Němcová patří na psychiatrii. Zažil jsem ji nedávno osobně. Miliarda na prasečák a naši důchodci trpí, zlobí se Martin Michal

10.04.2018 4:44

ROZHOVOR „Do Sněmovny by se s největší pravděpodobností nedostaly ty strany, které pořád společnost rozdělují a mají pocit, že musejí neustále někomu úspěšnějšímu okopávat kotníky. Takže bychom se zbavili lidí, jako jsou Kalousek, Feri, Farský, Gazdík a podobně,“ říká ohledně možných předčasných voleb podnikatel, manžel a manažer Heleny Vondráčkové Martin Michal. Pro ParlamentníListy.cz promluvil mimo jiné o prezidentovi Miloši Zemanovi, řekl svůj názor na řeči o velezradě a vyjádřil se také k tomu, že se formou stávky k nedávným demonstracím připojily i dvanáctileté děti. „Jejich zapojení do těchto akcí mi připomíná propagandu prosazovanou Goebbelsem,“ vysvětluje Martin Michal.

Němcová patří na psychiatrii. Zažil jsem ji nedávno osobně. Miliarda na prasečák a naši důchodci trpí, zlobí se Martin Michal
Foto: archiv
Popisek: Martin Michal a Helena Vondráčková

Jednání mezi ANO a ČSSD o vládní koalici dopadlo pro někoho zřejmě dost nečekaně fiaskem. Co na to, že se tyto dvě strany nakonec nedohodly, říkáte?

Je to ku škodě všech, hlavně nás občanů, ale je vidět, že ČSSD se do dnešní doby nepoučila z katastrofálního jednání bývalého předsedy Sobotky a v kupení chyb pokračuje. Její vlastní voliči ani další občané republiky ji naprosto nezajímají a zcela evidentně jí jde jen o „koryto“.

Anketa

Kdybyste byli na místě Zemana, vynadali byste dnes Babišovi za výsledek jeho snahy sestavit vládu?

16%
84%
hlasovalo: 3399 lidí

Pokud se ANO se žádnou ze stran nakonec nedomluví, hrozí předčasné volby. Co by to podle vás pro Českou republiku znamenalo?

Já osobně bych předčasné volby preferoval. Do Sněmovny by se s největší pravděpodobností nedostaly ty strany, které pořád společnost rozdělují a mají pocit, že musejí neustále někomu úspěšnějšímu okopávat kotníky. Takže bychom se zbavili lidí, jako jsou Kalousek, Feri, Farský, Gazdík a podobně. Věřím, že by to voliči spočítali bohužel i ODS, která naprosto ztratila pojem reality.

Prezident Miloš Zeman vstoupil do svého druhého volebního období. A některé jeho kroky opět vyvolaly velkou diskusi. Co říkáte například na jeho rozhodnutí ohledně prověření kolem nervového plynu novičok a co na to, že kvůli tomu někteří politici mluví v souvislosti s prezidentem o velezradě?

Ti, kteří mluví o velezradě, by v čele s paní Němcovou měli skutečně neodkladně navštívit psychiatrickou ordinaci. Prezident republiky má pravomoc úkolovat BIS a této své pravomoci zcela oprávněně využil, aby se dozvěděl, kde je pravda, případně vyvrátil pomluvy, které ze strany Ruska mohly zaznít. S jeho krokem souhlasím.

Za to, že Miloš Zeman nechal BIS prověřit, zda v Česku nebyl vyvíjen nebo skladován jed novičok, odsoudil prezidenta i senátní bezpečnostní výbor. Ten se také ohradil proti zasahování Hradu do případu údajného ruského hackera Jevgenije Nikulina. Zeman podle senátorů dlouhodobě upřednostňuje vlastní agendu na úkor zahraniční politiky země, a je tak pro ni rizikem. Co si o tomto tvrzení myslíte?

Myslím si, že toto tvrzení některých senátorů je zralé tak maximálně na Chocholouška.

Někteří poukazují na to, že zahraniční politika Miloše Zemana prostě „nefunguje“. Kromě toho, co se děje ohledně Ruska, dávají jako příklad to, že Číňané evidentně neinformovali českou stranu o tom, že zatkli poradce prezidenta Miloše Zemana, i to, že třetí nejvyšší ústavní činitel USA Paul Ryan vynechal při své návštěvě Prahy setkání s prezidentem. Co si o tom myslíte vy? Jak vidíte vztahy prezidenta s Čínou a s Ruskem? Mají pravdu ti, kteří říkají, že ačkoliv se Miloš Zeman snaží mít dobré vztahy s hlavami těchto velmocí, ony ho nerespektují?

