Evropu dobudeme dělohami našich žen, pronesl již před lety Muammar Kaddáfí... Petr Štěpánek se rozmluvil o mnoha dalších tématech

29.09.2016 9:00

ROZHOVOR „Babiš některé voliče nalákal na kritiku svých předchůdců, kteří si ze státní perníkové chaloupky odloupávali perníčky do své kapsy. Při konzumaci jeho koblih si ale ti voliči nějak nepovšimli, že oligarcha Babiš mezitím čmajznul celou perníkovou chaloupku,“ hodnotí současnou situaci senátní kandidát Petr Štěpánek.

Evropu dobudeme dělohami našich žen, pronesl již před lety Muammar Kaddáfí... Petr Štěpánek se rozmluvil o mnoha dalších tématech
Foto: Archiv P. Štěpánka
Popisek: Petr Štěpánek

Vaše kandidatura do Senátu v pardubickém volebním obvodu 43 je doprovázena heslem „Petr Štěpánek, rebel do Senátu“. Jak chcete v poměrně důstojném prostředí Senátu rebelovat?
 
Rebelovat neznamená být neslušný či nedůstojný. Koneckonců, i pár obleků ve skříni mám. Rebelovat znamená nechodit s davem, nýbrž občas i proti proudu. Rebelovat znamená být v Senátu především sám za sebe a za voliče, kteří mě tam poslali, a méně za politickou stranu. Rebelovat znamená používat spíš zdravý rozum a méně ideologická dogmata. Parlament a politika obecně je plná krasořečnících thymolinových kravaťáků, a kam to přivedli, vidí každý, kdo má oči. Záměrně jsme celou moji senátní kampaň postavili na protikladu k tomuto světu. Jeden můj protikandidát, jenž kandiduje za peníze nejmenovaného oligarchy, si v centru Pardubic postavil – samozřejmě, že bez stavebního povolení – obrovskou konstrukci s obřím billboardem „Jsem jeden z vás“. Tak určitě! Já si svoji kampaň platím sám, což mi dává absolutní nezávislost. Jiná protikandidátka, vysoká ústavní činitelka, zase na inzerát a za peníze – určitě ne vlastní – sháněla brigádníky na lepení plakátů. Mně zadarmo pomáhají přátelé a kamarádi. Myslím, že to dělají proto, že věří tomu, co říkám a dělám. 
 
Jak je ve vašich očích dnes Senát rozdělen? Najdete v něm nějakého názorově „bližšího“ politika?
 
Pokládám to za politický a politologický omyl, že národnostně zcela homogenní Česká republika má dvoukomorový parlament. Ale když už Senát v našem ústavním systému – bohužel – máme, měl by se výrazně lišit od Poslanecké sněmovny. Pokud v něm spolu budou mít pohodlnou většinu Sobotkovi socanští neomarxisté a Babišovi oligarchičtí kobliháři, tzn. pokud bude pouhou kopií Poslanecké sněmovny, je takový Senát úplně na pendrek. Pár rozumných a „použitelných“ senátorů je tam už teď. Pokud by se podařilo nyní do Senátu zvolit více výrazných, skutečně nezávislých osobností, které tam budou za své spoluobčany a ne za bruselské pohlaváry, mohou se spojit a začít měnit českou politiku.
 
 
Velmi často se vyjadřujete k České televizi a navrhujete například zrušit poplatky, anebo dokonce celou ČT v současné podobě. Čím vás nejvíce takzvaná veřejnoprávní televize štve?
 

Anketa

Který televizní ředitel byl nejlepší?

hlasovalo: 2580 lidí
Českou televizi – v téhle podobě – je třeba zrušit. Proč? Protože se zcela zpronevěřila svému poslání a namísto poskytování „objektivních, ověřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů“ (přesně tak to předepisuje zákon) se stala hlásnou troubou jedné (eurohujerské) názorové skupiny. Platíme si ji všichni, ale do hlav nám valí bludy jedné (minoritní) party. K tomu, abychom se ve svých životech správně rozhodovali, potřebujeme mít správné informace. Úplné informace. Komplexní informace. Kdo nemá správné informace, rozhoduje se špatně. A kdo se rozhoduje špatně, také špatně volí. Takže na místa, kde se rozhoduje o důležitých věcech, vysílá špatné lidi. Špatní politici dělají špatná rozhodnutí. A v důsledku špatných rozhodnutí pak naše země, Evropa i svět směřují špatným směrem. Takhle jednoduché to je.
 
