Na blití. Krysy ke korytu, za cenu svinstev. Spěje to k neslavnému konci, ozývá se krajanka z Německa a popisuje, o čem se mlčí

01.08.2017 9:37

ROZHOVOR „Kdo ví, na koho všeho jsou ti pašeráci napojeni. Můj vnitřní pocit je, že v tom musí mít prsty i politikové, jinak to není možné. Pobřeží se dá snadno ochránit. Není nic jednoduššího. Jsou tam nějaké vyšší moci a kdo ví, kdo za tím všechno je,“ míní Bohumila Kamenzová podnikající na německé straně Krušných hor. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz vyjadřuje obavy z budoucnosti v Německu i Evropě, která podle ní spěje k neslavnému konci.

Na blití. Krysy ke korytu, za cenu svinstev. Spěje to k neslavnému konci, ozývá se krajanka z Německa a popisuje, o čem se mlčí
Foto: archiv
Popisek: Bohumila Kamenzová

V posledních hodinách bylo v Německu zase rušno. Na diskotéce v Kostnici střílel Iráčan; výsledek: dva mrtví. V Hamburgu zase v supermarketu ubodal jednoho člověka a šest zranil Palestinec narozený v Emirátech. U něj se prokázalo napojení na islámské radikály. Co tomu říkáte?

Co na to říci? Máme, co jsme chtěli.

Ten Palestinec Ahmad A. přišel s migrační vlnou. Byl německým úřadům znám kvůli radikálním islamistickým názorům, měl kontakty na salafisty. Podle vyjádření starosty Hamburku však nemohl být zatím deportován, protože neměl žádné doklady...

To je typická situace v dnešním Německu. Nevyhostili ho a takto to dopadlo.

Anketa

Chybí vám v politice exprezident Václav Klaus?

37%
63%
hlasovalo: 6897 lidí

Je to jen další z řady útoků a podle vyjádření německé kontrarozvědky budou přibývat. Aktuálně se v Německu hovoří o 10 100 salafistech, z nichž se rekrutuje drtivá většina útočníků. Tajné služby registrují zhruba 680 islamistů, kteří by podle nich mohli spáchat útok. Takže pro Německo nepříliš nadějné vyhlídky.

Tohle všechno nemuselo být, kdyby byl někdo před rokem dvěma inteligentní a nedopustil to. Teď se budou pokoušet hasit důsledky, které vůbec nemusely nastat. Je to neradostná situace. Jestli úřady nejsou schopné vyhostit lidi, kteří jsou potenciálně nebezpeční, a neporadí si s nimi, tak se ptám, co tam nahoře dělají.

K těm aktuálním útokům lze připočíst dvě mrtvé německé a jednu českou turistku v Egyptě po útoku jiného „šílence“. Jela byste v této situaci na dovolenou do Egypta?

Jsem zvláštní případ. Neumím plavat, nesnáším cestování, sluníčko a lenošení.

Takže byste tam nejela, ani kdyby to bylo zadarmo...

Nejela bych, i kdyby to bylo naprosto bezpečné, ani kdyby mi za to zaplatili. Ale obecně vzato bych tam určitě nejela. Bála bych se.

Za této situace lze se divit Čechům, Slovákům, Polákům a Maďarům, že se jim nechce přijímat migranty z islámských zemí? A přesto je k tomu Západ tlačí...

Doufám, že to tyto státy se svým postojem vydrží. Ale stejně si myslím, že oni nás k tomu stejně ekonomicky donutí a budeme muset diktátu podlehnout. Vždycky jsem byla velice hrdá na to, že jsem Česka, a jsem hrdá na to, jak se tyto státy brání a velice dobře vidí riziko a nebezpečí. Vnímají to naprosto správně. Ale obávám se, že nás časem udolají. Ať už nějakou žalobou či sankcemi nás stejně dostanou. Osobně bych byla pro se té Evropské unii vyloženě vyhnout. Klidně bych byla pro czexit.

Pokud by tento tlak opravdu sílil, může to tak dopadnout...

Ten tlak určitě nastane. Nedokážeme si ani představit, jaké prostředky k tomu jsou schopní vymyslet.

Zase na druhou stranu Itálie je nervózní, protože je migranty z Afriky přeplněná...

No, to je strašný.

Takže jejich pohled je logicky jiný než ten náš...

Určitě. Každý si ale musí bránit to svoje.

Problém hlavně je, že jim lodě vozí migranty zachráněné na moři. Otázka zní, proč je ale nevozí místo do Itálie zpátky do Afriky?

To se neptejte mě. Kdo ví, na koho všeho jsou ti pašeráci napojeni. Můj vnitřní pocit je, že v tom musí mít prsty i politikové, jinak to není možné. Pobřeží se dá snadno ochránit. Není nic jednoduššího. Jsou tam nějaké vyšší moci a kdo ví, kdo za tím všechno je.

Všechno je to ale relativně daleko od Altenbergu v Krušných horách, kde máte penzion. U vás je klid?

Ale jo. Tady je to docela v pohodě. Turisti, kteří k nám jezdí, jsou většinou z měst, kde je migrantů pomalu víc než normálních lidí, takže to tady pořád vidí jako oázu.

Jak to teď vlastně vypadá s Alternativou pro Německo? Zdá se mi, že se rozhádali a ztratili vliv a sílu. Jak to je?

Přesně jste to vystihl. Trefil jste hřebíček na hlavičku. Do AfD jsem v prosinci vstoupila, takže se mi to říká těžce. Hlavní osoba, Frauke Petryová, se nehodí spoustě lidí do krámu. Je to taková pučová situace. Je to boj o moc, který stranu před volbami oslabil, až naprosto zdegradoval, znevěrohodnil a oslabil. Všude jsou takové malé krysky, které se snaží dostat ke korytu za cenu velkých svinstev. Hlavní myšlenka či idea je pro ně naprosto vedlejší. Ztrácím chuť bojovat, protože lidi čisté a nezáludné převálcujou ti, kterým jde jen o moc. Je to podle mě předem připravené zeshora, že se tam dostali lidé, kteří měli za úkol stranu rozvrátit.

Takže myslíte, že do ní  byli nasazeni škůdci a rozvraceči?

Jsem o tom naprosto přesvědčená. Ono se jim to daří, protože lidi je neprokouknou. Jsou tam navrtaní krtci, kteří mají za úkol tohle udělat. Je mi z toho velice smutno. Volby to, bohužel, poznamená.

Asi Angela Merkelová zase vyhraje?

Oni se mezi sebou domluvili, předhodili lidem toho Schulze jako protikandidáta. To už snad pochopil každý, že je to debil. To je taková sranda, nikdo ho nebere vážně. Odepsala ho i vlastní strana. Opravdu je mi z té politiky na blití. Bojím se budoucnosti. Je otázka, co se v Německu stane. Teď před volbami se o uprchlících vůbec nemluví. Přicházejí sem další a další, ale nikde se to nezveřejňuje. Je ticho po pěšině. Vymyslí se nějaká umělá kauza do médií a předhodí se lidem, aby přemýšleli o něčem jiném. O skutečném stavu se ale mlží a mlčí. Taky se bojím, až se spojí všichni němečtí Turci, kterých je tu plno. Je to velká politická síla. A teď ještě ten šílený Erdogan. Evropa opravdu spěje  k neslavnému konci. Pořád potkávám lidi, kteří mají klapky na očích a nechápou, co se děje. Ale asi se jim lépe žije. Mají možná lepší život než my, co se tím trápíme. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…