Generál Blaško mrazivě: Po Dublinu IV dojde bílým trpělivost s migranty. A vyřídí si to s nimi

28.05.2018 18:31

AUDIT ČESKÉ SPOLEČNOSTI „Domnívám se, že se tím křikem (o nebezpečném Rusku) mají zakrýt skutečné problémy, se kterými se ‚západní‘ společnost potýká a které si nechce připustit. Kauza Skripal je jedna velká blamáž a opět bez důkazů se cosi tvrdí, aniž se cokoli jasně a bez jakékoli pochyby dokázalo,“ říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz generálmajor Hynek Blaško. „Zcela nepochybně se Dublin IV stane momentem, kdy menší státy nebudou schopny uspokojovat nehorázné požadavky migrantů, a dojde k chaosu ústícímu v radikální řešení ‚bílé‘ menšiny. Chce někdo, aby to tu vypadalo jako v Jihoafrické republice? Bude policie jen přihlížet, jak migranti ničí vše, co jim přijde pod ruku, protože ‚bílý‘ jim nedal, co chtějí, a když ‚bílý‘ bude protestovat proti tomu, tak ho zmlátí?“ ptá se.

Generál Blaško mrazivě: Po Dublinu IV dojde bílým trpělivost s migranty. A vyřídí si to s nimi
Foto: Archiv HB
Popisek: Generálmajor v záloze Hynek Blaško

Tématem nejen české diskuse je v posledních několika letech „nebezpečné Rusko“. Skoro to vypadá, že může za vše zlé, co se na Západě stane. Jak se do řetězce dějů ohledně Ruska promítla kauza pokusu o zabití agenta Skripala?

Uvítal bych konečně, kdyby některý z těch křiklounů přinesl pádné argumenty a důkazy, že je Rusko skutečným nebezpečím. Jinak je to mlácení prázdné slámy. Domnívám se, že se tím křikem mají zakrýt skutečné problémy, se kterými se „západní“ společnost potýká a které si nechce připustit. Kauza Skripal je jedna velká blamáž a opět bez důkazů se cosi tvrdí, aniž se cokoli jasně a bez jakékoli pochyby dokázalo. Nevyšel novičok, vytáhlo se tedy nešťastné dopravní letadlo, které Rus údajně sestřelil nad Ukrajinou.

Od roku 2015 ovládla českou politiku migrace. Někdy slýcháme, že to je zbytečné a zástupné téma, protože tu skoro žádní migranti nejsou. Co na tento argument říkáte?

Anketa

Vadí vám divadelní představení „Naše násilí, vaše násilí“, které bylo uvedeno v Brně?

94%
6%
hlasovalo: 21777 lidí

To není žádné zástupné téma. Je to skutečný problém. Na co chceme čekat, až jich tu bude dost? Co je to dost? Tisíc, deset tisíc? Chceme řešit něco, až ten problém nastane? Hlupák řeší problémy, ale chytrý se jim snaží předcházet.

Syrští migranti už do Evropy neproudí, ale zato se zvyšuje tlak z Afriky. Bude tzv. Dublin IV krizovým momentem EU?

Zcela nepochybně se Dublin IV stane momentem, kdy menší státy nebudou schopny uspokojovat nehorázné požadavky migrantů a dojde k chaosu ústícímu v radikální řešení „bílé“ menšiny. Pozitivní diskriminace nás ničí a jsem zvědav, jak se budou chovat elity, jak migranty (a nejen je) přesvědčí, že nelze jen natahovat ruku, ale že je nutné vytvářet hodnoty. Chce někdo, aby to tu vypadalo jako v Jihoafrické republice, jako ve Francii atd. Bude policie jen přihlížet jak migranti ničí vše, co jim přijde pod ruku, protože „bílý“ jim nedal, co chtějí, a když „bílý“ bude protestovat proti tomu, tak ho zmlátí?

Dokáže se náš stát starat o sociálně slabé, důchodce, postižené a samoživitelky? Terorizují Česko exekutoři? Mají mladé rodiny šanci na slušný život?

Tady se nesmyslně vyhazují peníze na věci, které stát nepotřebuje jako například různé tzv. neziskovky, na realizaci nesmyslných směrnic tvořených v bruselských hájích (GDPR aj.) a pak musíme strpět informace o tom, jak zoufalá rodina shání peníze na léčbu dítěte. Matky samoživitelky je samostatná kapitola, která by stála za opravdu fundovaný sociologický výzkum, a možná bychom se nestačili divit, co některé „chudinky“ dokážou. Jestli exekutoři terorizují Česko? Tak k tomu jsme si zvolili zákonodárný sbor, který by měl a musí zasáhnout.

Sociolog Daniel Prokop publikoval nedávno studii, podle které dorostla do věku 50 let života generace, která sice uvítala listopad 1989, ale nyní volí Babiše a Zemana, protože je systémem zklamaná. Proč tomu tak je?

Tomu se nemůže nikdo divit po tom všem, co se v ČR po listopadu odehrálo. Ta frustrace a zklamání lidí z politiky a politiků je obrovské. Tradiční strany už se přežily.

Odumírání tradičních politických stran, na jedné straně ČSSD, na druhé straně liberální, proevropské pravice. Mohou si za to samy? Když například sledujete rétoriku Miroslava Kalouska o demokracii, obraně hodnot listopadu 1989, obraně Evropské unie, boji proti Rusku, boji za Tibet... Nedrží se Kalousek a ostatní témat, která jsou vyčichlá?

Anketa

Zeman vyhlásil, že Babiše jmenuje znovu premiérem bez ohledu na výsledek referenda v ČSSD. Je to dobře?

79%
21%
hlasovalo: 10043 lidí

Jak jsem již uvedl, tradiční strany se přežily a občané jim nedůvěřují, a pokud někdo z politiků vystupuje jako jmenovaný, vyvolává to úsměv na tváři člověka, který myslí a byl by rád, kdyby konečně tito dinosauři zmizeli ze scény. Popřemýšlejme o tom, co chce SPD, a já k tomu dodávám, že je nutný zákon o tom, že politik může vykonávat mandát stejně jako prezident pouze dvakrát.

Miroslava Němcová navrhla, aby se Parlament začal zabývat odvoláním Miloše Zemana z funkce prezidenta. Stejně uvažuje klub senátorů Starostů a nezávislých. Je to správně? Má to šanci na úspěch? Proč se tak děje?

Já prostě žasnu, co ve snaze vzkřísit stranu dokáže politik typu paní Němcové vyplodit. To neexistují jiné problémy, které by bylo nutné přednostně řešit?

Prezident Zeman tvrdí, že většinu českých médií ovládá „kavárna“. Jiní mají strach z toho, ze média vlastněná Babišem slouží Babišovi. Na ČT jistá část veřejnosti nadává. Jak to s těmi českými médii tedy vlastně je?

Kdo a co ovládá nebo neovládá, je mi zcela jedno, ale potěšilo by mě nestranné informování o dění ať už doma či v zahraničí, a aby laskavě bylo ponecháno na mně, abych si vytvořil svoje vlastní mínění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…