Důchodci že to chápou? Ani jednoho jsem nepotkal! Vyoral ostře proti lži

03.03.2023 15:25 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Vládní politici se chlubí, že důchodci chápou, proč se jim důchody tolik nezvýší, ačkoliv by měly. „Nevylučuji, že třeba v řadách jistě královsky placených bývalých kolegů politiků v penzi se najdou někteří, co mají pochopení,“ odhaduje Tomáš Vyoral. Ale sám nikoho, kdo by si chtěl kvůli tomu utrhnout od huby, nepotkal. A také nevěří, že by se symboly UPA Ukrajinci mávali proto, protože už mají úplně jiný význam.

Důchodci že to chápou? Ani jednoho jsem nepotkal! Vyoral ostře proti lži
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Novinářka Veronika Sedláčková prohlašuje, že je potřeba „svrhnout z oltáře posvátnou krávu nedotknutelnosti soukromého majetku a volné ruky trhu a začít pracovat na politikách, které akcentují solidaritu a společenskou soudržnost. Regulovat ve prospěch většiny neznamená krást. Společenská shoda je víc než ideologie.“ Co na to říkáte?

Soudobí svazáci nejen z družiny pravověrných rádoby novinářů si nic nezadají s těmi minulými. A nepokrytě to již dávají najevo. Sic na jedné straně plivou na socialismus, komunismus a připisují mu všechny neduhy světa, tak na straně druhé ve své hlouposti či bohorovnosti se vyjadřují a chovají jak nejskalnější bolševici. Sedláčková toho budiž zářným příkladem.

Jen bych onu hloupoučkou soudružku poopravil, neb současná totalita nehodlá pracovat a regulovat „ve prospěch“ většiny, ale ve prospěch všemožných, nemožných a často až patologických menšin. Nechť se sama Sedláčková zbaví své posvátné krávy v podobě soukromého majetku a znárodní si ho ve prospěch všech menšin světa. Jak jsme však již mnohokrát viděli, chytráci typu Sedláčkové rádi kážou vodu a pijí víno, rádi určují ostatním, jak mají žít, ačkoliv sami mají život v troskách.

Aktivistka Greta Thurnbergová protestovala v Norsku. Na protestující Gretu jsme zvyklí. Ale považte – protestovala proti větrným elektrárnám, které byly postaveny na území domorodých Sámů a brání jim prý v chovu sobů. Nejde Greta proti sobě?

Na nejprotežovanější švédské záškolačce se zřejmě projevuje absence školní docházky a začíná si pojmy plést s dojmy. Ještě bych doplnil, že nám „vědci“ a „experti“ často rádi tvrdí, jak se na globálním oteplování, pardon klimatické změně, silně podílí prdění kraviček. A co pak prdy sobů? Gréta by měla být ráda, že díky oněm jejím oblíbeným větrníkům nebudou mít našinci kde chovat ony prdící znečišťovatele planety, ne? Začínám se v tom ztrácet. Nebo spíš jsem už ztracen.

Premiér Fiala, Markéta Adamová Pekarová a další vládní politici tvrdí, že „spousta“ důchodců chápe, že současný penzijní systém je neudržitelný. „Když se s nimi setkávám, mají mnozí naopak porozumění pro současnou situaci,“ uvedla Pekarová na twitteru. Věříte, že se zástupci pětikoalice setkávají s důchodci a že ti jim něco takového říkají?

Spíš mám pocit, že soudobí politruci z pětidemoliční čety vedené ukrajinským vicepremiérem a vazalem USA, EU a Berlína Fialenkem soutěží na mistrovství republiky ve lhaní. Nevylučuji, že třeba v řadách jistě královsky placených bývalých kolegů politiků v penzi se najdou někteří, co mají pochopení. Já nicméně žádného takového nepotkal. Nepotkal jsem doposud žádného důchodce, který by souhlasil s tím, že nebude mít co do pusy na úkor celoživotních parazitů z politiky, politických neziskovek, Ukrajinců s BMWčky nebo na úkor mediálně nejoblíbenějšího šílence Zelenskaje Gréty a jeho zájmů, respektive zájmů USA, které zastupuje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Šebesta

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bez podvodů, lží a manipulací to prostě v "pětikolce" nejde, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseteobromin , 03.03.2023 15:40:33
Už včera na CNN mluvili nějací "prý důchodci" - možná ano - ale s příjmem na 30.000- tak těm rozhodně scházet nebude. Ale co ten zbytek? Jistě se nabízí dobrá rada těm, kteří nalepili svůj xicht na televizní kameru a krákoraly nesmysl, protože patrně stejně ani nevědí, jestli je pondělí, nebo červenec - klidně tu tisícikorunu vraťte UVĚDOMĚLE zpátky - ale neokopávejte kotníky těm, kteří nemají často ani na chleba.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…