Odmítám zvýhodňování nepřizpůsobivých a cizinců. Volby jsou referendem o škodlivé Fialově vládě, říká Okamurův kandidát na primátora Jablonce

09.09.2022 21:20 | Rozhovor

ROZHOVOR „Zářijové komunální a senátní volby jsou referendem o škodlivé vládě Petra Fialy, která kašle na české občany a vůbec neřeší zdražování. Vláda radši pomáhá Ukrajině a poklonkuje Bruselu, místo aby hájila zájmy slušných českých občanů. Hnutí SPD ví, jak vyřešit zdražování. Chceme, aby státem ovládaný ČEZ českým občanům a firmám zajistil levné ceny elektřiny a aby vláda dojednala přímý kontrakt s producentem plynu za levnou cenu, podobně jak se na tom dohodli třeba Maďaři. Hnutí SPD hájí naši zemi před diktátem Bruselu a masovou imigrací,“ říká kandidát hnutí SPD na primátora Jablonce nad Nisou Michal Švarc.

Odmítám zvýhodňování nepřizpůsobivých a cizinců. Volby jsou referendem o škodlivé Fialově vládě, říká Okamurův kandidát na primátora Jablonce
Foto: Vysílání XTV
Popisek: Michal Švarc, kandidát SPD v Libereckém kraji

Kandidujete v komunálních volbách jako lídr SPD na primátora města Jablonce. Můžete se stručně představit, proč by osobně vás měli lidé volit a jaké máte osobní předpoklady?

Jsem jabloneckým rodákem, celý svůj život bydlím v Jablonci nad Nisou a dovolím si o sobě tvrdit, že jsem jabloneckým patriotem. Toto léto jsem oslavil 50 let, jsem ženatý a jsem otcem třech dětí. Pracuji jako ředitel Městské policie v Jablonci nad Nisou a poslední 4 roky jsem členem Zastupitelstva města Jablonce nad Nisou. V rámci zastupitelstva města dále působím v kontrolním výboru, v komisi prevence kriminality a jsem členem Školské rady ZŠ Pasířská. Po volbách v roce 2020 jsem se stal členem Zastupitelstva Libereckého kraje. Myslím, že za dobu působení v jabloneckém zastupitelstvu jsem svou prací jasně dokázal, že zájmy občanů jsou pro mne prioritou. V práci hájící zájmy občanů města chci i nadále pokračovat a domnívám se, že i to je dobrý důvod pro mé znovuzvolení.

Proč by lidé měli volit hnutí SPD?

Anketa

Kdyby ve 2. kole volby prezidenta byli Andrej Babiš a Petr Pavel, kdo by měl váš hlas?

76%
4%
hlasovalo: 25643 lidí
Zářijové komunální a senátní volby jsou referendem o škodlivé vládě Petra Fialy, která kašle na české občany a vůbec neřeší zdražování. Vláda radši pomáhá Ukrajině a poklonkuje Bruselu, místo aby hájila zájmy slušných českých občanů. Hnutí SPD ví, jak vyřešit zdražování. Chceme, aby státem ovládaný ČEZ českým občanům a firmám zajistil levné ceny elektřiny a aby vláda dojednala přímý kontrakt s producentem plynu za levnou cenu, podobně jak se na tom dohodli třeba Maďaři. Hnutí SPD hájí naši zemi před diktátem Bruselu a masovou imigrací.

Vaším hlavním heslem pro komunální volby je „Bezpečné město pro slušné lidi“. Znamená to, že v Jablonci není bezpečno?

Z pohledu zveřejněných statistik se Jablonec nad Nisou řadí mezi bezpečná města. Pokud se ale zeptáte běžného občana, jak vnímá bezpečnost ve městě on, dostanete nejspíše úplně jinou odpověď. Jako problém spatřuji zejména samotné centrum města, které je ve večerních a nočních hodinách plné skupinek nepřizpůsobivých a cizinců. Tyto skupinky se potulují bezcílně městem, kdy otravují své okolí hlukem. Stalo se téměř pravidlem, že tyto „partičky“ jsou často pod vlivem alkoholu a drog. V souhrnu se nejčastěji jedná o narušování veřejného pořádku, občanského soužití či o drobnou majetkovou kriminalitu. Teď v letních měsících dochází ke zvýšenému pobytu nepřizpůsobivých venku.

