Petr Bystroň: Do novin se v Německu dostala převratná věta, naprosto správná. Ale co provedl Juncker...

30.05.2018 14:22

ROZHOVOR „Samozřejmě, že je to facka všem obětem komunismu. EU je na nejlepší cestě k EUSSR,“ říká k nedávnému slavnostnímu odhalení sochy Karla Marxe v jeho rodišti bavorský zemský předseda Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz se mimo jiné vyjádřil k islámské straně v Belgii. V této souvislosti promluvil i o Německu s tím, že i tam existuje podobná strana, která ale zatím, podle jeho slov, nemá šanci přeskočit pětiprocentní hranici. „Momentálně ji ale v Německu muslimové nepotřebují – jejich zájmy hájí velmi agresivně Zelení, SPD a CDU,“ říká Petr Bystroň.

Petr Bystroň: Do novin se v Německu dostala převratná věta, naprosto správná. Ale co provedl Juncker...
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Bystroň na brněnské konferenci o stavu Evropské unie s názvem: Je Evropská unie reformovatelná?

Do říjnových voleb v Belgii jde islámská strana, která by zde prý mimo jiné chtěla do budoucna zavést právo šaría. Má tato strana podle vás šanci uspět?

V tom se pouze zrcadlí stupeň islamizace Belgie. Je to sice malá země, ale s mnoha cizinci z islámských zemí, kteří se neintegrovali. Naopak, teď se snaží prosazovat svůj životní styl i politickými prostředky.

Jsou podobné tendence i v Německu? Je možné, že by časem v Německu mohlo platit právo šaría?

Anketa

Ohrožuje Okamurova SPD českou demokracii?

6%
94%
hlasovalo: 13663 lidí

V Německu již také existuje podobná strana. Zatím nemá šanci přeskočit pětiprocentní hranici. Ale pokud bude islamizace země pokračovat stejným tempem jako za poslední dva roky, tak je možné, že i tato strana získá větší vliv. Momentálně ji ale v Německu muslimové nepotřebují – jejich zájmy hájí velmi agresivně Zelení, SPD a CDU.

Vede se poměrně velká polemika, zda muslimové a islám k Německu patří, či nikoliv. Německý prezident nedávno prohlásil, že muslimové k Německu patří, že jsou součástí společnosti. Například ministr vnitra uvedl, že muslimové, kteří zde žijí, samozřejmě k Německu patří, islám ale ne. Řekl, že Německo je utvářeno křesťanstvím. Kancléřka Merkelová ale řekla už před třemi roky, že islám k Německu patří. Jak to vidíte vy a jak na toto podle vašich zkušeností hledí veřejnost?

Tady se neustále míchají rozdílné roviny:

Historicky islám samozřejmě k Německu ani k Evropě nepatří. Naopak – po staletí byl islám hrozbou pro Evropu. Po staletí jsme s ním válčili.

V současnosti samozřejmě k Německu islám už fakticky patří – už jen vzhledem k tomu, že zde žije několik milionů muslimů.

Otázkou je, zda to tak chceme a jak s islámem zacházet. Většina Němců si nepřeje, aby kodex chování šaría, který je s islámem spjat, byl aplikován v německé společnosti.

Při našem minulém rozhovoru letos v únoru jsme se bavili o demonstracích, které se konaly například v německé Chotěbuzi jako reakce na zvyšující se kriminalitu migrantů. Je ohledně této kriminality nějaká změna a jaká je nálada v ulicích? Konají se další demonstrace, o kterých třeba média ani moc neinformují?

Jistě. V Kandelu se demonstrovalo několikrát. Došlo tam k obrovskému skandálu, když ministerská předsedkyně Malu Dreyerová na meetingu proti demonstrantům explicitně pozdravila levicové teroristy z Antify, kteří pak napadli policii a několik policistů zranili. Ale nikdo z médií to neskandalizoval. Bohužel, velká část novinářů jsou levičáci a na podstatné části médií má dokonce SPD přes své firmy podíl, nebo je vlastní.

