Odmítnutý Kalousek. Vyoral tuší, proč ho Fiala s Pekarovou nepustili na eurokandidátku

15.12.2023 18:04 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Miroslav Kalousek byl odmítnut jak Petrem Fialou a Alexandrem Vondrou, tak i Markétou Pekarovou Adamovou, když se na základě stranických nominací z TOP 09 přihlásil o místo na eurokandidátce SPOLU. Podle komentátora Tomáše Vyorala bylo ale jeho odmítnutí politickou chybou, protože by přilákal voliče. A za vším vidí jediné.

Odmítnutý Kalousek. Vyoral tuší, proč ho Fiala s Pekarovou nepustili na eurokandidátku
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Po dlouhých peripetiích nakonec došlo k plánovanému odvolání děkana Miroslava Ševčíka. Myslíte, že rektor Dvořák může tvrdit, že odvolání nesouvisí s politickými názory doc. Ševčíka a pak říct, že poškozoval školu „nevhodnými výroky o panu premiérovi“?

Anketa

Považujete Tomáše Halíka za morální autoritu?

hlasovalo: 39911 lidí
Soudruh rektor Dvořák si může tvrdit třeba, že prase je vůl nebo že Fiala je pravicový demokrat, ale odvolání pana Ševčíka je zcela evidentně politicky motivovaným krokem, jak se zbavit neuvědomělého a svou hlavou myslícího děkana. Stejně jako v případě vyhozeného odborníka Petra Druláka jde o běžnou totalitní praktiku, jak se zbavit režimu nepodvolených.

V USA půjde příští rok do kin film o občanské válce v USA. Ale ne o té v 19. století, ale zřejmě o té v blízké duboucnosti. Hrdiny dělá z novinářů, Texas se v něm spojí s Kalifornií, atd. Myslíte, že obecenstvu filmaři něco naznačují, nebo je dokonce ponoukají?

Děkuju za upozornění na zajímavý připravovaný projekt. No, Hollywood běžné využívá v rámci svých filmů takzvané prediktivní programování, kdy dopředu diváky připravuje na to, co vládnoucí elity chystají pro "dobro" občanů. Tudíž i tento film může takovým do jisté míry být. Už jen to, že se jedná o tak kontroverzní téma a film se zřejmě dočká uvedení a že hrdiny budou novináři, by nás ovšem mělo vést ke zbystření. Nechci předejímat, ale uvidíme, nakolik film bude nezávislý, nebo naopak prorežimní. Na což bych vsadil já.

Doporučil bych čtenářům mrknout na jiný, nakonec nezrealizovaný projekt Gray state (nebo už Grey state, respektive jeho trailer, který se dochoval. V tomto případě totiž mělo jít skutečně o film varující před narůstající totalitou. Film měl popisovat brutální policejní stát, stanné právo, kompletní identifikaci s biometrií, všudypřítomný dohled státu a zásahové jednotky FEMA, která disidenty v USA vláčí do „koncentračních táborů“. Jenže před dokončením projektu byli jeho režisér David Crowley i se svou ženou a dcerkou nalezeni doma mrtví. Jak jinak než "sebevražda".

Svobodní polili aktivisty z Poslední generace blokující dopravu vodou. Myslíte, že je to v tomto počasí adekvátní?

Adekvátní. Já bych byl k ekoteroristům označovaným eufemisticky za aktivisty ještě ostřejší. Tito pokrytci, kteří by bez mobilu, notebooku, dopravních prostředků, vytopených domů a kaváren nevydrželi ani den, by měli raději jít do práce vytvářet reálné hodnoty, aby přebytek volného času neinvestovali do debilit.

Premiér i jeho poradce Cerha se ohánějí tím, že v ČR přetrvává „blbá nálada“ a podle nich není proč. „Žijeme v jedné z nejbezpečnějších zemí světa. Prakticky neznáme nezaměstnanost. Patříme k nejrozvinutějším státům na naší planetě, ekonomicky a vlastně z jakéhokoliv hlediska. Kvalita našich veřejných služeb je vysoká, a to i ve srovnání s bohatšími zeměmi. Máme fungující demokracii,“ uvádí. Jsou podle vás jejich slova pravdivá?

Doporučil bych soudruhu Fialovi jít rozdat svá moudrá do některé z obyčejných hospod. Do konce si myslím, že by to měla být povinnost pro každého politika jít každý měsíc zkonfrontovat svá vyjádření, rozhodnutí a činy do některé z obyčejných knajp. Občané mají zjevně oprávněně „blbou náladu“ vzhledem k vládou záměrně eskalované inflaci, tedy zdražování elektřiny, plynu, pohonných hmot, potravin, zkrátka všeho. Vzhledem k válkychtivé politice Fialovy vlády a rozhazování peněz daňových poplatníků ve prospěch nedotknutelných ukrajinských polobohů. Vzhledem k omezování svobody slova, cenzuře a provládnímu mediálnímu hlavnímu proudu. O fungující demokracii by se pak dalo rovněž dlouhé hodiny polemizovat, jelikož spíš než demokracie, zdá se současný stav připomíná korporátní fašismus. Co se doposud bezpečné země týká, onen řízený příliv migrantů ať už z Ukrajiny či výhledově odjinud, byl bych na místě Fialy opatrný. A nezaměstnanost prakticky neznáme, protože všichni musí pracovat na to, aby se potentáti nahoře mohli čepýřit a žít si jak prasata v žitě.

Opět se řeší, že ČT nebude vysílat velké sportovní události jako hokejová a fotbalová mistrovství. Myslíte, že má sport na ČT budoucnost?

Bohužel to vypadá, že sport coby jedna z mála oblastí, na kterou se jakžtakž dalo dívat – nemá-li své nejapné pravověrné politické narážky pan Bosák či pan Záruba – budoucnost nemá. No jo, na sport nejsou peníze. Ale na kontinuální čtyřiadvacetihodinovou propagandu na ČT 24 nebo na milionové bonusy pro soudruha ředitele či mým odhadem statisícové platy vybraných hochštaplerů ze zpravodajství a publicistiky se vždycky najdou. Což je obskurní, ale vypovídající o současném režimu.

Miroslav Kalousek na kandidátce SPOLU do eurovoleb nakonec nebude. Co myslíte, byl by pro koalici spíše oporou nebo přítěží?

No, jakkoliv se to zdráhám říci a jde mi to těžko přes zuby, tak Miroslavu Kalouskovi – sic ho už bylo dost – nesahá prakticky nikdo ze současných bezpohlavních necharismatických liberálně levicových kádrů SPOLU ani po kotníky. Mám za to, že pro voliče tohoto pětidemoličního slepence by byl spíše pozitivem a pro celou kolaborantskou skvadru spíše přínosem. Jenže jak známo slabí, hloupí a necharismatičtí mají strach z těch, kterým bylo dáno více. A to věčného lemtu z parlamentní nálevny nemusím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Drábek, Kalousek a Heger. Pochybuji, že by někdo v této zemi kohokoli z této zlotřilé trojice volil!!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuserusošvábek , 15.12.2023 18:28:32

|  13 |  0

Další články z rubriky

Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

19:39 Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

Jak je to podle průzkumu se spokojeností lidí v ČR se členstvím v EU? I o tom mluví v rozhovoru euro…