Řečeno pouze v mírné nadsázce: Česká televize se postupně přeměnila v informační zločineckou organizaci. Proč? Protože vysílá cinknuté, neúplné, zavádějící informace. Protože není nezávislým informačním zdrojem, nýbrž propagandistickým nástrojem. Čtvrt století po sametové revoluci jsme tam, kde jsme kdysi byli. V informační totalitě. Ta totalita není úplně stejná jako za komunistů, protože historie se neodvíjí v kruhu, nýbrž v poťouchlé spirále. Nicméně řada znaků, jež totalitu definují, je podobná. Předlistopadová socialistická Československá televize měla své ztroskotance a samozvance, jak spolu s Rudým právem nazývala nepohodlné osoby z disentu i odjinud. Eurototalitní Česká televize má pro změnu populisty, extremisty a Putinovy agenty. To jsou všichni ti, kteří nepřísahají na neomylnost Bruselu, multikulturalismus, vítání migrantů, politickou korektnost a Hillary s Angelou.
 
Vy říkáte, že Česká republika má hlavně hájit národní zájmy a bezpečnost občanů. Lze toho vůbec, v dnešní době a v zemi svazované zákazy a nařízeními EU, dosáhnout?
 
Evropskou unii je třeba vrátit před Maastricht. To znamená k modelu, na kterém fungovalo Evropské společenství. Jinými slovy: musíme zastavit nesmyslnou unifikaci a vrátit se k dobrovolné spolupráci suverénních národních států. A ze všeho nejvíc je potřeba poslat současné eurounijní mocipány, rozuměj strůjce evropské sebevraždy, do politického důchodu. Dřív než bude pozdě.
 
Ve svých vystoupeních bojujete proti islámu i imigraci. Jaké nebezpečí nám opravdu hrozí?
 
Nebojuju proti islámu, varuju před islamizací Evropy. Největší nebezpečí spočívá v tom, že islám vůbec není jenom náboženství. Kupříkladu Bill Warner tvrdí, že islám je náboženstvím pouze z dvaceti procent. Zbytek je totalitní politická doktrína nikoli nepodobná jiným totalitním ideologiím, nacismu či komunismu. Prakticky všechny velké teroristické útoky z poslední doby mají souvislost s islámem. Demografické nebezpečí také existuje. Větu „Evropu dobudeme dělohami našich žen“ pronesl již před lety Muammar Kaddáfí. O žádné integraci rovněž nemůže být řeč. Stačí se zajet podívat na předměstí Paříže, Birminghamu, Bruselu či Malmö.
 
Měli bychom uplatňovat takovou politiku, která zachovává podstatu naší anticko-křesťanské civilizace. S exotickými imigranty je to jako s kořením. Špetka koření ochucuje potravu i svět. Překořeněné jídlo je ale nepoživatelné. Problémy zemí Blízkého východu či subsaharské Afriky nevyřešíme tím, že je spolu s jejich obyvatelstvem přesuneme do Evropy. V nezbytných případech je třeba používat i ostnaté dráty a v těch krajních i zbraně. Pokud to neuděláme, bude naopak umírat čím dál více Evropanů. Je to možná kruté, ale taková je realita.
 
 
Patří podle vás tato tematika do programu jednání Senátu?
 
Samozřejmě. Dám vám příklad. Migrační krize je obrovský byznys. Nejen pro mafii, ale také pro tzv. neziskovky, přesněji politické neziskovky. To je další šílenost, ve kterou se zvrhla tzv. občanská společnost. Aktivistické politické bojůvky, kterým se v rozporu s veškerou logikou stále říká nevládní, jsou ve skutečnosti přisáté právě na vládu, ministerstva a obecně na veřejné rozpočty. Za peníze nás všech ovšem provozují aktivity, jež stejně jako výše zmiňovaná Česká televize podporují pouze úzkou část názorového spektra, například právě migrační byznys. Především politici tzv. nové levice, Dienstbier a spol., je používají tu jako svoji pretoriánskou gardu, tu jako alibi, tu jako informační či argumentační zdroj, tu jako nástroj mocenského nátlaku. Považuju ty lidi za nebezpečné magory, ale respektuju jejich právo na názor.
 
Nicméně právě zde dvojnásob platí ono kouzelné: Dělejte si, milí neomarxističtí, zelení i jiní euro-soudruzi, co chcete! Ale za své! Za SVÉ! Ne za naše! To je další grandiózní výzva pro volební programy polických stran. Sumarizace a následné odstavení všech těch hatefree, gender, klima, homo, environ, atd., atd. darmožroutů od vládních cecíků bude požehnáním pro veřejné rozpočty i pro demokracii. Jinak než zákonem se to ovšem udělat nedá.
 
