Fiala u komunistů, ticho po pěšině. „Mlčí.“ A Tomáš Vyoral ví proč

28.04.2023 14:57 | Rozhovor

„Na to nepotřebujeme Eurostat,“ soudí Tomáš Vyoral o stavu Česka a jaký vliv na něj má vláda Petra Fialy. A dotkl se i Vystrčilových slov o nepodléhání vábení „levného života“. Rýpl si, že kdyby šetření doléhalo hlavně na politiky, bylo by breku jako po zvolení Donalda Trumpa. A návštěva komunistického Vietnamu? Média mlčí. „Nedostali notičky,“ míní Vyoral.

Fiala u komunistů, ticho po pěšině. „Mlčí.“ A Tomáš Vyoral ví proč
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Cestovatel Přibáň vyrazil na obranu obchodu s jedlým hmyzem a rozvířil tak toto téma, které čas od času připomene nějaký ekologický aktivista nebo někdo ze Světového ekonomického fóra. Přibáň tvrdí, že hmyz nikdo nikomu necpe. Není ale namístě být předběžně opatrný? Koloběh „povolit, propagaovat, dotovat, danit alternativy“ už dobře známe.

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28100 lidí
Zatím nám hmyz a červy opravdu nikdo necpe. Nicméně myslím, že i slepý vidí onu postupnou přípravu, „politické školení mužstva“ a agitaci v jejich prospěch poslední dobou v mediálním mainstreamu. Jak jsem navíc zaznamenal, tak řada řetězců již tyto „dobroty“ nebo potraviny s nimi přimíchané již nabízí.

Eurostat zveřejnil statistiky a opět se ukazuje to, co někteří říkají již dlouho, že Češi jsou na tom v Evropě nejhůř, jak v ceně elektřiny, tak plynu. A z vlády se ozývá, že to tak špatné není, že jsme ve skutečnosti čtvrtí a že v Eurostatu použili špatná čísla. Jsou takové výmluvy namístě?

Myslím, že to, kam tuto zemi postupně ukrofilní lokajská vláda Petro Fialenka vede, vidíme a víme i bez Eurostatu. Stačí mrknout právě na účty za energie nebo ceny v obchodech. Že nám budou soudruzi nahoře jako za každého režimu mazat med kolem huby, vymlouvat se na špatná čísla, vlády předchozí a na vnější okolnosti – nyní na Putina – je poměrně pochopitelné. Ale za zhoršení prakticky všech aspektů našich životů mohou tady a teď právě oni. Navzdory všem jejich orwellovským lžím a newspeakům.

Podle šéfa Senátu Vystrčila nemají občané podléhat „vábení laciných energií, laciných potravin, laciného života“, protože si to „obchodníci s deštěm“ nechají draze zaplatit. Prý jsme žili na dluh vůči životnímu prostředí a také že jsme byli závislí na autoritářských režimech. Této závislosti se podle něho budeme muset začít zbavovat, i když to bude bolestivé. Váš názor na tato slova?

Zajímavé, že bolestivé je to vždycky především pro obyčejné lidi, zatimco papaláši typu tchajwanského krysínka, se vší neúctou, kteří mají všechno štědře placeno z našich kapes, se oné bolesti vždy nějak vyhnou. Kdyby to bolelo taky je a jejich rodiny, pak teprve bych chtěl ono moralizování a vznosné prefabrikované řeči vidět. To by bylo jekotu jak v ČT na 21. srpna nebo po zvolení Trumpa prezidentem.

Akcionář ČEZu Michal Šnobr varuje, že ve skupině ČEZ se chystá bouda, tj. že uhelné elektrárny jsou špatně naceněné kvůli růstu ceny emisních povolenek. A že se jich ČEZ bude chtít zbavit „za pár šupů“ ve prospěch uhlobaronů. Co si o tom myslíte?

Příprava na další tunel? Další malá domů pro některé vyvolené, za kterou nebude nikdo osobně ani hmotně odpovědný a zaplatí ji následně čeští občané ze svých peněženek? Nevím. Jen hádám. Čas ukáže, zda šlo o podloženou informaci.

Miroslav Kalousek varuje před řeckým scénářem, kdy nakonec nikdo nebude mít nic, protože všem se dávalo všechno. Má pravdu? České zadlužení je i přes rekordní schodky stále na Evropské poměry extrémně nízké a na rozdíl od Řecka, Česko má stále nějaký průmysl a neživí ho turismus a export olivového oleje.

Stát se může všechno. A ačkoliv to zatím díkybohu nevypadá, tak vzhledem k nehospodaření Fialova kabinetu – a předtím za Hry na covid Babišova – se může stát leccos. Nesouhlasil bych, že všem se dává všechno. Tak jako za každého režimu se dává všechno jen některým. Alarmující pak je, když vláda z peněz daňových poplatníků rozdává především nejrůznějším parazitům, nemakačenkům nebo občanům cizí národnosti – ano Ukrajincům.

A zároveň vláda schválila, že se budou dvě procenta HDP na obranu dávat povinně. Takže to jsou další mandatorní výdaje. Kdy odhadujete, že nám rozpočet nabobtná tak, že budeme muset vyhlásit bankrot?

Netroufám si předpovídat. Vzhledem k současné virtualitě finančního světa a kouzlům s čísly a nulami se v tom občas trochu ztrácím. Je ovšem fakt, že dle některých indicií snad až záměrná destrukce tuzemských rozpočtů ze strany současné vládnoucí kliky přesahuje všechny představitelné meze.

Petr Fiala zakončil svou cestu po Asii. Byl mimo jiné i ve Vietnamu. Zajímavé je, že s tím nikdo nemá problém, ačkoliv ve Vietnamu vládne stále stejná komunistická strana. Žádný „totalitní a komunistický Vietnam“ od Jakuba Železného. Milion chvilek také mlčí. Zase nějaký „náš komouš je lepší než váš komouš“?

Sebestředné aktivistické hysterky ze závislé, neobjektivní a nevyvážené protičeské ČT typu Jakuba Železného zřejmě nedostaly notičky či impulz od svých kámošů ze „Západu“. Tak mlčí. Navíc jak trefně říkáte, jsou přece zlí komoušové – zejména v Číně, že – a pak ti jejich, hodní. Třeba onen naondulovaný převlékač uniforem a kariérní komunista sedící nyní na Hradě. A jak známo IQ, objektivita, nestrannost a měření stejným metrem není úplně silnou disciplínou alfa novinářů z mainstreamových médií.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

nejen fiala vidí , že husákovci, byli zázrační, , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusečeněk , 28.04.2023 15:36:01
neměli korunu dluhu, školství bylo světová trojka, dnes je v rovníkové africe, stavěli atomové i jiné, elektrárny , dálnice, nemocnice, školy,byty za hubičku pro všechny, byli jme soběstační v potravinách, normy na ně byly světové, nebyli bezdomovci, hladové děti,66 pohlaví,zločinecké tzv.očkování-čipování, sadistické exkuce i batolat, což je světový unikát,nebylo možné, aby pár největších lumpů mělo 90% majetků, imunitu, era,otroky paláce, důstojné bydlení, energie, zubaři, cestování, bylo pro všechny, dnes klidně základní potřeby i násobně překračují příjem, chybí již i základní léky, lidé jsou tráveni jak myši benderovskými hrůzami ,plných chemie, těžkých kovů, která odmítá celý svět i afrika bere ruskou pšenici -světovou špici, nechce vymřít, jediný zákon je , zákon džungle, po brutálním nástupu fašismu, bubnujem do sebevražedné války siránem, indií,čínou , ruskem, přes odopor celého národa

|  27 |  0

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…