoucí tlupy. Ale naděje umírá poslední…

K Zemanově kondici: Od začátku svého prezidentování je jako utržený z řetězu. Jedno kolečko návštěv krajů za druhým. Do toho i beztak hradní program a zahraniční cesty jsou vždy nabité, že by z toho dostal psotník i čtyřicátník. Přepíná se. Je vidět, že je unavený, ale až bude podruhé zvolený prezidentem, tak určitě půlrok potom výrazně zpomalí tempo prezidentování a odpočine si. Zcela a razantně odmítám názory, že by neměl kandidovat, natož že by neměl být zvolený! To i přes gauneřiny, jakou je šíření nepravdivých informací o zdravotním stavu M. Zemana takovými ubožáky, jakým je jistý ubožák hlásající zřejmě přání, jež je otcem myšlenky, že M. Zemanovi zbývá pár měsíců života, neboť trpí rakovinou. Slušný člověk by toto veřejně neřekl, i kdyby to byla pravda. Naštěstí není! Koho jiného v té řadě zájemců vidíte? Drahoše? Přečtěte si informace, které o něm kolují po internetu, a rázem vystřízlivíte! Horáček? To snad nikdo vážně brát nemůže! A tak bychom mohli brát jednoho po druhém. Tím ale neříkám, že všichni jsou takoví lupínci, jaké jsem jmenoval.

Anketa

Má Zeman šanci vyhrát už v 1. kole?

90%
10%
hlasovalo: 19280 lidí

Komunisté „vyměkli“ a začínají uvažovat o toleranci vlády Andreje Babiše. Okamura se tváří zásadově, nicméně Babiš mu skládá jeden kompromis za druhým. V ČSSD podle informací z tisku též pomalu zraje varianta spolupráce s Babišem. Senátor Pirátů Libor Michálek také vybízí k podmíněné spolupráci s ANO. Petr Pithart říká, že „raději ve vládě s Babišem než zcela mimo“. Jak to nakonec asi celé dopadne? A na jaké „kompromisy“ bude muset Babiš podle vás přistoupit?

Ve válce i v politice platí od starověku: Vítěz bere vše. Kdo se s ním nesveze na káře a nezametá mu pod nohama, nedostane podíl z kořisti. Nedivil bych se, kdyby nakonec stranu Babiše podpořili, a přitom přes rameno říkali svým příznivcům: Nebojte, je to stejně jenom na oko, až půjde na záchod, tak mu zezadu přes záchodovou mísu probodneme pozadí. Už jsme na to sehnali kvalifikovaného potápěče.

Pokud jde o kompromisy, Babiš je v podstatě hybrid naprosto všech. Má v sobě všechny odstíny šedi. Dopředu nelze říci, na jaké všechny kompromisy přistoupí, ale bude ctít zásadu: Potichu se dohodneme, že něco málo řekneme lidem, více vám potichu dovolím, abyste měli větší kořist, ale hlavně každý kompromis musí vypadat tak, aby neprudil voliče. Jmenovala jste Petra Pitharta. Vážím si ho z dob našeho spolupůsobení v Senátu. Nyní v podstatě jen potvrdil zásadu lidovců. Za každou cenu do vlády. Jedno s kým, hlavně do vlády. Když se podíváte do minula, už jejich působení v někdejší Národní frontě po boku KSČ to ostatně dokazuje. Nemyslím si, že komunisté „vyměkli“. Mám za to, že svůj postoj deklarovali od počátku. No a Okamura? Lavíruje a snaží se vyboxovat, co se dá i nedá. Je to pochopitelné, jen aby se nepřepočítal. Jak by chtěl zajistit plnění svých volebních slibů, neměl-li by zastoupení ve vládě. Tu možnost asi má, a myslel-li své předvolební sliby vážně, nemůže účast odmítnout.

Čím dál častěji se objevují návrhy na zavedení obecného referenda – často se o tom mluví v souvislosti s případným referendem o setrvání v EU. Myslíte, že Tomio Okamura k takovému kroku nakonec Andreje Babiše přece jen dotlačí? A byl by to podle vás konec ČR v Evropské unii? A pokud ano, co by to pro náš stát znamenalo?

