Ne, oni se neintegrují. Británie, Německo... Krajan, který raději utekl na Šumavu, předkládá zkušenosti s migranty

23.05.2018 10:01

ROZHOVOR „Klika ovládající Evropskou unii určitě nepracuje pro občana. Ta klika ještě nemá svá jména v učebnicích, ale je to novodobý eurosocialismus a politická korektnost. V rámci multikulturního uspořádání Evropy ve skutečnosti jen utahuje šrouby a salámovou metodou ubírá a ubírá volnosti a svobody. Prý v našem zájmu,“ říká Václav Řehák, který se kvůli situaci kolem migrace vrátil z Velké Británie na Šumavu. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz popsal, že Němci jsou disciplinovaní, ale jít dobrovolně na porážku se již mnohým z nich přestává líbit. Pokud však nezmění sociální politiku, budou platit a platit a migranty brát a dostávat. Podle Řeháka se nikdo obyčejných Němců nebude ptát, zda to chtějí, zkrátka „to zacálují a hotovo.“

Ne, oni se neintegrují. Británie, Německo... Krajan, který raději utekl na Šumavu, předkládá zkušenosti s migranty
Foto: archiv V. Řehák
Popisek: Václav Řehák

Německo stály problémy s migrací loni 21 miliard. Kriminalita stoupá. Podle průzkumů si našlo práci jen minimum migrantů, neučí se jazyk a podobně. Nezbývá než se napřímo zeptat, zda ještě stále Němce baví živit migranty a platit jejich výtržnosti?

Kriminalita stoupá. Němci jsou disciplinovaní, ale jít dobrovolně na porážku se již mnohým z nich přestává líbit. Pokud ale Německo nezmění sociální politiku, budou platit a platit a migranty legální i nelegální brát a dostávat. Nikdo se obyčejných Němců nebude ptát, zda to chtějí, zkrátka to zacálují a hotovo. Nesmyslné nařízení, že nesmíte osobně nic špatného drbanovi říct, je nebetyčná hloupost, která jen naštvává lidi. On může cokoliv a je mu to omluveno, vás za urážku nebožátka vyhodí z práce. I to, že do určité výše je trestná činnost – tedy drobné krádeže z jejich strany – tolerována. Nikoliv však, pokud to samé udělá rodilý Němec. Práci že našlo několik z nich? Tak to mi je ukažte. Byla jim nalezena práce. Ne že si ji oni nalezli. Jen co se naučí řeč, tak se prý integrují. Tak to nebude nikdy. Nenaučí se řeč. Nechtějí. A proč by to také dělali? K dispozici mají tlumočníky. Vzdělání mají slabé, až žalostné. Vědomosti triviální. Jistěže se naleznou výjimky, ale právě ty potvrzují pravidlo. Mnoho z nich nikdy nebude číst a psát. Neumějí to a nenaučí se to. Nepotřebují to. Oni potřebují mladé Němky, ale vlastně ne pouze mladé. Ach jo.

Anketa

Litujete, že jsme po válce vyhnali sudetské Němce?

7%
93%
hlasovalo: 9539 lidí

Situace se přitvrzuje. Evropská unie chce trestat státy, které nepřijímají migranty, množstvím financí, které z Bruselu dostanou. Jak bychom na to měli reagovat?

Důrazně sdělit těm, kteří se nad nás povyšují a toto nařizují, že takovým způsobem ne. To oni přijdou o trhy, to oni nebudou mít kam dodávat levné dotované potraviny, které by na Západě byly neprodejné. To oni přijdou o levnou pracovní sílu. Asi si vzpomenete, že francouzský prezident Macron teď před pár dny vyzval k tomu, aby byl omezen přístup na francouzský pracovní trh lidem z východní Evropy – tedy i lidem z České republiky. Oni nás mají stále za východní Evropu, netuší, že Evropa končí necelé dva tisíce kilometrů za Moskvou. My přijdeme o dotace, o možnosti je rozkrádat, o možnost s nimi manipulovat, o určitou míru korupce, která přerozdělování dotací doprovází. Mnoho lidí, kteří se přiživují na zpracování žádostí o dotace z Bruselu, přijde o místo. To je fakt, ale určitě si naleznou vhodnou práci, pokud jsou šikovní. Pokud ovšem někdo pouze parazituje na přerozdělování, bude trvat na tom, že nesmíme Bruselu odporovat, že bez něj by to nešlo.

