Hejtman Chovanec: Změnil jsem sám sebe, dokážu změnit i náš stát

18.09.2013 18:55

ROZHOVOR Hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec (ČSSD) se rozhodl, že udělá něco pro své zdraví a udělá něco se svou váhou. A daří se mu to velice dobře. Se svými úspěchy a radami jak zhubnout, pro lidi trpící nadváhou, se pochlubil na svém novém webu.

Hejtman Chovanec: Změnil jsem sám sebe, dokážu změnit i náš stát
Foto: archiv Milana Chovance
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD)

Proč spouštíte webový projekt o hubnutí?

Lidé se mě teď často ptají, jak jsem dokázal za rok zhubnout 60 kilogramů. Zajímá je, co za tím vězí. Přátele napadlo, že by moje zkušenost mohla pomoci celé řadě dalších lidí, kteří se s nadměrnou váhou potýkají. Nebo i těm, kteří se diet a posiloven z nějakého důvodu bojí. Rozhodně se nejedná o žádnou klasickou dietologickou či fitness poradnu. Spíš chci ukázat, že se hubnout dá a kila může shodit opravdu každý. Že to chce jen pevnou vůli a chuť to dokázat. 

Doporučujete nějakou speciální dietu a cvičení?

Já nejsem dietolog ani trenér. Vím, že každý jsme jiný, a proto jsem nezkoušel žádné takzvaně „zaručené tipy“, ale dal na rady odborníků. Právě jejich rady na www.hubnetesmilanem.cz najdete. Já se snažím popsat to, jak jsem se při všech procedurách cítil. Jaké to bylo, když jsem shodil prvních 10 kilogramů a co si dávám místo večerní nutely (smích).

Jak vaši snahu hodnotí manželka, rodina?

Moji snahu hubnout moji blízcí vždy podporovali, i když se mi to příliš nedařilo. A nejinak je tomu i dnes, zvláště, když jsou vidět výsledky. Dříve jsem svou váhu před celým světem, a vlastně i před manželkou, tajil. Teď nemám problém vylézt před ní na váhu a pochlubit se, že je další kilo dole. Osobně si myslím, že podpora rodiny je velmi důležitá. Nicméně člověk by si měl nechat také něco jen pro sebe.

Proč spouštíte web teď před volbami?

Není náhoda, že celý projekt spouštím teď. Po minulých volbách do kraje jsem se cítil hodně vyčerpaný a unavený, přidaly se i zdravotní problémy a já s hubnutím začal. Po necelém roce jsou tu volby nové, já jsem o třetinu lehčí, mám spoustu energie a nových plánů. Těší mě, že mi spousta lidí drží palce a motivuje mě, když neznámí lidé říkají, že pokud jsem změnil takhle sám sebe, dokážu změnit i náš stát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: red

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

13:41 „Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

VIDLÁKŮV TÝDEN Že v preferencích stoupají ti, kteří objeli s protivládními akcemi republiku? „Konečn…