Jsem teď v ČT, kde mi platí z vašich daní. Takže ti, kteří mě nenávidí, mi platí výplatu a jídlo, říká kontroverzní youtuber. A na Babiše prý před volbami bude ještě jedna věc

29.08.2017 17:47

ROZHOVOR To, co děláme, je dobrý a městští strážníci, kteří to nechápou, budou na našich videích vždycky za debily, uvedl v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz kontroverzní youtuber Mikael Oganesjan, který vystupuje pod přezdívkou „Mike je Pán“. Štvát lidi Oganesjana podle jeho vlastních slov baví. Stejně tak přiznává, že zášť mezi lidmi proti jeho osobě je vzhledem k jeho úspěchu přirozená. „Bejt člověk, kterej ráno vstane a jde do fabriky za nějakých patnáct tisíc měsíčně a vidět kluka, kterej si dělá prdel z celýho státu, vydělává na soudech, plus je ještě v Český televizi,“ vypálil.

Jsem teď v ČT, kde mi platí z vašich daní. Takže ti, kteří mě nenávidí, mi platí výplatu a jídlo, říká kontroverzní youtuber. A na Babiše prý před volbami bude ještě jedna věc
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Kontroverzní YouTuber, který dráždí městské policisty, Mike je Pán

„Do politiky se dostanu tak jako tak,“ říká Mikeal Oganesjan (přezdívka „Mike je Pán“), podle kterého si Babiš „koupil lidi koblihou“ a dnes si je chce „koupit knížkou“. Pro ParlamentníListy.cz se vyjádřil i na téma své marketingové spolupráce s obnovenou ODA miliardáře Pavla Sehnala.  

Baví vás štvát lidi?

Obrovsky mě to baví. Už dlouho poslouchám hudbu od Rytmuse a vím, že on obrovsky lidi sral tím, že si například šel koupit Gucci tričko a rozdupal ho. Já prostě vidím tu vlnu těch lidí tenkrát u něj, co jsem sledoval a smál se tomu, tak teď to je zcela totožná vlna podobných lidí i u mě.

Jak to bylo s vaší marketingovou spoluprací s ODA miliardáře Pavla Sehnala?

Udělali jsme jedno video u bazénu.

Podařilo se oslovit mladé lidi, jak důvod spolupráce strana vysvětlila?

Řekl bych, že ano. Prostřednictvím jednoho videa se oslovilo nějakých 2200 zájemců, což jsou teoreticky potenciální voliči a to je super.

Prý jste jim pomohl i dostat mladé zájemce na kandidátky…

Ano, přišlo 2200 emailů. Nevím, jakým způsobem oni z toho vybírali nebo nevybírali, ale vybrali z toho dva kandidáty do Poslanecké sněmovny. Tudíž si myslím, že je to dobrý.

Na wikipedii se píše, že jste od srpna členem ODA. Je to pravda?

Ne, nejsem členem. Ani jsem nevěděl, že na wikipedii něco mám.

Na kandidátce nejste?

Ne.

Věděli, čím se zabýváte, a že točíte z pohledu některých lidí kontroverzní videa?

Oni to moc dobře věděli. Sešel jsem se s týmem pana Sehnala třeba třikrát nebo čtyřikrát. Vždy na hodinu nebo tři, vždy než jsme cokoliv točili.

MIKE JE PÁN A PIVO:

Proč s vámi přestali spolupracovat?

Nevím, jak se k tomu přesně staví oni, ale z naší strany určité věci ještě vypořádané nejsou. Tudíž bych o tom nerad mluvil v tom smyslu, jestli je to ukončené, či nikoliv. Udělalo se jedno video, dosah podle mě dobrý a ono je to logický, že to ty lidi nasere.

Jak?