Obecným referendem jsou i volby včetně nedávných parlamentních. V podstatě se štěpí dnešní společnost zdevastovaná nepřetržitým sprchováním reklamou a propagandou ve volebních taškařicích na tři skupiny: asi 40 % bude pro něco, dalších asi 40 % proti něčemu a zbytek je bezradný. Referendum není špatné jako záchranná brzda. Je to ale tradiční předvolební rétorika, kterou ale asi žádná strana vážně nemyslí. Pokud jde o EU, mohla to být dobrá dispečerská organizace, ale změnila se ve vepřín produkující kejdu ve formě podivných a zbytečných nařízení a směrnic, nad kterými někdy zůstává rozum stát. EU je dobrý koncept pro ekonomiku. V ekonomické oblasti je EU efektivní. Ale do žumpy nás stahuje politická část EU, touha Německa a Francie spolu s potápějící se Itálií po dvourychlostní EU je motivována snahou o podřízení si ostatních států, postavit si je do rolí svých vazalů, svých protektorátů. To snad chce Okamura zlikvidovat. Jenže pomocí referenda to nejde, protože bychom si zkomplikovali i ekonomickou část účasti v EU. Uznáte asi, že jsme příliš malou zemí, abychom si mohli myslet, že se bez ostatních zemí můžeme ekonomicky udržet. To by snad bylo možné jen s tak rozvinutým naším průmyslem, jaký jsme měli před sametovým převratem. Je to problém, jisté je, že EU v současné podobě je nepřijatelná. Bez zásadní reformy zanikne sama. Doposud ale jen dokazuje, že jakékoli sebereflexe schopná není.

Právě Okamura také mluví o případném zestátnění České televize a Českého rozhlasu. Co na to říkáte? A jak v současné době právě tato dvě média hodnotíte?

ČT je v politickém zpravodajství eurohujerský propagační kanál. Kanál v nejhorším slova smyslu. Kromě toho zbytečně, až hanebně vyhazuje peníze na podporu podivné skupinky Člověk v tísni. Tu ať si platí CIA, nečiní-li již tak. Ti mají fondy na rozvracení státních uskupení dost velké. Myslím, že nemusím připomínat jejich poslední takový kousek na Ukrajině. Kéž by to byl jejich poslední kousek. Ale to jsem naivní! Rozhlas moc neposlouchám, „jen“ při jízdě v autě, tak nevím. Jisté je, že ČT jede propagandisticky, podobně jako v době socialismu. Čili kdysi pánem bohem byl ústřední výbor KSČ, dnes je pánem bohem EU. Čili nějaká noc dlouhých nožů tam nutná je. Smutné na tom je, že jak televize, tak rozhlas neplní to, zač si je platíme. Nestranné zpravodajství, ne propagandu v číchsi službách a my nemáme možnost jim říci tak buď se budete chovat tak, jak máte, tak, zač si vás platíme, nebo si vás platit přestaneme a poplatky dáme jinam. To chtěl náš senátní klub do zákona prosadit. Marně. Shrnu-li, pak cokoli by Okamura v tomto směru dokázal, zvednu pro to obě ruce a rád!

Anketa

Odvádí zpravodajství ČT dobrou práci?

hlasovalo: 13988 lidí

Zeman jede do Ruska, s ním chce jet i rekordně velká delegace podnikatelů. I odpůrci Putina přiznávají, že Rusku se ekonomicky daří, navzdory sankcím. Jak s odstupem hodnotit to, jak naše politika, ale zejména EU jako celek zareagovala na události na Ukrajině z roku 2014? A jak dál s Ruskem, když už budeme mít novou vládu?

