Milan Štěch: Že jsou Babišovy děti duševně nemocné? Zamysleme se nad tím proč. Jak to v té rodině funguje

04.12.2018 8:37

ROZHOVOR Těžko se hovoří místopředsedovi Senátu za ČSSD Milanu Štěchovi ve chvíli, kdy se sociální demokraté potápějí pomalu až téměř pod hranici vstupu do Poslanecké sněmovny, o klesající podpoře voličů. Byl jedním z těch, kteří varovali před spojením s trestně stíhaným premiérem a šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem. Hnutí ANO, i na úkor ČSSD, sbírá preference navzdory neustálým problémům premiéra. „Jsem přesvědčen, že Andrej Babiš nejedná férově a že se to ukáže v delším časovém horizontu. Já nemám na svém názoru, který zastávám dlouhodobě, co měnit,“ prohlásil v krátkém rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Milan Štěch.

Milan Štěch: Že jsou Babišovy děti duševně nemocné? Zamysleme se nad tím proč. Jak to v té rodině funguje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Štěch

Co jste říkal posledním průzkumům preferencí politických stran? V průzkumu agentury Kantar CZ by sociální demokraté balancovali těsně nad pětiprocentní hranicí vstupu do Poslanecké sněmovny. Podle Michala Haška tak „voliči dávají odpověď kolegům z ČSSD do Prahy, Plzně, Ústí nad Labem či Brna. Šanci máme pouze prací pro lidi, tu můžeme reálně dělat jako součást vládní koalice“. Myslíte si, že čte ty výsledky průzkumu správně?

Pan Hašek má svůj názor. Já jsem respektoval, jak většina členů sociální demokracie rozhodla. To je všechno.

Anketa

BIS varuje před nepřátelským vlivem Ruska. Obáváte se ruského vlivu v ČR?

hlasovalo: 23605 lidí

Takže souhlasíte s Michalem Haškem, že výsledek průzkumu dává za pravdu těm, kteří vstup do vlády s hnutím ANO podporovali?

Pokud je pět procent pro sociální demokracii objektivní zjištění…

Potvrdil to i další průzkum.

Já nemám důvod to zpochybňovat. Ale myslím, že to je dostatečnou odpovědí na náš vstup do vlády a není potřeba se  k tomu vyjadřovat. My se k tomu budeme vyjadřovat i na sjezdu. Nechci říkat, čí názor se potvrdil. Myslím si, že v současné době sociální demokracie zvolila na sjezdu své vedení a to rozhodnutí členů respektovalo. To je všechno, dál se k tomu vyjadřovat nebudu.

Překvapilo vás, že po reportáži se synem Andreje Babiše, která vyvolává důvodné podezření, že premiér mohl mít zájem na tom, aby se jeho trestně stíhaný syn ukrýval v Rusku, na Krymu, Ukrajině a ve Švýcarsku, aby se oddalovalo vyšetření kauzy Čapí hnízdo, se volební preference hnutí ANO ještě zvýšily? A to hlavně na úkor KSČM, SPD, ale částečně i sociální demokracie?

To mne překvapilo, ukazuje se, že podpora Andreje Babiše, ať se stane cokoli, je neuvěřitelná. Andrej Babiš je samozřejmě podporován svými vlastními médii, ale to nemůže dlouho vydržet, protože jsem přesvědčen, že Andrej Babiš nejedná férově a že se to ukáže v delším časovém horizontu. Já nemám na svém názoru, který zastávám dlouhodobě, co měnit. 

Vy jste se ve vrcholné politice s Andrejem Babišem osobně setkával, takže zřejmě hovoříte z vlastní zkušenosti.

To bych se opakoval.

Podle analytika agentury KANTAR CZ Pavla Ranochy lidé, kteří by nově volili ANO „unisono říkali, že je to až nechutná štvanice na premiéra a jeho rodinu, a že by trošku i na truc proto v tuhle chvíli podpořili hnutí ANO a Andreje Babiše osobně“. Myslíte si, že zájem ze strany médií i politiků opozičních stran o to, jestli premiér této země neovlivňuje vyšetřování dotačního podvodu farmy Čapí hnízdo, se dá označit za „nechutnou štvanici“?

Andrej Babiš má velkou schopnost vysvětlovat nevysvětlitelné, on o svých dětech prohlásil, že jsou duševně nemocné. Každý člověk by se zamyslel nad tím, proč jsou duševně nemocné, co a jak v té rodině funguje, ale je vidět, že takhle to u něj nefunguje. A to je moje poslední odpověď.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Libuše Frantová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…