Zcela jednoduše. Já jsem aktuálně v České televizi, kde mi platí v podstatě z vašich daní. Všichni ti lidé, co mě nenávidí, mi platí dovolené zadarmo, výplatu a všechno. Potom si uvědomte, že každé druhé soudní správní řízení, co se týče dopravních přestupků v Česku, má v gesci naše společnost, s námi spolupracující advokáti. My máme u soudu úspěšnost nějakých 60 procent. Je přirozený, že lidé v případě takového úspěchu budou nasraný. My tady máme pojištění na pokuty za nějaký čtyři tísíce korun ročně. Člověk jako jsem já má spoustu kritiků, to je přirozený. Bejt člověk, kterej ráno vstane a jde do fabriky za nějakých patnáct tisíc měsíčně, vidět kluka, kterej si dělá prdel z celýho státu, vydělává na soudech, plus je ještě k tomu v České televizi... Takže chápu, že jsou lidi nasraný a snaží se nám škodit.  

Ve videích se specializujete na městskou policii. Co je účelem?

Původně byl celý můj YouTube kanál výsledek sázky. Já jako klient pojišťovny na pokuty jsem se s předsedou představenstva Kocourkem vsadil, že mu budu dělat marketingovou kampaň a že ho to nebude stát ani korunu. Odměnou za sázku byl poloviční podíl ve firmě. Spustili jsme to a začali jsme točit videa proti měšťákům. Odhalili jsme něco ve smyslu – „Hele, já si tady dělal rok prdel z městský policie. Teď můžeš i ty za 3,5 tisíce na rok“ (tehdejší cena ročního pojištění na pokuty, pozn. red.). No a to je všechno, protože městská policie je snadná oběť a ten člověk se do toho dokáže vžít. Nikdo je nemá rád. Oni jsou jako automaty na pokuty. A jim dojde – ty vole, co když tady ten člověk se dostane k moci v politice. Já se tam dostanu tak jako tak.

Vy si na politiku troufáte?

Jo, ale mě nikdy nezajímala ta velká. Mě zajímá Praha, magistrát a tak.

Nepřijde vám, že strážníky provokujete? Zmínil bych video, ve kterém před nimi pojíždíte na dnes již v centru zakázaném segwayi.

K tomu bych uvedl to, že celá podstata zákazu vozítek segway je v tom, že společnost Martin Tour má menší obraty než dříve kvůli půjčovnám segwayů a samozřejmě kvůli tomu se segwaye zakázaly. A já samozřejmě na popud toho jezdím po městě na čtyřkolce, která je hlučnější, ekologicky horší a sere to spoustu lidí. A to, že kolega zaparkuje někde segway a městská policie ho dá do protiatomovýho bunkru, tak to je zase jenom naschvál z jejich strany. Mně to nevadí. Zase to bude stát jenom peníze daňových poplatníků.

Co se ještě přihodilo?

Teď třeba kvůli mně měnili vstupní kód dveří. Bylo to v tom videu s tím segwayem a oni to vyměnili za čtečku otisků prstů. Čtečka otisků prstů stojí čtyři tisíce korun na internetu, ale je ta výměna stála asi 50 tisíc. Požádal jsem je o přístup k informacím na základě zákona 106 a oni mi je poslali. Takže tam je zcela zřejmé, kam ty peníze jdou a jak to funguje. A to, že městská policie se ohrazuje, že přece není automat na vybírání pokut, to je totální nesmysl. Já jsem v minulosti sdílel papír, kde pan Stejskal (ředitel městské policie, pozn. red.) nabádá, aby vybírali pokuty za koloběžky. Já jsem první, kdo to zveřejnil. Mně to přišlo přímo od strážníků ten večer, kdy to on vytiskl.

Strážníci spolupracují?

Samozřejmě. Tady, kde sedíte vy, mám týdně minimálně dva lidi, kteří sem přijdou pokecat s tím, že potřebují právní pomoc. Nadřízení jim zasílají vytýkací dopisy, berou jim odměny a tak dále.

MIKE JE PÁN PROVOKUJE STRÁŽNÍKY NA SEGWAYI

Na těch videích ale vypadají přinejmenším velmi dotčeně...

Jak kdo, jak kdo. Ti, co si stále neuvědomili, že to, co děláme, je dobrý, tak vždycky budou za debily na těch videích. Jsou tu ale i lidi, kteří byli arogantní na videu, a přišli se mi omluvit do kanceláře.

Nepřijde vám, že je ponižujete? Na jednom videu se vás někdo dotknul, sundal vás z ujíždějícího segwaye a vy jste jej označil za homosexuála.