Jsme moc malá země na to, aby náš prezident mohl mít tak velkou váhu, jako má třeba prezident USA Donald Trump. To je třeba vzít v úvahu. Pokud vím, vyšetřování představitele čínské společnosti, který je současně poradcem našeho prezidenta, je plně v gesci Číny. Pokud Čína uzná za vhodné, bude náš stát informovat. Pokud tak neučiní, je to její svrchované právo.

Když jsme u prezidenta, co říkáte na to, že při nedávné inauguraci někteří politici během této slavnostní chvíle opustili sál?

Bohužel politici. Je mi z jejich jednání špatně od žaludku. Vrcholem hlouposti, arogance a vlastní nekompetentnosti je paní Němcová. Měl jsem možnost ji zažít v nedávné době osobně na dálnici D1, kde vznikla kolona, a její chování bylo na úrovni hysterické hokynářky. Paní Němcová je jedním z důvodů obrovského propadu ODS. O politicích z TOP 09 je snad zbytečné cokoliv zmiňovat. To je na zvláštní psychiatrické oddělení.

Vaše žena Helena Vondráčková byla mezi umělci, kteří vystoupili na inauguračním večírku na Hradě. Na umělce se ovšem snesla vlna kritiky. Asi nejvíc to odnesl další účinkující, Václav Neckář, kterého Jan Rejžek na sociálních sítích označil za „bisexuálního fízla“. Co na Rejžkův výrok říkáte a co říkáte na kritiku, která se snesla na hlavy umělců kvůli vystoupení na tomto slavnostním večeru?

Kritika opět pocházela z řad lidí, kteří by hrozně rádi změnili výsledky demokratických voleb. Takže ta kritika je mi úplně jedno. A co se týče pana Rejžka, tak mohu jenom říct, že to je vždy prolhaný hulvát. Víc jeho výrok asi nemá cenu komentovat.

Ve společnosti to v posledních měsících skutečně vře. Proč to podle vás tak je? Je to prostě běžná situace v demokratické společnosti, na kterou jsme si ještě nestihli tak úplně zvyknout? Nebo tuto atmosféru podněcují i sociální sítě, kde si jdou mnozí kvůli rozdílným názorům doslova po krku?

V první řadě musím říct, že demokracii dosud prostě neumíme přijmout. Neumíme přijmout skutečnost, že volby dopadly jinak, než si někteří lidé přáli. Po těchto volbách se tímto způsobem snaží výsledek zvrátit. Co se týče sociálních sítí, na to mám ten názor, že za obrazovkou PC je mnoho hrdinů, kteří napadají své oponenty, často hrubým a vulgárním způsobem, ale v reálu zjistíte, že jde o lidi zakomplexované, nevzdělané a hloupé. Inteligentní člověk totiž diskusi zvládne s noblesou.

Během posledních několika týdnů se konala řada demonstrací a další se chystají. Máme se podle vás opravdu obávat o demokracii a o svobodu slova?

Anketa

Koho byste vybrali do čela KSČM?

hlasovalo: 8328 lidí
Svobody slova je zde až moc. Je zajímavé sledovat, jak justice včetně Policie ČR v rámci této údajné svobody slova chrání lži a pomluvy. Co se demonstrací týče, domnívám se, že plno lidí ani neví, proti čemu demonstrují.

K demonstracím se formou stávky připojili nejen studenti, ale i dvanáctileté děti. Jak nahlížíte na fakt, že se žáci základní školy takto zapojují do politických debat? Mají pravdu ti, kteří jim fandí a jsou rádi, že vyjadřují svůj názor, nebo ti, kteří říkají, že děti politice ještě prostě nemohou rozumět a že jsou v tomto směru vlastně využívané k určitým politickým záměrům?

Ve dvanácti letech se tyto děti v politice v celkové situaci naprosto nemohou vyznat. Jejich zapojení do těchto akcí mi připomíná propagandu prosazovanou Goebbelsem. Pokud je k tomu nabádají rodiče, měla by se tím zabývat sociálka, a pokud škola, měl by zasáhnout ministr školství.

