Fungování EU připomíná starou parní lokomotivu, která supí, kouří, sotva táhne a má velkou spotřebu

12.08.2016 14:22

ROZHOVOR „Budeme důsledně požadovat po každém, kdo chce sdílet náš společný prostor, aby dodržoval zákony, respektoval tradice a zvyklosti naší země,“ řekl ParlamentnímListům.cz Petr Jurča, kandidát na hejtmana za koalici Svobodných a Soukromníků v Karlovarském kraji.

Fungování EU připomíná starou parní lokomotivu, která supí, kouří, sotva táhne a má velkou spotřebu
Foto: Archiv PJ
Popisek: Petr Jurča, lídr v Karlovarském kraji za Soukromníky

Minulý týden byly oficiálně podány kandidátní listiny. Myslíte si, že by současná situace mohla pomoci k „moci“ stranám, které bojují proti islámu?

Nevím, jestli to pomůže stranám, které bojují proti islámu, ale naše koalice Svobodní a Soukromníci vždy stojí na straně svobody a práva. Budeme důsledně požadovat po každém, kdo chce sdílet náš společný prostor, aby dodržoval zákony, respektoval tradice a zvyklosti naší země. 
 
Nedávno agentura Phoenix vydala průzkum, který se zaměřil na problémy Karlovarského kraje. Lidé považují za největší selhání současného vedení zdravotnictví a dopravu. Je tomu opravdu tak? 
 
Samozřejmě je to velké selhání... nejen ve zdravotnictví a dopravě, ale také ve školství. Příčinou je, že pro současné vedení kraje jsou důležitější budovy než lidé v nich. Školství a zdravotnictví je služba pro lidi, kterou si platí, a ta se bez slušných a poctivých lidí nedá dělat pořádně. Vážím si všech, kteří v těchto službách pracují, ale vím, že bez řádné motivace, nejen finanční, se zázraky nedají dělat.
 
Před volbami každá strana slibuje, co změní a co udělá, ale ve skutečnosti málokdo plní předvolební sliby. Máte vy konkrétně už nějaké recepty, jak byste například řešili problémy s dopravou? 
 
Doprava nejsou jen silnice, ale také dopravní obslužnost, kde výběrová řízení jsou nastavená tak, aby v nich neuspěli malí a drobní přepravci. Kraj má také malé obce a vesničky, kde mohou tito malí dopravci působit. Pomůže to dopravní obslužnosti a také zaměstnanosti.
 
 
Aktuálním tématem je také snaha EU omezit držení zbraní. Jaký na to máte názor? Zastánci často volají po právu bránit se. Ale myslíte si, že je český národ připraven? 
 
Je to jeden z dalších nesmyslů Bruselu a je úplně mimo realitu. Ten, kdo si chce pořídit zbraň pro konání zla, ten si ji pořídí a žádné příkazy, zákazy, regulace nepomohou. Slušní lidé zase budou v nevýhodě. Zásadně jsem proti.
 
Média po odchodu Británie z EU informují o šířící se nenávisti vůči imigrantům. Věříte těmto zprávám? Proč tomu tak podle vás je? 
 
To se musíte ptát těch, co o tom píší. Média určitě zveličují všechny zprávy, které vyznívají jako kritika Brexitu. Každý lobbuje pro to, co je pro něj výhodnější.

Jste zastáncem tzv. Czexitu? Pokud ano, v čem konkrétně by si Česká republika polepšila? 

Fungování EU připomíná starou parní lokomotivu, která supí, kouří, sotva táhne a má velkou spotřebu, je to zkrátka obrovský byrokratický moloch, který řeší zástupné problémy, umí nařizovat, regulovat a vzhlížet se sám v sobě. Skutečné problémy lidí, jejich pocity, trápení Unii nezajímá. EU je třeba radikálně reformovat a změnit. Omezit moc Bruselu, vrátit lidem jejich víru sama v sebe, že jsou to oni, kdo řídí svoje životy. Když k tomu nebude ze strany EU vůle, potom můžeme uvažovat o Czexitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…