Ale k oněm pokutám, které nás, neposlušné, prý čekají. Víte, že stovky lidí – bezdomovců ve Velké Británii – byly pokutovány a zavřeny, protože moc hlasitě spaly? Není to nesmysl, děje se to. Počet bezdomovců ve Spojeném království stoupl za poslední tři roky o sedmdesát tři procent, to je tedy síla. Zároveň se snaží Velká Británie vyeliminovat ruské zbohatlíky a polské instalatéry. Určitá forma pokuty je, že jsou teď bohatí Rusové přísněji posuzováni, než tomu bylo dříve. Že nejsou vítáni, jako tomu bylo dříve. Asi se Britům povede to, čeho chtějí dosáhnout, a Rusové odejdou. Putin jim nabídl návrat do Ruska za pro ně příznivých podmínek. A Poláci? Proč by měli být v zemi, kde přistěhovalec z bývalých kolonií je přijat vlídněji než oni, kteří platí Velké Británii daně. Velká Británie bude mít přesně, co chce. Ale zda vše vůbec přežije a jak dopadne, zůstává otázkou. Každý vidí, jak to dnes vypadá v Londýně a jak úžasně vede muslimský starosta Sadiq Khan Londýn. Skoro bych to přirovnal k oněm nešťastným sankcím, která uvalila Evropská unie na Rusko, ale nejhůře dopadly v konečném důsledku ony sankce právě na členské státy Evropské unie.

V čem tkví naše vyjednávací síla v Evropské unii? Máme držet s Visegrádskou čtyřkou? Jak dosáhnout většího vlivu při jednání osmadvacítky (popřípadě sedmadvacítky)?

Nastává stav, kdy Evropská unie již není schopna garantovat bezpečnost svých obyvatel, ale pouze svých politiků. A ti jako takoví absolutně neberou na zřetel, co se děje obyčejným lidem. Obávám se, že je tedy na občanovi, aby si poradil sám. Zásadní je, že dotace z Evropské unie zde nejsou proto, aby se občanovi žilo lépe. Každý vidí, kdo se z oněch dotací má dobře a jaký mají přínos.

Klika ovládající Evropskou unii určitě nepracuje pro občana. Ta klika ještě nemá svá jména v učebnicích, ale je to novodobý eurosocialismus a politická korektnost a v rámci multikulturního uspořádání Evropy ve skutečnosti jen utahuje šrouby a salámovou metodou ubírá a ubírá volnosti a svobody. Prý v našem zájmu. Ti stejní lidé nicméně trvají na tom, aby pracující dávali státu neskutečné odvody – také v zájmu občanů. Nutí lidi honit se za mamonem, nutí lidi zanedbávat svoje vlastní rodiny a děti. Kupodivu však pouze ty, kteří pracují a ony odvody státu produkují. Nabízí se nový model, kde rodina je přežitek, kde táta s mámou jsou v rámci genderové nádhery označeni za „to“ a za „to“, případně za „ono“ a „ono“, ale hlavně stejně.

Různé nové smlouvy pro Evropu přinášejí ve skutečnosti státům Evropské unie právo nerozhodovat o vlastní zemi. A dluhová past, do které nás i díky našim politikům Evropská unie zatáhla? Není ani namístě ještě něco s Evropskou unií domlouvat. Snad jen datum ukončení setrvání v Evropské unii.
Každopádně k Visegrádské čtyřce. Ano, je namístě se držet ve skupině Visegrádské čtyřky. Ale zda u členů Visegrádské čtyřky ve všem existuje dostatečný soulad zájmů a názorů, tak to bych si netroufal v dané chvíli říci. Kupodivu nás ale dost tmelí dohromady společné problémy, které nám, nehodným, odmítajícím nesmyslně spáchat společnou sebevraždu, nařizují nebo chtějí nařizovat komisaři Evropské unie.