To je otázka nejméně na velký článek. Rusko je sankcemi zatlačeno do nuceně, ale jen zdánlivě nevýhodné pozice. Tzv. demokratické státy EU na nátlak USA považují Rusko za jakýsi nedemokratický prvek v evropské politice, účelově využitelný v rámci diplomatických her. Neuroticky militantní Polsko bylo programově agresivní už v historických dobách, programově agresivní vůči SSSR a stejně agresivní je dnes proti Rusku. V přítomnosti EU a NATO ohrožuje jejich hloupý postoj k Rusku. Američané se snaží co nejvíce zbrzdit pokles své moci, protože pro svůj obchod potřebují mít přehled a vliv nad moři a oceány. USA proto potřebují oslabit Rusko a ekonomicky zbrzdit EU ve prospěch svého obchodu. K tomu se USA hodí protiruské sankce, na které masivně tlačí od roku 2015. USA jsou v zoufalé situaci. Čínu nemohou ničím omezit, zbrzdit. Musejí doufat jenom v to, že se začne hroutit velikostí svých problémů. Tato proroctví o přehřátí a rozkladu Číny sledujeme již přes deset let a stále nic. U Ruska zatím mohou USA zneužít ideologických šidítek a s vyřváváním na ruskou okupaci Krymu požadovat po svých poddaných v EU, aby udržovali vůči Rusku sankce. Obkličovat ho svými vojenskými základnami přeplněnými vycvičenými vojáky a moderní technikou a tvrdit, že tím agresorem je právě Rusko. Odvolání sankcí, pro USA velmi výhodných, vážou na plnění minských dohod, přitom je to právě Ukrajina, která je neplní. Nepochybuji o tom, že na příkaz svých amerických mocipánů.

Ukrajinský mejdan – Majdan byl dlouhodobou hrou CIA, vždyť oficiální americká úřednice na plnou hubu řekla, že na podporu Majdanu vydaly USA pět miliard dolarů. Nelze se divit ruské reakci, že si vzala zpět Krym, který jen tak ze své osobité blbosti soudruh Chruščov přifařil své domovské Ukrajině, ač jde o historicky ruské území. V referendu 96% většina zúčastněných obyvatel Krymu drtivě poslala Ukrajinu mezi hýždě … jejich Porošenka. Já na rozdíl od jiných toto vím z vlastní zkušenosti a rozhovorů s lidmi v ulicích měst Krymu. O tom jsem již na vašich stránkách několikrát hovořil.

Babišova vláda by byla k Rusku asi pragmatičtější než Sobotkova, protože prachy jsou prachy. Ale i Babiš je skrytě eurohujerem, protože to je finančně pro jeho ekonomické impérium výhodné.

I přestože Zemanovu cestu tentokrát podporuje celá řada lidí, určitě se najdou ti, kteří ho za to opět budou kritizovat. Mají pravdu ti, kteří říkají, že se naše země čím dál tím víc přiklání na východ místo na západ?

Že se víc přikláníme na východ místo na západ? To mohou říkat jenom idioti. Konstatování, že sankce proti Rusku vymyšlené Američany je blbost a poškozují bezúčelně naši ekonomiku, to je hlas zdravého rozumu. Americký renomovaný politolog George Friedman předpokládá, že Evropská unie může mít problémy s další integrací států, a předpovídá zhroucení Německa. Podle jeho názoru je německá ekonomika z více než 50 % závislá na vývozu. Po 30 letech již Německo nebude ve světě významnou ekonomickou silou. Kdo ví, jak to bude v dalších letech vypadat s naším exportem převážně do zemí EU. Na východě jsou nekonečné trhy.

Podívejte se na Trumpa a jeho misi v Číně! Kde jsou ti naši přiblblí sluníčkáři a blbečkové mávající tibetskými vlajkami? Proč neprotestují proti tomu, že podnikatelé doprovázející Trumpa jen v Číně uzavřeli zakázky za pět a půl bilionu, ano, čtete dobře, pět a půl bilionu korun. A to ještě míří k Putinovi do Ruska. Nepochybuji, že pro další obrovské zakázky. Proč jinak by tam jezdili? Vzpomeňte na ty naše blbečky vyřvávající, jak zle se proti své zemi provinil náš prezident Zeman, když učinil totéž, žel úměrně naší velikosti, jako Trump. Dokonce ve velkém předstihu před svým americkým kolegou! Už několikrát jsem uvedl, že máme-li mít nějakou budoucnost, musíme se dívat na východ jako Trump, ne na zmírající západ. A tím nemyslím jen Ruskou federaci!


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

18:10 Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

Vláda z obav o stabilitu vlády toleruje lži ministra Rakušana o migračním paktu. ParlamentnímListům.…