Odejděte z naší strany, vyzval primátora Svobodu poslanec ODS

21.07.2012 19:40

ROZHOVOR Poslanci ODS Jaroslavu Plachému se nelíbí, že primátor Prahy a předseda pražské ODS Bohuslav Svoboda převzal záštitu nad festivalem homosexuálů Prague Pride. Podle Plachého by měl odejít z ODS. Podle Plachého je nesprávné podporovat homosexuální typ chování, který škodí zdravému vývoji společnosti. Odsuzuje také, že akci podporují velvyslanectví Spojených států, Izraele a Nizozemska.

Odejděte z naší strany, vyzval primátora Svobodu poslanec ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský exprimátor Bohuslav Svoboda

Jaký máte názor na festival homosexuálů spojených s pochodem Prahou Prague Pride?

Především musím jako člen ODS říct, že jsem rozladěn, že záštitu opět převzal pražský primátor Bohuslav Svoboda z ODS. Pan primátor by si měl přečíst stanovy Občanské demokratické strany, kde hned na samém začátku je uvedeno, že ODS vychází z křesťanských principů evropské civilizace. Já osobně jako křesťan jsem nikdy neslyšel o tom, že by si homosexuální chování zasluhovalo nějakou významnou celospolečenskou podporu.

Pan primátor by se měl rozhodnout mezi členstvím v ODS, anebo podporou podobných akcí. Pokud to neudělá, tak naši voliči budou patrně zmateni. Já je ujišťuji, že u nás v ODS existuje většina členské základny, která podobné akce nepodporuje. Stojím si za tím, co jsem řekl již vloni, že jestli chce pan primátor veřejně podpořit tento typ chování, měl by vystoupit z ODS. Tento typ akcí přenechme levici, neomarxistům, levicovým liberálům, ale konzervativní politická strana by je podporovat neměla.

A co si myslíte o samotné akci?

Obávám se, že tím dochází k negativnímu vlivu na naší mládež. My, heterosexuálové, nechodíme po ulici polonazí, nevyzýváme nikoho, aby si naleštil prdelku, jak stálo v pozvánce na jednu z akcí festivalu loňského roku, nevystavujeme svou sexualitu veřejnému obdivu. Mělo by zůstat na tom, že každý může mít své sexuální chování či orientaci, ale neměl by to tahat na veřejnost a vytrubovat na ulicích a hlavně ovlivňovat mládež, že tento typ chování pro ni má být vzorem. Některé obscénní projevy mohou naplňovat podstatu ohrožování mravní výchovy mládeže a policie by měla sledovat, zda k naplnění skutkové podstaty tohoto trestného činu na takové akci nedochází. Někteří z účastníků takových pochodů opravdu neznají mez. Dozvěděl jsem se ale, že řada homosexuálů se podobných akcí nezúčastňuje. Řada homosexuálů nemusí nutně podporovat exhibicionismus či obscénní chování na veřejnosti.

Vicekancléř prezidenta prezidenta republiky Petr Hájek označil homosexuály za deviantní spoluobčany. Vy byste s tím souhlasil?

K hodnocení jakéhokoli chování používám takové univerzální kritérium, a to, jak by to vypadalo, kdyby se všichni chovali nějakým způsobem a že takové chování musí být dobré pro celou společnost. Jestli se všichni budeme chovat jako homosexuálové, tak v jedné generaci vymřeme po meči i po přeslici. Čili toto kritérium nám dává jednoznačnou odpověď, zda je takové chování přirozené či společnosti prospěšné. Jestli takové chování ohrožuje předání života další generaci, tak je to smrtelné pro celou společnost.

Řekl bych, že takovéto akce jsou symbolem umírání západní civilizace. Ta díky nízké porodnosti vymírá a tento styl života tento trend podporuje. Navíc tato menšina je známá svou promiskuitou a tím, že se u ní šíří ve velké míře pohlavní nemoci. Homosexuálové často nejsou schopni udržet stabilní partnerství. Tato menšina má na svědomí prvotní rozšíření AIDS. Například dle statistik z roku 2010 v České republice 57,6 procent infikovaných uvedlo, že se nakazilo homosexuálním stykem. A to si porovnejte s tím, kolik procent populace homosexuálové tvoří.

Registrované partnerství bylo již schváleno. Jak se ale díváte na další návrhy, které postupují dál, tedy manželství homosexuálů, či adopce dětí nebo umělé oplodnění u žen homosexuální orientace?

Jsem přesvědčen, že jedinou institucí, která je schopna garantovat předání života a výchovu dalších generací je tradiční manželství muže a ženy, protože výchova probíhá tak, že dítě přebírá vzory po svých rodičích. Pokud jsou tam rodiče stejného pohlaví a dítě je opačného, tak nevím, jak si dítě bude brát svůj vzor. Homosexuální páry by neměly mít svěřeny děti do své výchovy, protože dítě potřebuje vyrůstat pro svůj zdravý vývoj ve zdravé, normální heterosexuální rodině. I z hlediska zmíněné promiskuity je zcela nevhodné, aby vychovávali děti.

Jak se díváte na to, že různé lidskoprávní organizace hovoří o diskriminaci homosexuálů a homofobii v české společnosti?

Myslím si, že v České republice neexistuje diskriminace žádné menšiny. Nevšiml jsem si toho, že by zde byl vůbec někdo diskriminován, neboť celé naše právní prostředí, legislativa a justice jsou založeny na občanském principu. Všichni jsou si rovni před zákonem bez ohledu na to, ke které menšině patří. Vždy je postupováno vůči občanům naprosto rovně. Homosexuálové tu diskriminováni nejsou. Spíše bychom se měli obávat pozitivní diskriminace, tedy neoprávněného zvýhodňování menšin na úkor většiny.

Průvod homosexuálů má být zahájen u sochy svatého Václava. Co si o tom myslíte?

Myslím si, že to je znesvěcení památky svatého Václava, patrona naší země, který stál u zrodu naší státnosti a křesťanských civilizačních hodnot naší společnosti. Svatováclavský prapor, svatováclavský meč, svatováclavská koruna, svatováclavský chorál jsou symboly české státnosti. Proto když je zle, tak se národ schází u sochy svatého Václava. Zahájení pochodu Prague Pride je zneuctění základních civilizačních stavebních kamenů našeho národa a státu. Také si dovedu představit, jak by se kníže Václav s takovým homosexuálním pochodem vypořádal v době svého panování. A myslím si, že kdyby ožila socha svatého Václava, tak by je Václav svým kopím kvapem hnal.

Co říkáte tomu, že velvyslanectví USA, Nizozemska a Izraele v České republice Prague Pride podporují?

Myslím si, že tyto státy mají dost vlastních problémů a měly by se jim věnovat. A naše problémy by měly nechat na nás. Každý suverénní stát ať si řeší své problémy sám. Myslím si, že nepotřebujeme dozor žádného velkého bratra, který by nám měl určovat, jak se máme chovat. Připadá mi to, jako kdyby starší bratr dohlížel na to, jak se má chovat jeho mladší bratr. To je pro mě hodně nepřijatelné. Jednoho velkého bratra, jedno velké dubisko, které na nás dohlíželo, jsme tu už měli a to myslím stačilo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…