Před několika dny se také v médiích objevila informace o nové migrační trase přes Balkán. Zvládne podle vás Evropa a konkrétně pak Německo další příliv migrantů?

V tomto kontextu je velmi alarmující, že Brusel chce přijmout země západního Balkánu do EU. Již teď – a to k nim ještě máme hranice – k nám proudí tisíce migrantů.



Ohledně migrantů přitvrzuje Rakousko, Itálie a údajně i francouzský prezident Macron. Ovlivní to podle vás nějak přísun migrantů do Evropy, nebo je to v některých případech jen „gesto“?

To není gesto, ale logická reakce na vzniklou situaci. Ovšem tyto kroky nestačí. Je třeba začít řešit návrat velké části těch migrantů do zemí, ze kterých přišli, Jinak nám tady s nimi ty problémy zůstanou.

V rozhovoru pro jeden francouzský časopis promluvil známý módní návrhář Karl Lagerfeld. Uvedl, že pokud Angela Merkelová bude pokračovat ve své vstřícné migrační politice, vzdá se německého občanství. Řekl doslova, že Merkelovou nesnáší, protože přijímáním uprchlíků umožnila vzestup právě AfD. Co na to říkáte?

No jo, pan Lagerfeld je taková afektovaná osoba z módního světa, která nesnáší kdekoho. V Süddeutsche Zeitung to sepsali, o kom všem už řekl, že ho nemá rád, bylo toho na půl stránky.

Známý návrhář si servítky rozhodně nebere. Už před časem na téma masového přílivu migrantů na adresu Merkelové řekl: „Nemůžete zabít miliony Židů a pak do země na jejich místo přivést miliony jejich nejhorších nepřátel – jakkoli tyto události od sebe dělí desítky let.“ Toto jeho prohlášení vyvolalo obrovskou diskuzi a z řady míst velký nesouhlas. Jak se na to díváte?

Absolutně správná výpověď. Má logiku. A je dobře, že se dostala do médií – ať už ji vyslovil kdokoliv.

Nakonec i sama Merkelová nedávno přiznala, že se v Německu vzedmula vlna antisemitsky motivovaných zločinů a že jejich pachatelé jsou většinou uprchlíci z arabských zemí. Poradí si s tím Německo?

Bohužel mainstreamová média pracují intenzivně na tom tuto pravdu neustále překrucovat a šoupat antisemitismus do bot naší straně. Je to zcela perverzní a neuvěřitelné, ale děje se to dnes a denně. Zrovna předevčírem se podobně vyjádřila Karenbauerová a převzala to všechna velká média v titulcích.

Když odbočíme od tohoto tématu, velkou nevoli hlavně v postkomunistických zemích vyvolalo slavností vztyčení sochy Karla Marxe. Kromě například Václava Klause a politiků z dalších zemí východního bloku toto kritizovala právě i vaše AfD. Co k tomuto kroku podle vás zástupce Německa vedlo a mají tedy pravdu ti, kteří to označují za facku postkomunistickým zemím?

Samozřejmě že je to facka všem obětem komunismu – jak jinak chcete interpretovat vztyčení čtyřmetrové sochy Marxovi? Všichni si pamatujeme, jak se ty sochy u nás shazovaly z podstavců. Nikdy by nás bývalo nenapadlo, že zažijeme, jak v Evropě někdo bude takovou sochu zase stavět. No a že ji odhalí šéf Evropské unie, to je přece zlatý hřeb. EU je na nejlepší cestě k EUSSR.
 

reklama

autor: David Hora

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš byl asi unesen, podstrčili dvojníka. Režisér Rychlík pro PL

4:44 Babiš byl asi unesen, podstrčili dvojníka. Režisér Rychlík pro PL

„To mne vede k domněnce, že ten Andrej Babiš, podepsaný vlastnoručně pod dopisem plédujícím za podpo…