Visegrádská čtyřka má lepší prostor pro manévrování, protože i když mají regiony Beneluxu nebo Skandinávie spolupráci budovanou delší dobu, lidé ze zemí Visegrádské čtyřky mají hlavně osobní zkušenosti s tím, kam vedlo socialistické hospodaření, a vidí, kam směřuje eurosocialismus na Západě. Například ona nechutnost s Karlem Marxem. To se Junckerovi hodně nepovedlo.

V minulém rozhovoru jste mi řekl, že v německých médiích „jsme darebáci, až zločinci. Nechceme brát nelegální migranty. Odmítáme páchat společnou Evropskou sebevraždu“ s tím, že tuto podstatu obalují do solidarity, povinností a dobré vůle. Změnilo se něco?

Ano, to jsem řekl, a jak vidíte, je to stále aktuální. Bohužel stále víc. Benešovy dekrety, které jsou teď přetřásány, bych ponechal stranou jen s poznámkou, že prezident Beneš v roce 1947 po jejich podpisu prohlásil, že se najdou čeští vlastenci, kteří se budou Němcům za jejich odsun omlouvat, že dekrety budou prohlašovány za neplatné. A že jeho dekrety se týkají potrestání vlastizrádců a mají trvalou platnost. Jinak k tomu, jak nás označují někteří politici a ještě více někteří moderátoři či reportéři v televizi v Německu, nemám co dodat. Pevně doufám, že se jim dostane multikulturního obohacení osobně a pochopí, proč se tomu tak úporně bráníme. Anebo nepochopí, ale aspoň jim to třeba přinese neotřelý kulturní zážitek a naplní je to tím, po čem prahnou a co nám chtějí připravit.

A jak Němci v tomto směru vnímají Maďary?

Nevím, nikdy jsem s Němci o Maďarech nemluvil. Ale bylo mi sděleno, že se Němci počali stěhovat do Maďarska. Opravdu nevím a nechci lhát nebo si vymýšlet. Nechci zde pouze tlumočit to, co se dozvěděli někde jinde jiní lidé.

S výročím konce druhé světové války se opět rozvířily protiruské nálady. Noční vlky provázeli protiruští aktivisté, mluví se o dehonestaci památky padlých vojáků Rudé armády. Jak tyto události vnímáte?

Zde není prostor to vnímat jinak, než to je. Fakta jsou jasně daná. Rusko ve spolupráci s USA, Velkou Británií, Francií a spojenci porazilo nacistické Německo, a ukončilo tak nejstrašnější válku v dějinách lidstva. Pokud někdo – kdokoliv – se pokloní a uctí památku padlých, je to správný čin.

Jak bychom podle vás měli nyní přistupovat k Rusku? Jaký postoj zaujmout?

Pragmatický, nepodříznout si pod sebou větev. Pokud německý ministr zahraničí Heiko Maas prohlásil na konci dubna letošního roku, že Rusko si jako nepřítele nemůžeme dovolit, jak bychom asi měli postupovat my?! Ostatně k tomuto tématu – myslím také v dubnu – řekl bývalý ministr zahraničí a také bývalý předseda sociálních demokratů, prezident Německa Frank-Walter Steinmeier: „Je příliš mnoho v sázce na to, abychom Rusko označili za nepřítele.“ Takže otázka je, zda vůbec tyto výroky v České republice novináři a reportéři třeba v České televizi lidem vůbec sdělili. Zda vůbec lidé vědí, jaký postoj v tomto směru zaujímá Německo. Protože Německo není pouze frau Merkel.

Proti aktivitám, které „kormidlo české politiky otáčejí směrem k Rusku“, dlouhodobě vystupuje bývalá předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová. Ráda by, aby Parlament zahájil kroky, jež by mohly vést k pokusu zbavit Miloše Zemana prezidentské funkce. Co vy na to?

