Miliardy běženců. Děsivý chaos, střety, válka a smrtící rozvrat v Evropě. Někdo to řídí. Chovanec se šeredně spletl. Exposlanec Šťastný hájí Klausovu petici

09.09.2015 4:40

ROZHOVOR Bývalý přední poslanec ODS Boris Šťastný podporuje petici iniciovanou Václavem Klausem Proti imigraci. Masová imigrace je podle něho smrtící a může přinést rozvrat v Evropě. Uprchlíci podle něj navíc šíří nakažlivé nemoci. Evropě hrozí rozvrat, střety a válka. Je to smrtící a ministr vnitra Milan Chovanec se podle něho mýlí.

Miliardy běženců. Děsivý chaos, střety, válka a smrtící rozvrat v Evropě. Někdo to řídí. Chovanec se šeredně spletl. Exposlanec Šťastný hájí Klausovu petici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo nástin zákona o návykových látkách, mezi něž se řadí i alkohol a tabákové výrobky

Anketa

Chcete Andreje Babiše za předsedu vlády?

26%
74%
hlasovalo: 5940 lidí

Exprezident Václav Klaus spustil petici proti přijímání uprchlíků. Co si o ní myslíte?

S iniciativou PROTI IMIGRACI do písmene souhlasím, podporuji ji a připojil jsem svůj podpis stejně jako řada lidí z mého okolí. Je dobře, že konečně někdo dokázal zřetelně zformulovat a iniciovat odpor a postavit se čelem zničujícímu proudu politické a mediální korektnosti ze strany české vlády a evropských struktur v souvislosti s evropskou imigrační krizí.

Petici kritizoval ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD, podle něho Klaus téma uprchlické krize populisticky využívá…

Pan ministr Milan Chovanec se v tomto unáhleném soudu šeredně spletl. Václav Klaus populistou? To nemůže tvrdit ani jeho největší odpůrce. Nejenže nikdy nebyl populistou, Václav Klaus ani nikam nekandiduje. Navíc ve všech zásadních otázkách se jeho prognózy vždy vyplnily. Dnešní chaos a rozvrat v Evropě vlivem masivní imigrace a zničujícího multikulturalismu předpověděl před více než deseti lety. To samé platí o jeho dřívějších názorech a predikcích na krizi eurozóny, přeceňování globálního oteplování, otázku solární energetiky a tak bych mohl pokračovat. Teď prostě zformuloval a jako první se podepsal pod teze a návrhy řešení, za které je třeba v zájmu naší budoucnosti podpořit bojovat a podpořit je.

Co říkáte postoji naší vlády k této otázce?

Zničující alibismus a tady, ne jinde, populismus evropských rozměrů. Kdybyste jednotlivé členy vlády vyzpovídal mimo záznam někde u piva, každý z nich by vám podle mě řekl, že přístup evropských institucí je děsivý a situace je kritická a dlouhodobě neudržitelná. V médiích ale pak mlží a propadají europolitické korektnosti. Abych byl fér, jedině Andrej Babiš se opakovaně vyjádřil zřetelně a pragmaticky a v zájmu naší země, jasně se vyslovil proti kvótám, za ochranu hranic schengenského prostoru i národních zájmů. Mile mě tím překvapil. Z vlády jako jediný.

Jak hodnotíte postoj Miloše Zemana?

Prezident Miloš Zeman je vlastenec a podle toho se chová i v otázce běženců. Jeho podpora iniciativy Václava Klause je tak jen potvrzením jeho dřívějších vyjádření.

Jak se podle vás bude situace dál vyvíjet?

Pokud si to někdo ještě nespočítal, v chudých zemích Afriky, Blízkého východu a jižní Asie žijí dvě až tři miliardy potenciálních běženců, kteří mohou zamířit do Evropy nebo do dalších bohatých regionů. Ti lidé však ještě nemají dostatek informací a především dostatek peněz na cestu, když geograficky je pro mnohé z nich Evropa stále vzdálená. To se ale může brzy změnit. Aktuální postoj Německa, ale i Rakouska a dalších vůči běžencům vstřícných zemí je pro Evropu smrtící! Především proto, že nastavuje precedens, naději pro další. Když dnes přijmou proti veškerým pravidlům statisíce jedněch, jak zítra vysvětlí milionům a desítkám milionů dalších, že už to nejde?

Co podle vás konkrétně hrozí?

Aktuální evropská imigrační krize primárně nesouvisí s otázkou náboženství, politického smýšlení, lidských práv, rasy či původu. Problém tkví ve zničujícím selhání nejen českého politického systému ignorancí skutečnosti, že není žádného práva občana cizí země (s výjimkou, než se rozpadne, občana schengenského prostoru) se potulovat, povalovat a bez předchozího souhlasu (víza) vstoupit do naší země a nárokovat si, že se o něj postaráme.