Samozřejmě, ten člověk homosexuál je, pokud tam na mě takhle sahá a chce mě objímat. Tak má asi jiný sklon, jinak nevím, proč to dělá. Akorát s tímto člověkem jsem si to vyříkal, potkali jsme se při natáčení jiného videa a bylo to v pohodě. Jediný moment, kdy jsem byl arogantní, bylo ve videu, kdy jsem s pivem vystoupil z auta poblíž Staroměstského náměstí. Tomu pánovi jsem se ale omluvil a řekl jsem mu, že to bylo z mé strany přes čáru.

ČNB před vaším pojištěním proti pokutám varuje. Prý nemáte k pojišťování oprávnění...

Vím to, ale to je to samé, jako když bych třeba já vydal varování proti zemědělcům, vždyť Česká národní banka s námi nemá nic společného. Nevím, proč se k nám vůbec vyjadřují. Oni to moc dobře ví. To je akorát nějaká snaha nás pošpinit. Oni jsou asi taky nasraní z toho, co děláme. Na nás bylo v minulosti podáno přes tři sta různých trestních oznámení kvůli nedovolenému podnikání a dalším věcem. A kolikrát jsme dostali pokutu? Nikdy. My s ČNB nemáme nic společného. Fungujeme na bázi toho, že jsme vzájemná pojišťovna, něco jako družstvo. My podnikáme podle směrnice Evropského parlamentu, není to ani zákon o pojišťovnictví v Česku.

Ohledně toho plánovaného vstupu do politiky, co říkáte na aktuální politické klima v Česku?

Je potřeba si uvědomit to, že to, co teď bylo s Babišem, nebylo všechno. Ona před volbami bude ještě jedna věc. Otázka je, jak se zachová lid a jestli půjde zase volit toho stejného člověka, kterej si je znova koupí knížkou zadarmo. Minule si je koupil koblihou. Babiš je marketér, dělá suprově marketing. Já nemůžu říct ani půl slova, za mě klobouk dolů. On ty lidi zblbne, oni ho půjdou volit znova a bude mít těch třicet procent třeba.

Babiš komunikuje svébytně například na Facebooku...

To nepíše Babiš, to píše pan Prchal za něj. Problém je v tom, že když si vezmete politickou stranu, tak tu tvoří lidi. Jenže ANOFert je tvořen Andrejem Babišem a je úplně jedno, jestli je ministr financí, nebo ne. To je jako když se Babiš, který už není ministr financí, vypraví vyfotit s referentkami orgánu, který má v podstatě kontrolovat jeho firmy. Myslíte si, že ho někdy někdo odstíhá za daňový únik, nebo že mu finanční správa dá pokutu? To ani náhodou.

Viděl jste video jeho tiskové mluvčí? Myslíte, že situaci zvládla?

Ta mluvčí odvedla špatnou práci. Moje mluvčí udělat takovouhle věc, tak tady už není. Dle mého názoru, každá ta marketingová kampaň má určitý směr. Ale jsou v marketingu určitý věci, které se neříkají. A pokud mají marketing postavený na tom, že on je člověk z lidu, obyčejný občan, který sedí u Facebooku a odepisuje lidem... A pokud tisková mluvčí řekne lidem, že to vlastně není Babiš, ale že to někdo jiný píše jeho jménem, tak to je fail.

Ona tam řekla, že neumí psát na počítači nebo něco v tom smyslu...

No to je jedno, ale myslím, že tam řekla, že to není Babiš, kdo to píše, ale pan Prchal. A jelikož je to pan Prchal, tak je zřejmé, že to vymýšlí. Kdyby to byla třeba nějaká studentka, tak to pochopím, ale jelikož je to pan Prchal, tak je to celkem jasný.

Politika sklouzává k marketingu čím dál tím víc. Je to dobře?

Dneska si lidi kupujou hlasy přes Facebook. Dobře to samozřejmě není, ale možná to je cesta k tomu, aby tady nebyli tradiční politici jako pan Kalousek a tak. Možná to je cesta k dobru. Otázka je, kdo si přes ten Facebook ten hlas koupí. Jestli to bude Andrej Babiš, nebo něco smysluplnýho, jako třeba Piráti anebo ODA. Problémem je čistá úměra. Čím víc peněz, tím víc hlasů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…