Dalším problémem jsou bezdomovci, kteří rádi okupují parky a veřejná prostranství. Pokud k tomu přidáte probíhající tzv. „optimalizaci“ policejních oddělení, výsledkem určitě nebude pocit bezpečí u lidí, kteří zde žijí.

Jak to chcete řešit?

Chtěl bych prosadit navýšení stavu strážníků městské policie a tím dostat více hlídek do ulic města jak v denní, tak i v noční době, společně s nulovou tolerancí protiprávního jednání.

My v SPD dlouhodobě opakujeme, že musí skončit podpora nepřizpůsobivých spočívající ve vyplácení neadresných sociálních dávek. Podporujeme pracující rodiny s dětmi. Pracující rodiče s dětmi musí být zásadním způsobem daňově zvýhodněni a za svoji práci musí dostávat spravedlivou mzdu. Odmítáme pozitivní diskriminaci a zvýhodňování takzvaných diskriminovaných menšin. Slušný pracující občan je pro nás na 1. místě!

Není možné zneužívat dávky s cílem zajistit si pro sebe a své blízké pohodlný život bez nutnosti ráno vstát a jít pracovat. Odvedené daně by měl stát formou dávek přidělovat lidem, kteří se snaží, ale nejsou schopni si výdělkem z práce zajistit slušný život. Ne těm, kteří léta systém za vydatné pomoci některých neziskových organizací využívají pro svůj bezstarostný a bezpracný život. Samostatnou kapitolou je pak práce načerno v rodinách dlouhodobě závislých na dávkách z důvodu zadlužení. To je výsměch lidem, kteří do práce chodí a odvádějí nemalé daně.

Na mnoho nepřizpůsobivých je zákon krátký. Opakovaně páchají přestupky, ale ani se nedostaví k přestupkové komisi, a pokud dostanou pokutu, odmítnou ji zaplatit a exekučně z nich nikdo nic nevymůže. Jak by to šlo podle vás řešit?

Anketa

Je finální podoba Síkelova úsporného tarifu dostatečná?

hlasovalo: 17662 lidí
Od 1. ledna roku 2022 vešla v účinnost novela zákona o pomoci v hmotné nouzi. Lidé v nouzi, kteří opakovaně neplatí pokuty za vybrané závažné přestupky, mohou od nového roku přijít o část doplatku na bydlení či příspěvku na živobytí. Úřady mají od ledna právo jim neuhrazené sankce z těchto dávek strhávat.

Stejně můžou postupovat v případě nepřihlášení dítěte k zápisu k povinné školní docházce i v případě zanedbávání péče o povinnou školní docházku. O část dávek budou moci přijít také lidé, kteří nezaplatili pokutu za porušení obecní vyhlášky, která stanoví podmínky pro pořádání sportovních a kulturních akcí. Domnívám se, že důsledné využívání tohoto nového oprávnění může zásadně přispět ke zlepšení situace.

Co dalšího občanům nabízíte?

Chci se zaměřit na řešení problému sociálně vyloučených lokalit a rizikových míst. Jako další cíl jsem si stanovil boj s klientelismem. Prosazuji transparentní financování a správu města, veřejný dohled nad rozpočtem i financováním města, jakož i městských orgánů a společností. Požaduji veřejně přístupné zakázky. Chci se zasadit o větší podíl veřejnosti při správě věcí veřejných formou referenda. Domnívám se, že sami lidé mají rozhodovat o prioritách svého města.

Mým dalším cílem je oživení veřejného prostoru. Jsem přesvědčen, že jablonecká přehrada a její okolí si zaslouží koncepční rozvoj se zapojením široké veřejnosti. Jako velký problém vnímám současnou cenu za svoz odpadu, jakož i ceny vodného a stočného v Jablonci. Dalším problémem, na jehož řešení zatím nikdo nenašel odvahu, je nedostatek parkovacích míst.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…