Chaos a rozvrat se tedy bude stupňovat. Brzy nastoupí ekonomické problémy, krize sociálního systému. Zvyšování daní a pojištění na sanaci výdajů. Paralelně budou eskalovat problémy bezpečnostní, střety. Vlády se pod tíhou narůstajících problémů začnou politicky rozkládat a posilovat začnou extremistické strany a hnutí. A to je už jen krůček od krize demokracie a další světové války. Děsí mě, jak blízko takové chvíli jsme, a mám reálný strach o budoucnost svých dětí.

Pro obyvatele cílových i tranzitních zemí představují imigranti vážné zdravotní riziko. Tvrdí to aspoň docent z Univerzity Pardubice Miloslav Pouzar na základě odborných studií. Hlavní hygienik Vladimír Valenta ale obdobné tvrzení odmítl, od uprchlíků prý Čechům zdravotní riziko aktuálně nehrozí. Jaký je váš názor coby lékaře?

Naše země desítky let budovala špičkový systém prevence a záchytu přenosných nemocí. A najednou se kolem nás mají pohybovat statisíce lidí, kteří o očkování nikdy ani neslyšeli, natož aby znali svůj zdravotní stav. Za situace, kdy evropské instituce a řada zemí rezignovaly na elementární záchyt a evidenci imigrantů, kteří navíc přežívají v kritických hygienických podmínkách, hrozí Evropanům velká zdravotní rizika. Podle aktuálních epidemiologických studií se například tuberkulóza u imigrantů vyskytuje až 27krát častěji než mezi občany střední a západní Evropy. Je nutné počítat s významně vyšší frekvencí výskytu malárie, svrabu, AIDS, hepatitidy B a C a dalších závažných nemocí. Tohle nelze podceňovat.

Sociolog Petr Hampl uvedl, že v krajním případě, kdyby nelegální imigranti nereagovali a nedařilo by se zadržet jejich příliv z moře či přes suchozemské hranice, by se měly lodě s nimi potápět a na hranicích by se na ně mělo střílet. Nemá stát právo bránit své hranice proti vetřelcům se zbraněmi, stejně jako má právo majitel domu bránit svůj dům zbraní?

Stát má na obranu se zbraní v ruce nejen právo, ale dokonce v zájmu svých občanů má takovou povinnost.

Ale přicházejí další a další běženci a zadržet se je nedaří…

Není nikomu divné, jak tolik lidí mohlo proniknout? Když vyjdete na ulici a zapálíte si cigaretu, je to vidět na družici. V prostředí satelitního sledování, špičkových radarů, ve vodách plných ponorek a válečných plavidel nejsou schopni chytit a odrazit loďky se zesláblými běženci? Do Řecka přijede trajekt jako dům a vybíhají z něj na evropskou půdu tisíce lidí bez víza. Proč celníci neobsadí východ z lodi a nepustí jen lidi s platným vízem? Podle mě existuje skrytý zájem Německa a možná i dalších zemí ty lidi sem pustit. Nedivil bych se, kdyby existovala nějaká tichá dohoda v tomto ohledu. A některé země jako Řecko zmítané vlastní krizí a držené Německem ekonomicky pod krkem nekonají. Nebo konají málo. Když k tomu přidáte neschopnost unijních struktur se na čemkoli dohodnout…

Obviňujete Německo z účasti na spiknutí?

Spíše z krátkozraké politiky jeho představitelů, hnané ekonomickými zájmy. Je veřejným tajemstvím, že evropskou hospodářskou velmoc, Německo, sužuje stárnutí a ubývání obyvatelstva, což povede ke zpomalování potenciálního hospodářského růstu. Podle statistického úřadu Eurostat se současných 82 milionů obyvatel Německa smrskne na 74,7 milionu do roku 2050 a jejich průměrný věk se přiblíží bezmála 50 letům za předpokladu nezměněné míry přistěhovalectví. Některé prognózy jsou dokonce ještě hrozivější, předpovídají Německu do roku 2060 pouhých 65 milionů obyvatel. Německo se však velmi mýlí v očekávání kvalitní pracovní síly, drtivá většina migrantů je nevzdělaná, nekvalifikovaná a jediné, na co čeká, jsou štědré dávky přebujelého německého sociálního systému. Vymkne se to kontrole. Vlastně už se tak stalo.

Jak by se měla situace řešit? Vystoupit ze Schengenu? Vystoupit z EU? Co když nám EU nařídí kvóty?

Řešení jasně a zřetelně definoval Václav Klaus ve své iniciativě. Především je nezbytné zabezpečit nedotknutelnost hranic našeho státu, všemi prostředky trvat na dodržování platných smluv v oblasti azylové politiky a neakceptovat žádné kvóty pro přijímání migrantů. Pokud to samé nebude zajištěno na úrovni Evropské unie, opuštění Schengenu, případně EU je podle mě logickým a jediným možným řešením. I když já predikuji, že se Schengen rozpadne sám, když ne příští rok, tak v horizontu nejvýše několika málo let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…