Majerová: Sekera v rozpočtu tři sta miliard? Odraz absolutní neschopnosti vlády

31.10.2022 11:45 | Rozhovor

ROZHOVOR Předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová ani tentokrát nechyběla na pódiu další protivládní demonstrace, která se konala v pátek 28. října v Brně. „Jsem si jistá, že v naší zemi už je tolik nespokojených občanů, že klidně zaplníme náměstí v celé řadě měst naší vlasti. Je dobře, že protesty se neomezují jenom na Prahu. Stejně jako v 1989,“ odmítá tříštění sil bývalá poslankyně Majerová, podle které je úplně největší dezinformací dneška slova premiéra Petra Fialy o tom, že jsme ve válce. Majerová má zároveň pochopení pro prezidenta Miloše Zemana v souvislosti s tím, koho pozval na oslavu státního svátku na Pražský hrad. „Vy si domů zvete lidi, kteří vás neustále urážejí nebo kterým pozvánka slouží pouze k tomu, aby ji opakovaně a okázale odmítli?“ říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Majerová: Sekera v rozpočtu tři sta miliard? Odraz absolutní neschopnosti vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zuzana Majerová

V pátek jste se zúčastnila další demonstrace proti vládě Petra Fialy. Jaké dojmy si odvážíte tentokrát z Brna? Mají vůbec tyto demonstrace nějaký smysl, když má kabinet pohodlnou většinu v Poslanecké sněmovně?

Samozřejmě že mají smysl. Jak jinak se mají lidé bránit proti zločinné protektorátní vládě? Náměstí jsou tu od toho, aby se lidé setkávali, aby vyjádřili své názory, své obavy, nebo aby někoho podpořili. Za zmínku také určitě stojí, že v předvečer letošního 28. října se ustavila iniciativa Zachraňme náš stát, sdružující vlastenecké politické strany a uskupení, a vydala své prohlášení k 28. říjnu. Velmi doporučuju si ho přečíst či poslechnout.

Souběžně s demonstrací v Brně se konala také obdobná demonstrace v Praze. Není škoda takto tříštit síly? Nebylo by lepší opět zaplnit Václavské náměstí?

Česká republika není jenom Praha. Jsem si jistá, že v naší zemi už je tolik nespokojených občanů, že klidně zaplníme náměstí v celé řadě měst naší vlasti. Je dobře, že protesty se neomezují jenom na Prahu. Stejně jako v 1989.

Pátek 28. října tradičně patřil také předávání státních vyznamenání. Co říkáte na dlouhý seznam oceněných?

Mám pro to pochopení. Pan prezident Zeman uděluje vyznamenání naposledy, tak se zřejmě pokusil dohnat všechny svoje resty. Nicméně pro jedno vyznamenání moc pochopení nemám. Chtěl, nebo musel ho udělit? Toť otázka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Výborný

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…