K osobě paní Němcové se skutečně nechci moc vyjadřovat. Ostatně v minulé otázce jsem odpověděl, jaký pragmatický postoj vůči Rusku zaujímají skuteční politici, kteří něco znamenají a opravdu reprezentují miliony voličů. Výroky Němcové spíše svědčí o tom, že je mimořádně odtržena od reality. Nevím, o co přesně usiluje, ale pokud by byl skutečně po parlamentních krocích prezident Zeman zbaven výkonu své funkce, jeho prezidentské pravomoci by přešly do rukou premiéra a předsedy Sněmovny. Tedy do rukou Andreje Babiše a do rukou Radka Vondráčka – oba z hnutí ANO. Předpokládám, že toto paní Němcová ví. A přesto koná, jak koná? A k tomu, jak to teď ODS vede? Předseda ODS Petr Fiala je beznadějný pošetilec, který z ODS dělá nevolitelnou, kavárenskou, pravdoláskovní stranu.

Sledujete politické dění v České republice? Programové prohlášení vlády ANO a ČSSD je připravené. V něm čteme o odmítání uprchlických kvót, nutnosti důchodové reformy, digitálním Česku a novém zákonu o příjmových daních. Je v něm něco, s čím zásadně nesouhlasíte? Co naopak považujete za velmi prospěšné?

Jistě, již minulé vedení ČSSD tak důrazně odmítalo kvóty, že vlastně dodneška nikdo pořádně neví, co bývalý premiér Sobotka v Bruselu vlastně podepsal. Jisté je jen, že Česká republika rozhodně nemá na svém území oněch zmiňovaných dvanáct nelegálních migrantů. Někdo hodně ošklivě lhal. Ale proč? Pokud jsou to chudáci, lidé nejsou tak zlí a pomohou jim. Ale pokud se musejí jejich činy před lidmi tajit, nebo se v uvozovkách zapomenou vyšetřovat a hledat pachatelé trestných činů – jako nizozemští útočníci na drzého číšníka – je něco zle.

A k osobě Jana Hamáčka? Sice řekl, že pokud by migrantů mělo přibývat, tak je namístě uzavřít jižní hranici. Ale zároveň řekl, že islám je pro lidstvo důležitý. Nemohu si pomoct, ale jak důležitý a prospěšný lidstvu byl nacismus nebo komunismus? Kam posunula lidstvo čínská kulturní revoluce, nebo co pozitivního přineslo hnutí Rudých Khmerů? Ve všech případech jsou to miliony mrtvých.

Faktem je, že teď mám více starostí s Penzionem Šumaváček, otevřeli jsme další nové zázemí pro návštěvníky, rozšířili jsme možnosti a kapacity. A tak vlastně vládu v demisi a kroky, které páchá, kromě opravdu extrémních, nijak zvlášť nesleduji. Ostatně já jsem do Bavorska do Bayerisch Eisenstein přišel hlavně za pohodou a klidem. Takže ani vlastně nemám zájem se nějak zvlášť rozčilovat a sledovat, jak to ti bodří hoši z vlády v demisi vedou.

Jak tedy vnímáte tanečky při sestavování vlády i kolem KSČM? Ta má údajně vnitřní neshody kvůli dohodě s hnutím ANO, které nenaplňuje jejich program a ani sedm jasně stanovených priorit. ČSSD už dávno ustoupila z původních požadavků. Dá se s Andrejem Babišem dohodnout férově?

Pokud si někdo myslí, že se s oním pánem dá jednat, nechť s ním klidně jedná. Vyhrál volby. Opakuji, vyhrál volby. Ale on bude potom ušpiněn a na něm zůstanou stopy z jednání s tímto vítězem voleb. To, co dělá KSČM a co dělá ČSSD, je z jejich pohledu jistě v pořádku. Z hlediska jejich voličů je to již možná diskutabilní a z hlediska čisté hry je to svinstvo. ČSSD chtěla být ve vládě za jakoukoliv cenu. OK, bude. Ale ta cena bude hodně vysoká.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

18:10 Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

Vláda z obav o stabilitu vlády toleruje lži ministra Rakušana o migračním paktu. ParlamentnímListům.…