 

Anketa

Vadí vám, že Andrej Babiš vlastní noviny, rádio a televizi?

28%
72%
hlasovalo: 11187 lidí
Na začátku roku se mluvilo o tom, že imigranti a islám budou hlavními tématy letošních senátních i krajských voleb. Nyní už toto téma není tak aktuální a mnoho politiků od něj ustupuje. Co si o tom myslíte?
 
To je nesmysl. Problém nezmizel tím, že o něm mediální mainstream přestal informovat. Každá pštrosí politika se jednou vymstí.
 
Časopis Reflex loni v lednu přinesl zásadní článek o tom, jaká bude Evropa v roce 2030. K tomu dodal statistiku a mapu Evropy s počtem migrantů v jednotlivých členských zemích EU. Reflex přinesl i varování: V roce 2050 budou muslimové tvořit rovnou polovinu britské populace a v témže roce by mohla většina Francouzů vyznávat islám... Zdá se vám to přehnané?
 
Máte pravdu. Přesto se tu najdou politici, aktivisté a novináři, kteří vám budou tvrdit, že ten problém se nás netýká, protože žádní uprchlíci u nás nejsou. Kupodivu to jsou ti samí, kteří jindy přísahají na jednotnou, unifikovanou, zglajchšaltovanou Evropskou unii bez hranic. Jsou to nebezpeční podvodníci. Evropský problém je totiž i náš problém.
 
Andrej Babiš je podle svých slov obětí politického systému. Říká, že ti tradiční ho chtějí zničit. Vnímáte to, jako letitý a zkušený politik, stejně?
 
Andrej Babiš se dříve či později svojí nenažraností zničí sám. Ten člověk občas říká i věci, které mají hlavu a patu. Jenže úplně všechno to zabíjí svým naprosto bezprecedentním střetem zájmů. Nelze být naráz vrcholným politikem, velkopodnikatelem, největším pobíračem dotací, majitelem významných médií, překrucujících a přibarvujících realitu k jeho prospěchu, a navrch ještě vrchním cifršpiónem, který všem ostatním vidí do karet. Babiš některé voliče nalákal na kritiku svých předchůdců, kteří si ze státní perníkové chaloupky odloupávali perníčky do své kapsy. Při konzumaci jeho koblih si ale ti voliči nějak nepovšimli, že oligarcha Babiš mezitím čmajznul celou perníkovou chaloupku. 
 
 
Krátce po Brexitu se objevovaly spekulace, že teď budou jako domino následovat i jiné exity ostatních zemí EU... co byste řekl k tomu, že se prakticky nic nestalo, vlastně ani nezměnilo.
 
Nikdo přece neočekával, že měsíc po Brexitu budou následovat odchody dalších zemí. V politice je důležitý trend, nikoli okamžitý stav. A trend je takový, že v celé Evropě sílí politická uskupení, která preferují Evropu jako společenství spolupracujících národních států a ne jako unifikovaný Eurosajuz, komandovaný z Bruselu a Berlína. V Nizozemsku směřuje Wilders k volebnímu vítězství, ve Francii je Le Penová favoritkou prezidentských voleb, v Německu nezadržitelně posiluje tamní Alternativa, v Maďarsku a Polsku přesvědčivě vládnou Orbán a Kaczyňski, v Rakousku museli (naštěstí neúspěšně) zfalšovat volby, aby nevyhrál Hofer... Musím pokračovat?
 
Co se dá vlastně nyní poznamenat na vrub německé kancléřky Angely Merkelové, jejíž strana CDU po volbách v Meklenbursku–Předním Pomořansku skončila až třetí? Jak asi tak mohou dopadnout příští parlamentní volby v Německu?
 
U příležitosti návštěvy Angely Merkelové v Praze se na Malostranském náměstí konala antimerkelovská demonstrace. Taky jsem na ní mluvil. Alternativa pro Českou republiku tam rozvinula obrovský banner s nápisem: „Merkel muss weg! A Sobotka taky.“ Asi tak.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednou nohou v kriminále. „Fialův hnůj“ už dohnal zemědělce

4:44 Jednou nohou v kriminále. „Fialův hnůj“ už dohnal zemědělce

VIDLÁKŮV TÝDEN Všichni jsme jednou nohou v kriminále a úřady si už došláply na ty zemědělce, kteří v…