A co říkáte na kampaň s názvem Milion chvilek pro demokracii, která má za úkol získat podpisy pod výzvu, jež deklaruje jako nepřijatelné, aby byl premiérem České republiky „trestně stíhaný člověk vedený jako agent StB“? A co toto vlastně vypovídá o demokracii vzhledem k tomu, že bylo ANO, jehož předsedou je právě Andrej Babiš, zvolené v demokratických volbách?

Jak jsem uvedl již výše, jde pouze a jedině o snahu některých jedinců změnit výsledky řádných demokratických voleb. Nic jiného za tím nehledejme. Popud k tomuto jednání většinou dávají lidé, kteří mají plnou pusu demokracie, ale sami ji svým chováním popírají.

K současné politické situaci se v pořadu Výzva na serveru Seznam zprávy vyjádřila velmi nekompromisně herečka Petra Špalková. Držitelka Českého lva za vedlejší roli ve filmu Bába z ledu mimo jiné uvedla, že politické elity ničí morálku. „Mám obavy z toho, že se přikloníme k Rusku a Číně a k Východu a že tady začne nějaká diktatura. Strašně si to nepřeju, protože se mi nechce emigrovat. Ale v tom případě bych to musela zvážit,“ podotkla Špalková. „To, co se odehrává teď ve vrcholné politice, je jako z nějakého sarkastického snu. Nechci si přát něčí smrt, ale proč mě to třikrát denně napadne? Člověk se stydí za ty myšlenky,“ řekla Špalková, ale nechtěla specifikovat, čí smrt si přeje. Co na její slova říkáte?

Ubohost. A pokud tato herečka vedlejších rolí se rozhodne emigrovat, jsem ochoten jí přispět na lístek na vlak, aby si alespoň v tom vlaku mohla připadat důstojně. Pokud je možné poslat na její účet zálohu na tento příspěvek, rád tak učiním okamžitě.

Jak už jsme řekli, v české společnosti to v poslední době opravdu vře, ovšem ještě mnohem „divočejší“ situace než u nás je na sousedním Slovensku. Co si myslíte o vraždě slovenského novináře a o tom, co tento případ na Slovensku spustil?

Zajímalo by mě, zda by podobnou situaci způsobila i vražda dvou jiných mladých lidí, kteří s novinařinou nemají nic společného. I to ukazuje, že se nám zde vytváří určitá elita, nikým nevolená, říkající si „novináři“.

Když se podíváme na média, Česká televize a celkově veřejnoprávní média jsou některým lidem dlouhodobě „trnem v oku“. Vy jste se o zpravodajství ČT zmínil v rozhovoru XTV, kde jste například pořad 168 hodin označil na nejhorší bulvár v zemi. Co konkrétně vám na ČT vadí a souhlasíte s placením koncesionářských poplatků?

Koncesionářské poplatky mi až tolik nevadí, ale vadí mi, že za tyto peníze nedostávám objektivní zpravodajství. Pořad 168 hodin skutečně považuju za prolhaný a manipulativní bulvár. Stejně jako mám velké výhrady vůči cenzuře na Radiožurnálu, kde jsou někteří zpěváci zakázáni, jako tomu bylo za dob komunismu.

Firma Agpi v úterý předala zástupcům státu vepřín v Letech na Písecku, který stojí poblíž místa, kde býval romský koncentrační tábor. Jaký je váš názor na to, co se kolem vepřína už nějakou dobu děje? Souhlasíte s tím, že stát vepřín za půl miliardy odkoupil i s jeho zbouráním? A co říci na argumenty těch, kteří říkají, že míst, kde za války umírali nebo hromadně trpěli lidé a dnes na nich stojí podobné stavby, je více a nikdo s nimi nic nedělá?

Je to vždy o tom daném konkrétním lobby. Já osobně se domnívám, že úctu lidem, kteří tímto pracovním táborem prošli, lze vzdát mnohem důstojnějším způsobem, než vyhodit z okna miliardu, a přitom vědět, že naši důchodci, kterým mimochodem vděčíme i za své životy, nemají ani na léky, ani na bydlení.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

19:39 Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

Jak je to podle průzkumu se spokojeností lidí v ČR se členstvím v EU? I o tom mluví v rozhovoru euro…